Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Heineken - Neumarkt bere blonda

Nota 7.3 / 10 din 912 voturi
Heineken - Neumarkt bere blonda
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Heineken

 

Descriere Heineken - Neumarkt bere blonda

Neumarkt bere blonda

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 0.5 l.


Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

Conurile de hamei sunt o materie prima importanta la fabricarea berii, fiind un agent de stabilitate in bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-pozitive care favorizeaza activitatea exclusiva a drojdiei de bere in fermentarea berii.

Malaiul de porumb contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, vitamine din grupul B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.

Maltul de orz contine vitaminele B2, B3, B6 si B12, fier, zinc, calciu, magneziu, fosfor.

 

Ingrediente Heineken - Neumarkt bere blonda

HAMEI, MALAI, Apa, MALT DIN ORZ

Data analizei: 2014-05-23


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: HUMULUS LUPULUS

 

Descriere:

  • Humulus lupulus (Hameiul) este o specie perena a genului de plante erbacee Humulus care apartine familiei Cannabaceae, care include si genus Cannabis (canepa: planta textila, planta medicinala).
Contine ulei volatil (cca. 1%) cu sescviterpene, esteri valerianici, geraniol, mircen, principii amre (humulona, lupulona), flavonoide, tanin.
 
Conurile de hamei sunt o materie prima importanta la fabricarea berii, fiind un agent de stabilitate in bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-pozitive care favorizeaza activitatea exclusiva a drojdiei de bere in fermentarea berii.
 
Conurile de hamei - la maturitatea tehnologica- contin, in medie: 
- 75 -80 % apa
- 25 % substanta uscata, din care:
  • 10 – 20 % compusi azotati (albuminoide, polipeptide, aminoacizi)
  • 20 – 25 % substante extractive neazotate (hidrati de carbon, dextrine, lignine, pectine)
  • 8 -12 % celuloza
  • 5 – 10 % cenusa
  • 2 – 8 % tanin
  • 8 – 25 % substante amare si rasini
  • 0,2 - 2,5 % ulei volatil.
Actiuni:
  • sedativ nervos major
  • tonic-aperitiv si stomachin
  • anafrodisiac
  • diuretic cu eliminare de acid uric
  • calmant al durerilor provocate de menstruatie
  • activeaza circulatia sanguina
  • coleretic-colagog
  • astringent
  • antitrichomonazaic.
Surse: http://www.reteteculinare.ro, wikipedia.org
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Contraindicatii:
Urmatoarele persoane trebuie sa evite hameiul: femeile care alapteaza; persoanele diagnosticate cu depresie; persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. 
 
Este contraindicat in cazul barbatilor cu puternica tendinta de efeminare, care prezinta acumulari masive de tesut adipos, ginecomastie, celulita etc. 
 
Culegatorii de hamei pot capata intoxicatii care se manifesta prin inrosirea ochilor, iritatii pe maini si fata, varsaturi, respiratie greoaie, iar la femei hemoragii. 
 
Hameiul in doze uzuale nu este toxic. Depasirea dozelor indicate sau a perioadei de tratament, poate produce:
  • reactii alergice
  • dereglaje metabolice sau hormonale
  • tulburari nervoase. 

Sinonime: GRIS DE PORUMB

 

Descriere:

Aliment preparat din faina de porumb, de mei sau de alte cereale, dospit și copt in cuptor.
 
Exista doua tipuri de malai:
  • natural
  • grisat
Malaiul necernut (natural) pastreaza cea mare parte din calitatile terapeutice ale boabelor de porumb.
 
Malaiul de porumb contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, vitamine din grupul B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.
 
Malaiul si mamaliga obtinuta din el au nenumarate aplicatii terapeutice certificate stiintific:
 
  • atenueaza simptomele specifice debutului menopauzei, tulburarile hormonale la femei
  • favorizeaza secretia endocrina a pancreasului si stimuleaza diureza, lucru benefic pentru diabetic si celor cu boli renale cronice
  • protejeaza sistemul cardiovascular datorita cantitatii mari de in potasiu si substante din complexul B.
  • provoaca mult mai rapid senzatia de satietate
  • nu ingrasa deoarece este sarac in calorii
  • bun antiinflamator, colagog (stimulent al secretiei de bila) si coleretic (favorizeaza varsarea bilei in intestin). 
  • ajuta la tratarea colecistitei si dischineziei biliare.
 
Reactii adverse:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

Maltul de orz contine:
  • Vitaminele B2, B3, B6 si B12
  • Fier
  • Zinc
  • Calciu
  • Magneziu
  • Fosfor
Conform Codex Alimentarius, Standardul 289-1995, maltul se regaseste in grupa 14.2 Bauturi alcoolice, inclusiv omologii fara alcool sau cu continut scazut de alcool, subgrupa 14.2.1 Bere si bauturi din malt

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 50000 mg/kg
  • Carmin - 100 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 600 mg/kg
  • Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 25 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polivinilpirolidona - 10 mg/kg
  • Sulfiti - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Heineken - Neumarkt bere blonda"

5 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Heineken - Neumarkt bere blonda"

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

Sucurile de fructe din comert, un pericol pentru sanatatea copiilor nostri

Sucurile de fructe din comert, un pericol pentru sanatatea copiilor nostri

de Elena-Alina Constantinescu 03 Oct 2016

Un studiu realizat recent de APC Romania privind calitatea bauturilor racoritoare din comert destinate copiilor arata ca un pahar de suc contine 5 lingurite de zahar. Mai mult, pe langa zahar, mai contine aditivi alimentari, arome si conservanti artificiali. [detalii]

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.