Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Help Stress - Bautura calmanta

Nota 8.7 / 10 din 807 voturi
Help Stress - Bautura calmanta
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Procer

 

Descriere Help Stress - Bautura calmanta

Help Stress Bautura calmanta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:

Bautura racoritoare cu suc natural de merisor, rodie si afine, cu extract de ginko si ginseng, indulcita cu Stevia. Contine de asemenea, extract de musetel si vitamine.
 
Are proprietati calmante datorita extractelor de aloe vera, ginseng, gingko, musetel, melisa cat si magneziu si vitamine.

Cantitate: 0.5 l, 0.33 l.


Alte informatii:
Acest produs contine 24 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, iar 7 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.



 

 

Ingrediente Help Stress - Bautura calmanta

Apa, SUC DE MERE, SUC DE MERISOARE DIN CONCENTRAT, SUC DE RODIE DIN CONCENTRAT, SUC DE COACAZE NEGRE DIN CONCENTRAT, Suc de lamaie concentrat, SIROP DE FRUCTOZA, CONCENTRAT DE MORCOV, EXTRACT DE MELISA, CARBONAT DE MAGNEZIU, Arome, EXTRACT DE URZICA, ACID ASCORBIC\ VITAMINA C, EXTRACT DE CEAI DIN FRUCTE DE HIBISCUS, MACESE, COAJA DE LAMAIE, Coaja de portocala, EXTRACT DE ALOE VERA, GINKGO BILOBA EXTRACT, EXTRACT DE GINSENG, Extract de musetel, VITAMINA B3 (NIACINA), ACID PANTOTENIC (B5), VITAMINA B6

Acest produs contine aroma naturala.

 

Grad de risc produs:
Consumul de sucuri din concentrat (merisoare, rodie, coacaze negre, lamaie, morcov) poate duce la reactii alergice, crestere in greutate, diabet. Sucurile obtinute din concentrat sunt facute din fructe transformate in tara de productie a fructelor (in general) in concentrat, care sunt transportate sub forma de praf din ratiuni economice, urmand a fi adaugate apa si alte ingrediente pentru refacerea sucului in tara de comercializare.

Siropul de fructoza - ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de indulcitor, fiind creat pe cale chimica. Este format din fructoza -55% din amestec si glucoza 45%. Este de sase ori mai dulce decat zaharul. Influenteaza metabolismul prin incetinirea producerii de leptina, hormon care este responsabil de reglarea apetitului. Un studiu facut de catre cercetatorii Universitatii din Priceton a aratat ca toti soarecii hraniti cu sirop de porumb devin obezi; prin comparatie, daca in loc de sirop de porumb primesc grasimi, doar o parte dintre soareci devin obezi.

Intrucat producatorul a mentionat ca aromele utilizate sunt de provenienta naturala, acestea prezinta risc redus de dauna.

Data analizei: 2014-03-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

Contine:
  • vitamine: retinol, acid ascorbic si niacina.
  • minerale: potasiu, calciu si fosfor.
Poate ajuta la scaderea in greutate.
Poate reduce colesterolul.
Protejeaza sanatatea gingiilor si a venelor.
Este responsabil pentru functionarea sanatoasa a sistemului ner.vos.
Regleaza nivelul insulinei din sange.

Sucul de mere este considerat unul dintre cele mai dulci sucuri.

Informatii nutritionale pentru 100 de grame de suc de mere
- 47 kcal.
- Carbohidrati: 11.7 grame.
- Proteine: 0.1 grame.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Sucul de mere poate creste cu 75% riscul aparitiei pietrelor la rinichi.

 

Descriere:

  • Sucurile obtinute din concentrat sunt facute din fructe transformate in tara de productie a fructelor (in general) in concentrat, care sunt transportate sub forma de praf din ratiuni economice, urmand a fi adaugate apa si alte ingrediente pentru refacerea sucului in tara de comercializare.
Merisoarele sunt niste fructe mici si rosii, originare din America de Nord si cunoscute si sub denumirea de coacaze rosii de padure. 

Sucul de merisoare contine vitamina C, vitamina A si betacaroten, fibre, calciu, potasiu, fosfor, mangan si sodiu.

In general, sucul de merisoare ajuta in tratamentul infectiilor urinare, deoarece contine un acid care impiedica bacteriile sa se fixeze de peretii vezicii urinare. In acelasi timp, acizii pe care le contine sucul de merisoare ajuta “dizolvarea” depozitelor de grasime din corp si ajuta la pierderea in greutate.

Antioxidantii din sucul de merisoare mentin inima sanatoasa si o feresc de actiunea negativa a radicalilor liberi, reduc inflamatiile si scad nivelul colesterolului rau.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pentru o cura cu suc de merisoare este necesare consultarea unui medic specialist care sa indice doza zilnica recomandat si durata tratamentului.

Consumul de suc de merisoare din concentrat poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de merisoare din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • Sucurile obtinute din concentrat sunt facute din fructe transformate in tara de productie a fructelor (in general) in concentrat, care sunt transportate sub forma de praf din ratiuni economice, urmand a fi adaugate apa si alte ingrediente pentru refacerea sucului in tara de comercializare.
Rodia este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut de antioxidanti cum ar fi polifenoli, taninuri, antociani, dar si in vitamina C. 

Proprietati:
  • Scade valoarea colesterolului rau
  • Imbunatateste circulatia sanguine
  • Reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare
  • Amelioreaza sindromul metabolic
  • Antioxidantii din suc combat anumite tipuri de cancer
  • Incetineste procesul de imbatranire
  • Previne si amelioreaza afectiunile articulare
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Sucul de rodii are un continut foarte ridicat de zahar natural. O cana de suc de rodii contine aproximativ 30 de grame de zahar.

Consumul de suc de rodie din concentrat poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de rodie din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • Sucurile obtinute din concentrat sunt facute din fructe transformate in tara de productie a fructelor (in general) in concentrat, care sunt transportate sub forma de praf din ratiuni economice, urmand a fi adaugate apa si alte ingrediente pentru refacerea sucului in tara de comercializare.
Coacazele negre sunt bogate in vitamina C si rutin. Este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare.

Sucul de coacaze este un energizant natural si te scapa de raceli.

Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de suc de coacaze negre din concentrat poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de coacaze negre din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Sucul concentrat de lamaie (fara alti aditivi) contine (100 g):
  • 205 calorii
  • 2 g de proteine
  • 50 g de carbohidrati
  • 50 g de zaharuri
Acesta este bogat si in vitamina C si potasiu.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 247-2005, sucul de lamaie din concentrat se regaseste in categoria 14.1 Bauturi fara alcool, grupa  14.1.2 Sucuri de fructe si legume, subgrupa 14.1.2.3 Concentrate pentru suc de fructe: preparat prin inlaturarea fizica a apei din sucul de fructe.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acid ascorbic - gmp
  • Benzoati -  1000 mg/kg
  • Ascorbat de calciu - gmp
  • Dioxid de carbon - gmp
  • Acid citric - 3000 mg/kg
  • Dl-Acid malic - gmp
  • Pectina - gmp
  • Fosfati - 1000 mg/kg
  • Ascorbat de potasiu - gmp
  • Ascorbat de sodiu - gmp
  • Sorbati - 1000 mg/kg
  • Sulfiti - 50 mg/kg
  • Tartrati - 4000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de suc de lamaie din concentrat poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de lamaie din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: HFCS; SIROP DE FRUCTOZA DIN PORUMB

Functii: indulcitor

 

Descriere:

  • Indulcitor creat pe cale chimica.
     
  • Siropul de fructoza din porumb este un sirop gros, obtinut prin amestecarea boabelor de porumb cu trei enzime – alfa-amilaza, glucoamilaza si xiloz izomeraza.
     
  • Este format din fructoza -55% din amestec si glucoza 45%.
  • Este de sase ori mai dulce decat zaharul.
     
  • Influenteaza metabolismul prin incetinirea producerii de leptina, hormon care este responsabil de reglarea apetitului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


  • Poate contine mercuri conform un studiu realizat in SUA in anul 2010 care a dezvaluit prezenta mercurului in 9 mostre de sirop de porumb bogat in fructoza, din 20 testate.
  • Un studiu facut de catre cercetatorii Universitatii din Priceton a aratat ca toti soarecii hraniti cu sirop de porumb devin obezi; prin comparatie, daca in loc de sirop de porumb primesc grasimi, doar o parte dintre soareci devin obezi.
  • Descoperirile publicate de cercetatorii de la Universitatea Californiei, Los Angeles, in revista “Cercetari privind cancerul”, au relevant ca "celulele tumorale pancreatice metabolizeaza in mod diferit fructoza si glucoza din siropul de porumb si ca celulele canceroase metabolizaza usor fructoza  pentru a creste ritmul de inmultire".
 

 

Descriere:

  • Sucurile din care se indeparteaza o parte din apa prin concentrare sau crioconcentrare se numesc concentrate.
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.

In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.

Proprietati:
  • antianemice
  • hepatoprotectoare
  • hipotensive
  • antioxidante
  • carminative
  • antispastice
  • cicatrizante
  • antidiareice
  • laxative
  • depurative
  • diuretic
  • galactogog
  • vermifug.
Sucul de morcov este usor de asimilta de organism si:
  • stimuleaza pofta de mancare
  • contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale
  • dizolva formatiunile canceroase
  • intareste dintii
  • stimuleaza apetitul
  • ajuta la prevenirea anemiei
  • lupta impotriva semnelor imbatranirii (cu ajutorul beta-carotenului pe care il contine)
Specialistii sustin ca ar trebui sa consumam 50 – 60 ml de suc de morcov pe zi.

Concentratul de morcov se utilizeaza si in rol de colorant, evitandu-se astfel colorantii artificiali.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu se recomanda consumul de suc de morcov in caz de cataracta si glaucom.

Supradozarea poate determina fotodermatoze (fotosensibilitate, urticarie solara, etc.), cristalizari la nivelul cristalinului.


Consumul de concentrat din morcov poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de concentrat din morcov nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:

Extractul de melisa sau lamaita contine vitamin C are principala proprietate de a calma sistemul nervos.

De asemenea, extractul de roinita este utilizat pentru
  • probleme digestive (stomac deranjat, balonare, gaze intestinale (flatulenta), varsaturi, colici).
  • durere ( crampe menstruale, dureri de cap si durere de dinti), tulburari mentale (isterie si melancolie).
Este cel mai indicat remediu pentru femeile si copiii slabiti.

                                                                                           
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar.

Sinonime: E504

Functii: Regulator de aciditate, Agent antiaglomerant, Emulgator

 

Descriere:

 
Carbonatul de magneziu este porodus si din hidroxid de magneziu, dar apare si ca un mineral natural.
 
In Codex Alimentarius, carbonatul de magneziu are numarul E504. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
 
Carbonatii de magneziu se impart in doua categorii:
  • E504(i) carbonat de magneziu
  • E504(ii) carbonat acid de magneziu
 
Doza maxima zilnica pentru E504 (Carbonatii de magneziu) este nelimitata.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Atunci cand este consumat in cantitati mari poate irita mucoasele si are rol de laxativ.

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Urzica contine: 
  • numar mare de amino-acizi
  • substante de natura glucidica, amine
  • steroli
  • ulei volatile
  • provitamina a
  • vitamina B2, 
  • vitamina C
  • vitamina K
  • acid folic
  • saruri de calciu
  • fosfati.
 
 
Actiuni farmacologice ale urzicii:
  • Datorita vitaminei K urzica are proprietati hemostatice.
  • Datorita mucilagiilor urzica fluidifica secretiile bronsice.
  • Datorita flavonoidelor au actiune diuretica.
  • Urzica ctiveaza circulatia sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric, este astringenta si antiseptica , antimicrobiana si antidiareica.
  • Urzica vitaminizeaza si scade zaharul din sange.
  • Urzica are actiune depurativa si galactogaga.
  • Extern este cicatrizanta si stimuleaza refacerea tesuturilor.
  • Consumat regulat, ceaiul de urzica combate anemia, caderea parului si bolile de piele.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Contraindicata la hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. 
La varstnici poate agrava tromboflebita.

Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determina contractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa se fereasca de consumul de urzici.

Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Lauzele nu trebuie sa consume urzici, iar oamenii care mananca in mod repetat aceasta planta trebuie sa aiba grija ca in dieta lor zilnica au introdus destul potasiu.

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei

 

Descriere:

Ceaiul de hibiscus este preparat din fructe de hibiscus care contine vitaminele A, C si B6 si o substanta mucilaginoasa care-l face mai putin agreabil la mancat.

Cercetatorii cred ca unele substante chimice din hibiscus ar putea fi capabile de reducerea tensiunii arteriale, reduce spasmele din stoma, intestine si uter, functioneaza ca un antibiotic si ucide bacteriile si viermi.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acizii de fructe din hibiscus pot functiona ca un laxativ.

 

Descriere:

Fructele de maces contin cantitati mari de vitamine si de minerale, printre care vitamina C (in maces este de 50 ori mai multa vitamina C, decit in lamai si portocale). In plus, boabele rosii ale acestei plante pot imbogati organismul cu elemente vitale necesare, cum ar fi fierul, fosforul, cromul, potasiu, magneziu, carotenul, riboflavina, rutina si manganul. 

Fructele de maces contine o lista de ingrediente active cu proprietati antiimbatranire a pielii cum ar fi:
  • vitamina C ( ajuta la repararea tesuturilor)
  • licopen (antioxidant puternic)
  • vitamina A
  • omega 9 (un acid gras esential)
  • beta - caroten (antioxidant puternic)
  • omega 6 (acid gras esential asociat cu reducerea inflamatiei si a liniilor fine (riduri)) 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este indicat consumul de maces persoanelor care sufera de gastrita, ulcerul gastric si ulcerul duodenal.

Deorece fructele de maces contin cantitati foarte mari de vitamina C, este interzis persoanelor cu o aciditate marita a sucului gastric.

 

Descriere:

Coaja de lamaie contine de 5 pana la 10 ori mai multe vitamine decat sucul de lamaie, care contine in principal vitamina C.

Coaja de lamaie are proprietati regenerative pentru sanatate, eliminand elementele toxice ale organismului. Aceasta este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficiente pentru tratarea tulburarilor creierului, cum ar fi boala Parkinson.

In acelasi timp, consumul de coaja de lamiae (si nu numai) duce distrugerea viermilor intestinali.

Atat coaja de lamaie cat si fructul in sine ajuta la distrugerea celulelor canceroase, coaja continand – salvetrol Q 40 substanta active ce lupta impotriva acestei boli.
 
Coaja de lamaie este utilizata adesea in copturi pentru a da gust si miros specific.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de coaja de lamaie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Coaja de portocala este invelisul exterior al fructului. Acesta parte este comestibila, putand fi consumata ca atare, preperata sau poate fi folosita ca mirodenie.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cojile de portocala contin o substanta numita hesperidina, care micsoreaza atat tensiunea arteriala, cat si colesterolul. In lumea medicala, aceasta substanta este recunoscuta pentru capacitatea sa de a scadea riscul aparitiei afectiunilor cardio, a infarctelor sau a accidentelor vasculare.

Cojile de portocale au efect antiinflamator.

 

Descriere:

Extractul de aloe vera (sucul de aloe vera):
  • accelereaza metabolismul
  • regleaza activitatea stomacala
  • detoxifiaza
  • intareste sistemul imunitar.
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar

Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu.  

 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de extract aloe vera nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Consumul excesiv de extract de aloe vera poate cauza:

  • Iritatii la nivelul pielii
  • Probleme la nivel digestiv
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivelul rinichilor
  • Probleme in timpul sarcinii
 

 

Descriere:

Ginkgo biloba este unul dintre cele mai vechi specii de copac. 
 
In medicina traditionala aceasta planta este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru a spori memoria. 
 
Beneficii: 
  • imbunatateste circulatia sanguina prin dilatarea vaselor de sange si prin reducerea “lipirii” trombocitelor, reducand riscul formarii unui cheag. 
  • creste eficienta metabolismului, regularizeaza neurotransmitatorii si stimuleaza nivelul de oxigen din creier;
  • ajuta la controlul colesterolului, 
  • sustine tratarea impotentei si infertilitatii la barbati;
  • trateaza afectiunile urechilor si tulburarile oculare 
  • impiedica lezarea organelor, cauzata de radicalii libera
  • blocheaza si “lipirea” trombocitelor ce sunt un factor de activare in unele boli ale pielii, cum ar fi psoriazis.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Efecte adverse:
  • poate provoca disconfort gastro-intestinal si dureri de cap;
  • nu ar trebui utilizata concomitent cu pilulele antidepresive pentru ca pot aparea efecte negative de interactiune;
  • folosirea extractului de Gingko biloba nu este recomandata in cazul tulburarilor de coagulare;
  • femeile insarcinate nu trebuie sa foloseasca suplimente pe baza de Gingko biloba;
  • pot aparea mancarimi, eruptii cutanate, ameteli, probleme de respiratie;
  • alte efecte secundare: diaree, greata, varsaturi, dureri de cap si neliniste.

 

Descriere:

Extractul de ginseng (mai cu seama cel din radacina) este folosit ca revitalizant si este benefic pentru functiile intregului organism.

A fost dovedit ca extractul de ginseng mareste eficienta fizica si mentala, creste capacitatea de adaptare a organismului la conditii nefavorabile sau suprasolicitante.

De asemenea, are efecte antiinflamatorii si antioxidante si stimuleaza sistemul imunitar, marind rezistenta la infectii.

Extractul de ginseng este recomandat in tratarea infectiilor bacteriene, asteniei, oboselii, infectiilor bacteriene si virale.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Se recomanda consumul cu atentie diabeticilor, bolnavilor de astm, hipertensivilor, persoanelor care sufera de infectii grave, copiilor sub zece ani si femeilor gravide.

Efecte adverse ale consumului de extract de ginseng: palpitatii, cresterea tensiunii arteriale, diaree si insomnia, stare de agitatie, dureri de cap.

The Food and Drug Administration (FDA) considera produsele pe baza de Ginseng ca fiind sigure si fara reactii adverse. La doze excesive, ele pot da stari de agitatie si insomnie in cazul unor persoane sensibile. 

 

Descriere:


Musetelul apartine familiei ierburilor, fiind folosit, in principal, datorita proprietatilor sale calmante.

Pentru consum, din musetel se prepara ceaiuri. Acestea au numeroase efecte benefice asupra organismului:
  • elimina migrenele
  • protejeaza pielea
  • calmeaza colicile (bebelusi)
  • calmeaza durerile de dinti
  • usureaza digestia
  • amelioreaza afectiunile vasculare
  • trateaza bolile de ficat
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de extract de musetel poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme in timpul sarcinii
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
  • Somnolenta
  • Iritatii la nivelul ochilor sau pielii
  • Greata si senzatie de voma

Consumul de extract de musetel nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration (FDA) considera musetelul sigur, fara riscuri (GRAS).

Sinonime: NIACINA; NIACINAMIDA; VITAMINA PP, VITAMINA B3; NICOTINAMIDA

 

Descriere:

 
Niacina sau Vitamina B3 este necesara in organism pentru producerea enzimelor care contribuie la eliberarea energiei sub forma de glucoza.
Vitamina B3, face parte din complexul vitaminic B, care joaca un rol esential in metabolism.
 
Functiile vitaminei B3 (PP):
  •  Producerea de energie
  •  Sanatatea celulelor
  •  Rezistenta la radiatii
  •  Antioxidant
  •  Sanatatea vaselor de sange
  •  Scaderea nivelului de colesterol
  •  Metabolismul glucidelor
  •  Functii cerebrale
  •  Metabolismul acizilor grasi
  •  Antitoxic
Aporturile alimentare recomandate de vitamina B3 sunt:
  • 6 -10 mg pe zi la copii
  • 11 -14 mg la adolescenti si adulti
  • 16 mg la femeile insarcinate sau care alapteaza.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Carenta de niacina sau vitamina B3 poate duce la pelagra, boala rezultata in unei alimentatii bazata pe consumul de porumb.

Primele semne ale carentei sunt indigestia, slabiciunea musculara, confuzia, anxietatea, depresia, oboseala si leziunile cutanate. In stadiu avansat, pelagra se manifesta prin dermatite, diaree, tulburari digestive si neurologice.
Diareea cronica este uneori asociata cu deficienta de niacina. 
 

Sinonime: VITAMINA B5; D-PANTOTENAT DE CALCIU

 

Descriere:

 
Acidul pantotenic sau vitamina B5, este cea mai raspandita vitamina, aceasta fiind prezenta in aproape toate felurile de mancare.
 
Actiuni:
  • conversia carbohidratilor si a grasimilor din energie
  • imbunatateste capacitatea de a raspunde la stres sprijinind glandele sudoripare
  • asigura o productie adecvata de grasimi sanatoase in celule
  • participa la procesele metabolice: degradarea glucidelor, lipidelor si a anumitor acizi aminati; de asemenea, la sinteza colesterolului, anticorpilor si a mai multor hormoni
  • combate infectiile si atenueaza toxicitatea factorilor nocivi
  • incetineste imbatranirea;
Beneficii:
  • ajuta in procesul de formare a celulelor
  • mentine rata normala de crestere
  • contribuie la dezvoltarea sistemului nervos central.
Doza zilnica recomandata: 10-15 mg.
  • Copiii: intre 3-8 mg
  • adolescentii si adultii: intre 10-15 mg
Folosirea terapeutica a vitaminei B5 poate ajunge la 100 mg/zi.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu se cunosc efecte toxice ale pantotenatului de calciu.
  • Daca aveti adesea furnicaturi in maini si picioare, puteti incerca sa mariti doza de pantotenat de calciu alaturi de celelalte vitamine din grupul B complex (www.util21.ro)

Sinonime: CLORHIDRAT DE PIRIDOXINA

 

Descriere:

Vitamina B6 este o vitamina hidrosolubila foarte sensibila la lumina, dar rezistenta la caldura si la procesul de oxidare.
 
Cele trei forme principale ale vitaminei B6 sunt piridoxina, piridoxal și piridoxamina, care, in ficat, sunt convertite in piridoxal 5'-fosfat (PLP) - un cofactor in multe reacții ale metabolismului aminoacizilor.
 
Vitamina B6 are un rol important in
  • formarea hemoglobinei
  • metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor si lipidelor (indeosebi al acizilor grasi esentiali), fiind si stimulent muscular
  • influenta benefica asupra pielii
  • procesul de crestere. 
     
Piridoxina intervine in mod esential in : 
  • buna functionare a sistemului nervos, a maduvei osoase 
  • producerea de globule rotii si de anticorpi
  • controlarea echilibrului sodiului si al potasiului, al sistemului muscular si osos
  • metabolismul colesterolului, impiedicand depunerea acestuia pe peretii interiori ai arterelor (ateroscleroza)
  • crestere si reproducere.
Pentru adulti, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 1,6-2,5 (3) mg, direct proportional cu aportul de proteine.
Pentru femei, in perioada sarcinii, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 4-6 (7) mg.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Hipovitaminoza B6 apare rar si duce la:
  • tulburari nervoase (iritabilitate, labilitate psihica, slabiciune generala, greutate la mers etc.)
  • aparitia unor boli de piele
  • incaruntirea prematura si caderea parului
  • furnicaturi si amortirea extremelor
  • dureri abdominal
  • scaderea capacitatii organismului de a se apara in caz de infectii etc
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Help Stress - Bautura calmanta"

5 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Help Stress - Bautura calmanta"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.