Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Prigat activ cu Capsuni si Banane

Nota 3.9 / 10 din 613 voturi
Prigat activ cu Capsuni si Banane
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: PepsiCo

 

Descriere Prigat activ cu Capsuni si Banane

Prigat Activ Capsuni si Banane - o bautura ca un desert, obtinuta dintr-o combinatie inedita de capsuni si banane.

 

Informatii Prigat activ cu Capsuni si Banane


- Calorii (100g): 44 kcal
- Zaharuri (100g): 11

 

Recomandari de consum zilnic: Se recomanda consumul cu moderatie.

 

Ingrediente Prigat activ cu Capsuni si Banane

AQUA, CONCENTRAT DIN FRUCTE, Zahar, ACID CITRIC, GUMA DE GUAR/ E412, E122, E 110, Arome

Bautura Prigat Activ Capsuni si Banane are la baza un numar de 8 ingrediente, dintre care unul are un grad crescut de risct iar alte 4 ingrediente au un grad mediu de risc asupra organismului.

Guma de guar provine din India, dintr-o planta specifica zonei indiene, fasolea de guar.Este o substanta de adaos in industria alimentara obtinuta din boabele recoltei.
In industria alimentara este utilizata pentru: a face mai consistente unele produse, gelatinare, marirea in volumul, dar si cu rol de stabilizator in prepararea multor produse alimentare.

Concentratul de fructe (capsuni, banane) se obtine prin eliminarea apei din sucul de fructe in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii. Apa este eliminata din sucul de fructe pentru a reduce greutatea si volumul sucului, ceea ce il face mai usor de transportat.Concentratul de fructe este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.
In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.Concentratul de fructe este folosit frecvent in sucurile de fructe, cocktailuri si bauturi  pentru ca este usor de reconstituit cu ajutorul apei.

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

 

Grad de risc produs: Cercetatori de la Universitatea Southampton, din Marea Britanie, au dat publicitatii un studiu care scotea in evidenta tocmai acest fapt. Atat carmoisine, cat si sunset yellow se afla pe lista neagra. Din aceasta cauza, producatorii britanici sunt obligati incepand cu aceasta luna sa gaseasca inlocuitorii pentru acesti coloranti, iar autoritatile europene au inceput demersurile pentru interzicerea lor.

Cei mai afectati de efectele nocive ale acestor coloranti sunt copiii. Cercetatorii britanici au atras atentia ca si la maturitate pot aparea probleme grave de comportament si de
acomodare in societate.

Pe langa ADHD, carmoisine (sau azorubina) mai poate provoca urticarie, edem si are efecte cancerigene. Colorantul sunset yellow (sau galben portocaliu) poate provoca alergii, congestie nazala, astm, bronhoconstrictie, disfunctii ale perceptiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice si blocarea enzimelor digestive. La animale opreste cresterea, ducand la retard, mentioneaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Efecte adverse are si guma guar, mai ales in ceea ce priveste tractusul digestiv. In cazul unui consum in cantitati mari duce la aparitia starilor de greata, a balonarii si a starilor de voma. In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu ADHD, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de cancer, celor cu boli ale tractusului digestiv. Persoanele care sufera de diabet vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide continuta de bautura.

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Functii: colorant

 

Descriere:

Concentratul de fructe si legume se obtine prin eliminarea apei din sucul de fructe sau legume in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii. 
 
Apa este eliminata din sucul de fructe pentru a reduce greutatea si volumul sucului, ceea ce il face mai usor de transportat.
 
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.

In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.
 
Concentratul de fructe este folosit frecvent in sucurile de fructe, cocktailuri si bauturi  pentru ca este usor de reconstituit cu ajutorul apei.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de concentrat din fructe poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de concentrat din fructe nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 
 

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 

Functii: agent de ingrosare

 

Descriere:

Guma de guar provine din India, dintr-o planta specifica zonei indiene, fasolea de guar.
 
Este o substanta de adaos in industria alimentara obtinuta din boabele recoltei.
 
In industria alimentara este utilizata pentru:
  • a face mai consistente unele produse
  • gelatinare
  • marirea in volumul
  • stabilizator in prepararea multor produse alimentare.
 
In Codus Alimentarius, guma de guar poarta denumirea de E412.
 
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • E412 este considerat nociv deoarece contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.
     
  • Faina boabelor de guar favorizeaza aparitia alergiei si chiar substanta in sine provoaca eruptii alergice, consumul in cantitati mari duce la colica si umflare.
 

Sinonime: AZORUBINA, CARMOIZINA

Functii: colorant

 

Descriere:

Colorant alimentar rosu. Foarte solubil in apa.
Doza maxima zilnica pentru e122 (Azorubina, Carmoizina) este de 4 mg/kg.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Sinonime: SUNSET YELLOW

Functii: colorant, aditiv

 

Descriere:

E110 este un colorant care reprezinta sarea disodica a 2-hidroxi-1 (4 sulfonato fenilaza) naftalin 6 sulfonat, de culoare portocaliu, care se obtine artificial.
Doza maxima zilnica pentru E110 este de 2.5 mg/kg.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Deoarece este un colorant azoic, poate produce intoleranta la persoanele sensibile la salicilati.
In plus, este un eliberator de histamina, poate intensifica simptomele caracteristice astmului.
 
In combinatie cu benzoatii, poate favoriza hiperactivitatea la copii.

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Are urmatoarele efecte: provoaca alergii la persoanele sensibile, astm, congestie nazala, bronhoconstrictie, spasme vasculare, dureri gastrice, blocarea enzimelor digestive, disfunctia perceptie gustului.

Nu se recomanda consumul frecvent de E110.

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Prigat activ cu Capsuni si Banane"

10 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Prigat activ cu Capsuni si Banane"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.