Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Savia - BHT Bautura din soia

Nota 5.7 / 10 din 483 voturi
Savia - BHT Bautura din soia
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Danone

 

Descriere Savia - BHT Bautura din soia

 BHT Bautura din soia

Produs intr-o fabrica ce prelucreaza lapte. Poate contine urme de proteina lactica.

Gramaj: 1 L. 


Alte informatii:

Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 3 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

Acest produs contine Zahar,  ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Acest produs contine E341 sau  Fosfat de Calciu, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un 
regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator. Este un antioxidant natural mineral. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici

Acest produs contine E418 sau Guma Gellan, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de stabilizator. Este u
n polizaharid natural, produs de bacteria Pseudomonas elodea din amidon. Face parte din categoria E-urilor  suspecte. Are proprietati laxative. Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Acest produs contine Vitamina B12, ingredient cu risc scazut de dauna. 
Vitamina B12 este importanta atat pentru sistemul nervos si pentru metabolizarea proteinelor si grasimilor, cat si impotriva anemiei. Pentru a afla necesarul zilnic de consum al Vitaminei B12, consultati datele de mai jos. 

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

 

 

Ingrediente Savia - BHT Bautura din soia

Apa, SOIA, Zahar, FOSFAT DE CALCIU, GUMA GELLAN, Arome, Vitamina B12

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

Sinonime: GLYCINE SOJA

Functii: constructor de primul ordin- muschi, oase, nervi; energetic valoros, remineralizant, echilibrant celular; in cosmetice- agent de emoliere si hidratare

 

Descriere:

Planta de cultura din familia leguminoase, subfamilia Faboideae
 
Principalii constituenti:
  • protide 40% (fata de 15-20% in carne);
  • lipide 12-25% (fata de 1-4 % in carne);
  • glucide 10-15 %;
  • saruri minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodium, sulf, etc;
  • vitamine: A, B1, B2, D, E, F, etc;
  • lecitina (inrudita cu cea a galbenusului de ou);
  • diastaze, celuloza, cazeina etc;
 
Se mai numeste si planta-minune sau biftec vegetal. Datorita valorii sale nutritive foarte apropiata de cea a produselor de origine animala, este considerat unul din cele mai importante alimente
 
Soia contine isoflavone si tipuri de fitoestrogen, care sunt considerate de unii a fi utile in prevenirea cancerului si de altii - cancerigene si perturbatori endocrine
  • reduce nivelul colesterolului rau;
  • reduce hipertensiunea;
  • impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in anumite zone ale corpului;
  • mentine densitatea osoasa;
  • usureaza simptomele menopauzei;
  • intareste sistemul imunitar;
  • controleaza nivelul glicemiei la diabetici;
  • reduce inflamarile.
  • reduce riscul atacurilor coronariene;
  • impiedica procesul de imbatranire
  • este recomandata ca aliment in regimul alimentar, ca ajutor in tratarea unor boli cronice legate de sistemul circulator, hipertensiv, hipercolesteronemie, cardiopatie ischemica sau cele legate de nutritie, cum ar fi obezitatea sau constipatia cronica;
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

  • Exista studii care arata ca soia actioneaza ca un oxidant (stimuleaza sinteza de nitrati), dar de asemenea blocheaza formarea de noi vase de sange (efect antiangiogenic ). Unele studii arata ca soia functioneaza si ca un inhibator a substantelor active din organism care regleaza diviziunea celulara si supravietuirea celulelor. 
     
  • In noiembrie 2000, Asociatia Americana a Inimii recomanda ca persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului sa consume mai multe proteine derivate din soia (aproximativ 25-50 de g/zi), in locul celor asimilate din produsele animale. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca intr-adevar proteinele din soia scad colesterolul "rau" LDL si numarul trigliceridelor din sange. 
  • Expertii au specificat ca persoanele care au colesterolul in limite normale pot constata o schimbare nu tocmai benefica a nivelului de colesterol rau si a trigliceridelor.
     
  • Dupa indelungi studii, Administratia Alimentatiei si a Medicamentelor  (FDA) din SUA a concluzionat ca o dieta saraca in grasimi si colesterol, dar cu un adaos zilnic de 25 g de proteine din soia poate reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
     
  • Desi numeroasele studii efectuate pe aceasta tema nu au demonstrat ca soia protejeaza organismul impotriva cancerului, exista dovezi concludente ca unele componente din soia impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase in corp. Printre componentele din soia cu actiune anticancerigena se numara: inhibitorii de proteaza, fitatii, fitosterolii, saponinele, izoflavonele, fenolii, lecitina si acizii grasi omega-3. 
 

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

Sinonime: E341; ORTOFOSFAT DE CALCIU

Functii: regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator (de retinere a apei si de ingrosare)

 

Descriere:

  • aditiv alimentar
  • antioxidant natural mineral.
Se prezinta sub formele:
  • E 341(i) - Fosfat monocalcic
  • E 341(ii) - Fosfat dicalcic
  • E 341(iii) - Fosfat tricalcic.
Fosfatul monocalcic este o substanta folosita la spalarea instalatiilor dozatoarelor automate care livreaza bauturi de tip ceai, cafea instant, suc etc.
Fosfatul dicalcic se foloseste in cantitate de 1g/kg la gheata alimentara
Fosfatul tricalcic se adauga in cantitate de maxim 3g/kg in unele deserturi si in amestecuri de prafuri pentru deserturi.
 
Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de fosfor este de pana la 70 mg/kg corp.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E341. Face parte din categoria E-urilor suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cantitatile prea mari de fosfati pot cauza tulburari metabolice.
  • Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici

Sinonime: E418

Functii: Agent de ingrosare si stabilizator.

 

Descriere:

  • Un polizaharid natural, produs de bacteria Pseudomonas elodea din amidon
Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete in produse lactate, in dulciuri, creme, grasimi emulsionate tartinabile cu sau fara arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, inghetate, fructe si legume prelucrate, conservate, produse din carne,peste, oua, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E418. Face parte din categoria E-urilor  suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Concentratiile ridicate produc flatulenta si balonare in urma fermentarii de catre microflora intestinala (similar cu toate polizaharidele digerabile).
  • Are proprietati laxative.
  • Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Vitamina B12 este importanta atat pentru sistemul nervos si pentru metabolizarea proteinelor si grasimilor, cat si impotriva anemiei.

Necesarul zilnic de vitamina B12 recomandat este urmatorul:
  • 2,4 mcg – adulti si copiii peste 14 ani
  • 2,6 mcg – femei insarcinate
  • 2,8 mcg – femei care alapteaza
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Nu au fost inregistrate.

Consumul de vitamina B12 nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Savia - BHT Bautura din soia"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Savia - BHT Bautura din soia"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.