Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie

Nota 6.3 / 10 din 803 voturi
Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Alpro Comm. VA

 

Descriere Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie

Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Bautura UHT din orez, cu aroma de vanilie, cu calciu, fara adaos de zahar.

Cantitate: 1 L.

Alte informatii:
Acest produs contine 13 ingrediente dintre care 9 sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Informatii Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie


- Calorii (100g): 60 kcal
- Sodiu (100g): 0.04 g
- Carbohidrati (100g): 12.2 g
- Proteine (100g): 0.1 g
- Alte informatii:
Vitamina B2 (0.21mg/100g),
Vitamina B12 (0.38µg/100ml),
Vitamina D2 (0.75µg/100ml),
Calciu (120mg/100ml)

 

Ingrediente Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie

Apa, OREZ, Ulei de floarea soarelui, Fosfat tricalcic, MALTODEXTRIN, Sare de mare, Arome, GUMA GELLAN, RIBOFLAVINA (VITAMINA B2), Vitamina B12, Vitamina D2, FOSFAT DIPOTASIC, LECITINA

Nu contine lactate sau gluten.
Acest produs contine lecitina din rapita.

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

E341 (iii) - fosfat tricalcic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de agent de reglare a aciditatii, agent de intarire, agent de afanare si antiaglomerant. Consumul de fosfat tricalcic poate cauza reactii alergice, probleme la nivel digestiv, oboseala, dureri de cap etc.

Sare de mare, ingredient cu risc mediu de dauna, are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura. Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

E418 sau Guma Gellan, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de stabilizator. Este un polizaharid natural, produs de bacteria Pseudomonas elodea din amidon. Face parte din categoria E-urilor  suspecte. Are proprietati laxative. Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Arome, ingrediente cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.


 

Data analizei: 2015-10-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

Sinonime: ORYZA SATIVA

 

Descriere:

 
Planta din familia gramineelor, cu tulpina dreapta, cu frunze liniare alungite si cu spice mici, cultivata in terenuri umede.
 
Beneficii: 
  • este o sursa buna de energie pentru organism
  • nu are colesterol
  • ajuta in buna functionare a creierului
  • confera senzatia de satietate
  • fibrele din orez ajuta tractul digestiv
  • este sarac in grasimi
  • contine o cantitate de proteine, dar mai putin decat alte cereale
  • nu contine gluten, astfel este ideal pentru cei ce sufera de boli abdominale (intoleranta la gluten).
Vitaminele si mineralele din orez:
  • Vitamine: niacina, tiamina si piridoxina
  • Minerale: fier, fosfor si potasiu
100 de grame de orez contin:
  • 130 kcal
  • Grasimi: 0.3 gr
  • Carbohidrati: 28.2 gr
 
Tipurile de orez sunt clasificate dupa:
  • dimensiunea boabelor – lung, mediu si scurt 
  • dupa textura - de la pufos, la cremos si lipicios
  • dupa culoare - de la brun la alb si rosu
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori americani, consumul ridicat de orez alb ar genera un risc mai ridicat de imbolnavire de diabet de tipul 2.
 

 

Descriere:


Uleiul de floarea soarelui contine (per lingura):
  • 124 calorii
  • 14 g de grasimi (1,38 g saturate, 11,7 g mononesaturate, 0,53 g polinesaturate)
  • 8,9 g de acid linoleic (omega-6)
  • 5,6 mg de alfa-tocoferol (forma a vitaminei E)
  • 0,8 mcg de vitamina K
  • 0 colesterol
  • 0 sodiu
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de floarea soarelui se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de floarea soarelui poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Cresterea numarului de celule canceroase
  • Inflamatii
  • Depresie
Consumul de ulei de floarea soarelui nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Fosfatul tricalcic reprezinta un amestec variabil de fosfați de calciu obținuți prin neutralizarea acidului fosforic cu hidroxid de calciu. Acesta poate fi folosit ca agent de reglare a aciditatii, agent de intarire, agent de afanare si antiaglomerant.

Ca sare de calciu, fosfatul tricalcic poate fi folosit pentru suplimentarea aportului de calciu.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 341 (iii) - Fosfat tricalcic.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de fosfat tricalcic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
  • Oboseala
  • Dureri de cap, oase si muschi
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, E 341 (iii) poate fi folosit la un nivel maxim de 1.000 mg/kg din toate utilizările în produsul alimentar final.

Sinonime: MALTODEXTRIN

Functii: absorbant, liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • polizaharid obtinut in urma hidrolizarii amidonului
  • imbunatateste calitatile anti-aging ale celorlalte componente dintr-un produs
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri ca aditiv alimentar (GRAS).

 

Descriere:

 
Sarea de mare are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica). Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonati de sodiu (E 500)
  • Carbonati de magneziu (E 504)
  • Clorura de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicati (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de sare de mare poate cauza:
  • Contaminare cu diversi compusi toxici (in cazul apei de mare contaminate)
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
US Department of Agriculture recomanda un consum zilnic de sare de 2300 mg (o lingurita), respectiv 1500 mg pentru persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda un consum de 2000 mg / zi.

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E418

Functii: Agent de ingrosare si stabilizator.

 

Descriere:

  • Un polizaharid natural, produs de bacteria Pseudomonas elodea din amidon
Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete in produse lactate, in dulciuri, creme, grasimi emulsionate tartinabile cu sau fara arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, inghetate, fructe si legume prelucrate, conservate, produse din carne,peste, oua, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E418. Face parte din categoria E-urilor  suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Concentratiile ridicate produc flatulenta si balonare in urma fermentarii de catre microflora intestinala (similar cu toate polizaharidele digerabile).
  • Are proprietati laxative.
  • Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

 

Descriere:

 
Riboflavina mai este cunoscuta sub numele de vitamina B2, avand rol in procesele metabolice, formarea anticorpilor, celulelor pielii si celulelor rosii.

Necesarul zilnic de vitamina B2 recomandat unui adult este urmatorul:
  • 1,1 mg (femei)
  • 1,3 mg (barbati)
Vitamina B2 se regaseste in: cereale, fructe, legume, migdale, carne si peste, produse lactate si oua. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), riboflavina poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 101 – Riboflavine.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de riboflavina poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Sensibilitate la razele solare
  • Probleme la nivel digestiv
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de riboflavina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:

 
Vitamina B12 este importanta atat pentru sistemul nervos si pentru metabolizarea proteinelor si grasimilor, cat si impotriva anemiei.

Necesarul zilnic de vitamina B12 recomandat este urmatorul:
  • 2,4 mcg – adulti si copiii peste 14 ani
  • 2,6 mcg – femei insarcinate
  • 2,8 mcg – femei care alapteaza
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Nu au fost inregistrate.

Consumul de vitamina B12 nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Vitamina D ajuta corpul sa absoarba calciu, ajutand la mentinerea oaselor sanatoase si la reglarea sistemului imunitar.

Necesarul zilnic de vitamina D2 recomandat este urmatorul:
  • 200 IU – adulti <50 de ani
  • 400 IU – adulti > 50 ani
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de vitamina D2 in exces poate cauza:
  • Sete excesiva
  • Gust metalic
  • Lipsa poftei de mancare
  • Pierdere in greutate
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul rinichilor
  • Probleme cardiovasculare
Consumul de vitamina D2 nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

Functii: E340 (ii)

 

Descriere:

 
  • stabilizator
  • regulator de aciditate
  • emulsificator
  • umectant
  • sechestrant
  • agent de ingrosare
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Intoxicatia acuta de potasiu este rar intalnita deoarece dozele mari induc voma. 
     
  • Fosfatul nu trebuie administrat pacientilor cu insuficiența renala sau hiperfosfatemie, pacientilor cu urina alcalina din cauza infectiei a tractului urinar deoarece calciul crescut si concentratia de fosfati in urina alcalina creste riscul de pietre de fosfat de calciu.
     
  • Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a inclus acest ingredient pe lista substantelor sigure GRAS (Generally Recognized As Safe).
 

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie"

4 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alpro - Rice Dolce Bautura de orez cu aroma de vanilie"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.