Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO

Nota 10 / 10 din 391 voturi
EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ecomil

 

Descriere EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO

Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

100 % Vegan. Fara Gluten, Lactoza si Zahar!

Cantitate: 1 litru.

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 8 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient au risc mediu de dauna.
 

 

Informatii EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO


- Calorii (100g): 41 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0,8 g
- Sodiu (100g): 0,1 g
- Carbohidrati (100g): 1,5 g
- Fibre (100g): 0,1 g
- Zaharuri (100g): 0,3 g
- Proteine (100g): 0,8 g

 

Ingrediente EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO

Apa, Migdale, Ulei de floarea soarelui, Amidon modificat din tapioca, PUDRA DE ROSCOVE, CURCUMA (TUMERIC), AROMA NATURALA DE MIGDALE, AROMA NATURALA DE VANILIE, AMIDON DIN TAPIOCA

 Informatii nutritionale la 100ml: Energie 171kj (41kcal), Grasimi 3,4g (saturate sub 0,8g), Glucide 1,5g (din care zaharuri sub 0,3g), Fibre 0,1g, Proteine 0,8g, Sare 0,1g.

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Pudra de roscove, ingredient cu risc mediu de dauna, este obtinuta din fructul roscovului. Este sarac in sodiu. Nu contine cofeina, teobromina, gluten, lactoza. Nu contine colesterol. In Codex Alimentarius poarta denumirea de E410. Face parte din categoria "E-uri suspecte". Se recomanda un consum moderat. In doze mari poate avea actiune laxativa, uneori poate provoca alergii. 

Data analizei: 2018-10-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:


Valori nutritionale (28.34 g):
  • 102 calorii
  • 5 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 15 g de grasimi
  • 3 g de acizi grasi omega-6
  • Vitamina E – 10,0 IU
  • 207 mg de potasiu
  • 75 mg de calciu
  • 84 mg de magneziu
  • 147 mg de fosfor
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de migdale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Uleiul de floarea soarelui contine (per lingura):
  • 124 calorii
  • 14 g de grasimi (1,38 g saturate, 11,7 g mononesaturate, 0,53 g polinesaturate)
  • 8,9 g de acid linoleic (omega-6)
  • 5,6 mg de alfa-tocoferol (forma a vitaminei E)
  • 0,8 mcg de vitamina K
  • 0 colesterol
  • 0 sodiu
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de floarea soarelui se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de floarea soarelui poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Cresterea numarului de celule canceroase
  • Inflamatii
  • Depresie
Consumul de ulei de floarea soarelui nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.

Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
  • 358 calorii
  • 88 g de carbohidrati
  • 1 mg de magneziu
  • 1,58 mg de fier
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, amidonul din tapioca se regaseste in categoria 06.0 Cereale si produse din cerale derivate din grane, radacini si tuberculi, leguminoase si miez de palmier, grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.2 Amidonuri: amidonul este un polimer de glucoza care apare in forma granulara in diferite specii de plante, in special seminte (cereale, porumb, grau, orez, fasole, mazare) si tuberculi (tapioca, cartofi).   

Acesta poate contine:
  • Sulfiti - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de amidon modificat din tapioca poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Deficiente nutritionale
  • Crestere in greutate
  • Otravire cu cianida (in urma neprelucrarii corespunzatoare a plantei Cassava)
Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT DE ROSCOVE

Functii: antioxidant

 

Descriere:

Pudra obtinuta din fructul roscovului. 
 
Are un gust apropiat de cacao insa nu contine teobromina - substanta care poate provoca insomnie, agitatie, anxietate, mai ales in randul copiilor.
 
Pudra de roscove reprezinta o sursa importanta de calciu. 
Are un gust usor dulceag si este bogat in:
  • Vitamine - fosfor, sodiu, potasiu, fier si mangan
  • Minerale – A, B, E, B6
  • Fibre alimentare. 
.
Beneficii:
  • induce bazicitate in organism, fiind un aliment alcalin, care nu stimuleza aciditatea gastrica
  • proprietati expectorante
  • imbunatațește digestia, se opune balonarii si poate fi utilizata pentru tratarea diareei la bebelusi sau copii si adulti
  • este utilizata pentru tratarea tusei, gripei si anemiei
  • este bogata in calciu si fosfor, din acest motiv este folosita in lupta impotriva osteoporozei

Este sarac in sodiu. 
Nu contine cofeina, teobromina, gluten, lactoza. 
Nu contine colesterol. 
Se poate folosi cu succes ca inlocuitor de cacao.


In Codex Alimentarius poarta denumirea de E410. Face parte din categoria "E-uri suspecte". Se recomanda un consum moderat.
  • In doze mari poate avea actiune laxativa, uneori poate provoca alergii. 
  • Poate induce scaderea colesterolului seric.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de pudra de roscove nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: 
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestive
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol


Citeste mai mult

Sinonime: TUMERIC; SOFRAN INDIAN

 

Descriere:


Planta cunoscuta si sub numele de turmeric, originara din sud-estul Asiei, bogata in uleiuri eterice.
 
Curcuma are un miros asemanator cu cel al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picanta.
 
In prepararea de mancare, se foloseste radacina (rizomul), proaspata sau uscata. Radacina contine ulei volatil, zinziberen, colorant, numit curcumina, care confera culoarea galbena.  Curcuma se comercializeaza sub forma de pudra.

Proprietati:
  • antalgic
  • antiinflamator
  • tonifiant
  • protector al mucoasei gastrice
  • ajuta la diminuarea colesterolului din sange
  • are actiune anti-canceroasa
  • purificator al sangelui
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu se cunosc efecte adverse ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Aroma de migdale se obtine din semintele de migdale dupa procesul de „tratare” a acestora.

Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.
 
Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.
 
Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.
 
Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.
 
Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Aroma de vanilie se obtine din pastaile de vanilie dupa procesul de „tratare” a acestora.

Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.
 
Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.
 
Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.
 
Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.
 
Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.
 
Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
  • 358 calorii
  • 88 g de carbohidrati
  • 1 mg de magneziu
  • 1,58 mg de fier
  • 0 proteine
Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.
 
Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
  • 358 calorii
  • 88 g de carbohidrati
  • 1 mg de magneziu
  • 1,58 mg de fier
  • 0 proteine
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 
Consumul de amidon modificat din tapioca poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Deficiente nutritionale
  • Crestere in greutate
  • Otravire cu cianida (in urma neprelucrarii corespunzatoare a plantei Cassava)
Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"EcoMil - Lapte din Migdale Neindulcit Nature cu Vanilie si Curcuma BIO"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016