Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii

Nota 6.7 / 10 din 803 voturi
Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Heineken

 

Descriere Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii

Cidru de mere cu aroma de fructe rosii

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Strongbow Apple Red Berries este o bautura alcoolica, usoara si racoritoare, obtinuta din mere, combinate cu fructe de padure zemoase. Se serveste cu gheata pentru o experienta racoritoare optima. 
 
Produs pasteurizat.

Cantitate: 330 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 6 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii

Apa, SUC DE MERE, Sirop de glucoza - fructoza, CONCENTRAT DIN FRUCTE, ACID MALIC, Dioxid de carbon, METABISULFIT DE POTASIU, AROME NATURALE DIN FRUCTE

Contine suc de mere din concentrat in proportie de 25% si suc de capsuni in proportie de 0.7%.
Contine alcool in proportie de 4.5%.

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Sirop de glucoza-fructoza, ingredient cu risc mediu de dauna, este un indulcitor obtinut din amidonul din cereale, grau sau malai, un indulcitor mult mai puternic decât zaharul. Siropul de glucoza-furctoza poate creste valorile trigliceridelor din sange ceea ce duce la sporirea riscului de afectiuni cardiovasculare. De asemenea, stimuleaza productia de acid uric, astfel marind riscul de aparitie a gutei.

 

E 224 sau metabislufit de potasiu, ingredient cu risc mediu de dauna, este un conservant si antioxidant. Este utilizat drept conservant in fructe si produse din fructe si poate fi utilizat ca agent de albire. Datorita efectului sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine din produse. Face parte din categoria E-urilor periculoase.
 

Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani.
 

Data analizei: 2016-12-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

Contine:
  • vitamine: retinol, acid ascorbic si niacina.
  • minerale: potasiu, calciu si fosfor.
Poate ajuta la scaderea in greutate.
Poate reduce colesterolul.
Protejeaza sanatatea gingiilor si a venelor.
Este responsabil pentru functionarea sanatoasa a sistemului ner.vos.
Regleaza nivelul insulinei din sange.

Sucul de mere este considerat unul dintre cele mai dulci sucuri.

Informatii nutritionale pentru 100 de grame de suc de mere
- 47 kcal.
- Carbohidrati: 11.7 grame.
- Proteine: 0.1 grame.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Sucul de mere poate creste cu 75% riscul aparitiei pietrelor la rinichi.

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de sirop de glucoza-fructoza:
  • Siropul simplu – glucoza este atasata de fructoza din punct de vedere chimic; se compune, in general, din sucroza (obtinuta in mod natural) si apa.
  • Siropul de porumb cu continut mare de fructoza – amestec de molecule de glucoza si fructoza, nelegate din punct de vedere chimic intre ele; nu se poate obtine decat in mod artificial, prin proceduri chimice.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, siropul de glucoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1 Zaharuri ranifate si neprelucrate, subgrupa 11.1.3 Zahar alb si brun, sirop de glucoza, sirop de glucoza deshidratat, zahar neprelucrat din trestie de zahar – 11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in produsele de cofetarie.  Siropul de glucoza reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Sulfiti - 20 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de glucoza-fructoza poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de glucoza-fructoza nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Functii: colorant

 

Descriere:

Concentratul de fructe si legume se obtine prin eliminarea apei din sucul de fructe sau legume in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii. 
 
Apa este eliminata din sucul de fructe pentru a reduce greutatea si volumul sucului, ceea ce il face mai usor de transportat.
 
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.

In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.
 
Concentratul de fructe este folosit frecvent in sucurile de fructe, cocktailuri si bauturi  pentru ca este usor de reconstituit cu ajutorul apei.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de concentrat din fructe poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de concentrat din fructe nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 
 

Sinonime: L-MALIC ACID D-MALIC ACID (–)-MALIC ACID (+)-MALIC ACID (S)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID (R)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID

Functii: agent de aroma, acidulant, agent de ajustarea a pH-ului

 

Descriere:

Acid organic slab care se gaseste din abundenta in sucurile multor plante, dar in mod special in fructe de padure, in mar si in strugure.
In scopuri comerciale este obtinut prin sinteza. 
 
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii si participa ca ion la ciclul Krebs (acidului citric).
 
Utilizari:
1. este un acidulant care se adauga produselor alimentare si bauturilor cu scopul de a:
  • scadea pH-ul
  • oferi un gust acrisor
2. in produse cosmetice pentru ajustarea pH-ului si in peelingul facial

3. in producerea medicamentelor, intrucat studii clinice au indicat ca acidul malic
 
  • reduce sechelele ischemice
  • reduce tensiunea arteriala
  • reduce durerilor cauzate de fibromialgie
4. in tratamentele dentare pentru curatarea si pregatirea dintilor pentru plombare.
 
In Codex Alimentarius, acidul malic are numarul E296 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Comisiei Codex Alimentarius, acidul malic este in lista aditivilor permisi pentru fabricarea: dulciurilor, berii cu arome, branzeturilor, bauturii racoritoare carbogazoase, sucurilor de fructe, vinurilor etc .
 
Potrivit studiilor publicate de FAO (Food and Agriculture Organisation) si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) „alimentele cu continut de acid malic au fost consumate de om de secole fara efecte adverse”. Cu toate acestea exista elemente ale acidului malic, precum acidul maleic, al caror continut trebuie controlat cu strictete. 
 
De aceea, atat OMS cat si reglementarile UE sunt stricte in ceea ce priveste standardele de calitate ale acidului malic.
 

Sinonime: ACID CARBONIC; E290

 

Descriere:


Dioxidul de carbon este un acid considerat slab, care se descompune rapid, ceea ce il face destul de sigur comparativ cu celelalte substante acide.

Conform Codex Alimentarius, dioxidul de carbon poate fi folosit pe post de agent de carbogazificare, gaz de ambalare, conservant si agent de propulsie. Acesta se poate regasi in:
  • 14.1.2.1 Suc de fructe – gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 290 – Dioxid de carbon.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dioxid de carbon poate cauza:
  • Probleme la nivel digestiv (flatulenta, balonare)
  • Probleme la nivelul dintilor (poate afecta smaltul in cazul unui consum excesiv, combinat cu alte substante acide)
Consumul de dioxid de carbon nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E224; DISULFIT DE POTASIU

Functii: Conservant, antioxidant

 

Descriere:

  • pulbere alba, instabila, care reactioneaza cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu.
Este utilizat drept conservant in fructe si produse din fructe si poate fi utilizat ca agent de albire.

Doza maxima zilnica pentru E224 (Metabisulfit de potasiu) este de 0.7 mg/kg.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E224 si face parte din categoria E-urilor periculoase.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Datorita efectului sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine din produse.
  • Este redus in ficat la sulfat inofensiv si excretat in urina.
  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
  • Persoanele intolerante la sulfitii naturali ar trebui sa evite sulfitii adaugati (E221-228).
  • La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii.
  • Poate cauza alergii si probleme digestive in doze mari.

 

Descriere:


Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Ameteli
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii"

7 + 10 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii"

Marian Leonard @ 25 Iun 2016
"Nu are nici o,1 % urma de mere sau suc de mere. De unde fermentatie ?!?! Pur alcool . Luati de beti azi, muriti maine ! 0 % fructe de orice fel, peste 95 % alcool si restul pana la 100 % e sanatate curata ."

Spune-ne opinia ta despre
"Strongbow - Cidru de mere cu aroma de fructe rosii"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.