Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere

Nota 4 / 10 din 395 voturi
Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ulker

 

Descriere Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere

Biscuiti cu umplutura de mere

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Biscuiti crocanti cu multa crema la mijloc

Gramaj: 220 g.


Alte informatii:

Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 5 ingrediente au risc mediu de dauna, iar 1 inrgedient prezinta risc mare de dauna.

 

Informatii Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere


- Calorii (100g): 397 kcal
- Grasimi saturate (100g): 6.4 g
- Sodiu (100g): 200 mg
- Carbohidrati (100g): 66.5 g
- Fibre (100g): 0.9 g
- Zaharuri (100g): 39.1 g
- Proteine (100g): 5.2 g

 

Ingrediente Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere

Faina de grau, Zahar, PULPA DE MERE, Sirop de glucoza, DEXTROZA (GLUCOZA), Pectina, ACID CITRIC, CITRAT DE SODIU/ E331, Arome, Grasimi vegetale nehidrogenate, Sirop de glucoza - fructoza, Oua, SARE IODATA, Bicarbonat de sodiu, PIROFOSFAT ACID DE SODIU/ E450

  • Contine arome de scortisoara, unt si cocos.
  • Contine pulpa de mere 28%

 

Grad de risc produs:
Acest produs contine E450 sau pirofosfat acid de sodiu, ingredient cu risc ridicat de dauna, care are functiile de agent de afanare. Pirofosfat acid de sodiu este nociv organismului deoarece impiedica fixarea calciului in oase, faciliteaza instalarea osteoporozei, provoaca alergii. Face parte din categoria E-urilor suspecte.

Acest produs contine zahar,  ingredient cu risc mediu de dauna, 
carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Acest produs contine Sirop de Glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina. Consumul de sirop de glucoza poate cauza: reactii alergice (poate contine urme de gluten, crestere in greutate (obezitate), diabet etc.

Acest ingredient contine dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Acest produs contine sirop de glucoza-fructoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care este o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina. Are functia de indulcitor natural si este facut din porumb, poate fi gasit in produsele alimentare si bauturi racoritoare. Consumul de sirop de glucoza-fructoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Acest produs contine arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice, cancer si ameteli.


Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
  • 100 de calorii
  • 0,5 g de grasimi
  • 21 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:

  • Pulpa este partea carnoasa si comestibila a unor fructe. Pulpa fructelor si legumelor este bogata in fibre.
Pulpa de mere se obtine prin stoarcerea sucului din mere. 

Coaja merelor contine de doua ori mai multa vitamina C decat pulpa.

Merele au urmatoarele actiuni benefice asupra organismului:
Previn infarctul
  • mentin nivelul glicemiei la un nivel normal
  • imbogateste organismul cu vitamine
  • protejeaza de radiatia solara ultravioleta
  • previne cancerul de colon
  • previn osteoporoza specifica menopauzei
  • scad colesterolul
Un mar (mediu spre mare) contine urmatoarele informatii nutritionale:
  • 80 calorii
  • 21 g de carbohidrati
  • 0 grasimi
  • 0 proteine
  • 8 mg de vitamina C
  • 10 mg de calciu
  • 10 mg de fosfor
  • 159 mg de potasiu
  • 73 IU de vitamina A
  • 3,8 mcg de vitamina K
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in momentul de fata, nu s-au descoperit efectele adverse ale acestui ingredient.
  • Consumul nu este restrictionat dar se recomanda consumul moderat.

 

Descriere:


Siropul de glucoza contine urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 81 calorii
  • 0 grasimi
  • 22 de carbohidrati (dintre care 7g provin din zaharuri)
  • 0 proteine
  • 0 minerale sau vitamine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, siropul de glucoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1 Zaharuri ranifate si neprelucrate, subgrupa 11.1.3 Zahar alb si brun, sirop de glucoza, sirop de glucoza deshidratat, zahar neprelucrat din trestie de zahar – 11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in produsele de cofetarie.  Siropul de glucoza reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Sulfiti - 20 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de glucoza poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de glucoza nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conČ›ine glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentraČ›ie de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Pectina este o substanta bogata in fibre se regaseste in fructe (lamai, portocale, grapefruit, mere, etc.) .

Valori nutritionale (28,35 g):
  • 3 calorii; 0 grasimi; 0,6 g de carbohidrati (pectina lichida)
  • 92 calorii; 0,1 g de grasimi; 25,6 g de carbohidrati (pectina uscata, neindulcita)
Conform Codex Alimentarius, pectina poate fi folosita ca emulgator, stabilizator, agent de gelificare si agent de ingrosare in:
  • 14.1.2.1 Suc de fructe – gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectina.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pectina poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree, balonare, flatulenta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Astm
Consumul de pectina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 

Sinonime: E331

 

Descriere:


Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric, avand rol de substanta alcalina in corpul uman.

Citratii de sodiu se impart in:
  • Citrat monosodic – E 331(i)
  • Citrat disodic – E 331(ii)
  • Citrat trisodic – E 331(iii)
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Citrati de sodiu.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, citratul de sodiu poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de citrati de sodiu poate cauza:
  • Probleme la nivelul muschilor (spasme si contractii necontrolate si dureroase)
  • Hipernatremie
  • Cresterea nivelului de potasiu
  • Probleme la nivel digestiv (diaree)
Consumul de citrati de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Grasimile vegetale nehidrogenate (nesaturate) reprezinta varianta sanatoasa a celor hidrogenate (saturate), fiind de 2 tipuri:
  • Mononesaturate (avocado, ulei de canola, ulei de masline, nuci si seminte)
  • Polinesaturate (ulei de sofranel, ulei de porumb, ulei de soia, ulei din seminte de bumbac)
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, grasimile vegetale se regasesc in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa  02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Aditivi pe care ii pot contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de grasimi vegetale nehidrogenate poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare
  • Obezitate
Consumul de grasimi vegetale nehidrogenate nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de sirop de glucoza-fructoza:
  • Siropul simplu – glucoza este atasata de fructoza din punct de vedere chimic; se compune, in general, din sucroza (obtinuta in mod natural) si apa.
  • Siropul de porumb cu continut mare de fructoza – amestec de molecule de glucoza si fructoza, nelegate din punct de vedere chimic intre ele; nu se poate obtine decat in mod artificial, prin proceduri chimice.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, siropul de glucoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1 Zaharuri ranifate si neprelucrate, subgrupa 11.1.3 Zahar alb si brun, sirop de glucoza, sirop de glucoza deshidratat, zahar neprelucrat din trestie de zahar – 11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in produsele de cofetarie.  Siropul de glucoza reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Sulfiti - 20 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de glucoza-fructoza poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de glucoza-fructoza nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Ouale contin urmatoarele valori nutritionale (per 2 oua) – acestea putand insa varia in functie de modul de pregatire:
  • 150 calorii
  • 12 g de proteine
  • 2 g de carbohidrati
  • 10 g de grasimi (dintre care 3 g – grasimi saturate)
  • 426 mg de colesterol
  • Vitamina B12 (16% din doza zilnica recomandata)
  • Vitamina A (15% din doza zilnica recomandata)
  • Minerale: seleniu, sodiu, calciu, fosfor
Conform Codex Alimentarius, ouale se regasesc in categoria 10.0 Oua si produse din oua, grupa 10.1 Oua proaspete.

Desi in mod normal ouale nu ar trebui sa contina aditivi, exista insa o serie de coloranti ce pot fi folositi pentru a decora, vopsi sau stampila suprafata exterioara a coajei de ou.
  • Rosu Allura AG - 100 mg/kg
  • Albastru briliant FCF - GMP
  • Cantaxantina - GMP
  • Caramel amoniacal - 20000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 20000 mg/kg
  • Carmin - GMP
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Carotenoizi - 1000 mg/kg
  • Verde fast FCF - GMP
  • Extract din coaja de strugure - 1500 mg/kg
  • Indigotina (carmin indigo) - 300 mg/kg
  • Oxizi de fier - GMP
  • Ponceau 4R (Rosu de cosenila A) - 500 mg/kg
  • Riboflavine - 300 mg/kg
  • Galben sunset FCF - GMP
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013),  ouale se regasesc in categoria 10.0  Oua si produse din oua, grupa 10.1. Oua neprelucrate:

„Colorantii alimentari enumerati in anexa II partea B 1 pot fi utilizati pentru colorarea decorativa a cojilor de oua sau pentru stampilarea cojilor de oua in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 589/2008.”
  • Curcumina
  • Riboflavine
  • Tartrazina
  • Galben de chinolina
  • Galben Sunset (sunset yellow) FCF/galben portocaliu S
  • Cosenila, acid carminic, carmine
  • Azorubina, carmoizina
  • Amarant
  • Ponceau 4R, Rosu cosenila A
  • Eritrozina
  • Rosu Allura AC
  • Albastru patent V
  • Indigotina, carmin indigo
  • Albastru briliant FCF
  • Clorofile si clorofiline
  • Complecsi de cupru ai clorofilelor si clorofilinelor
  • Verde S
  • Caramel simplu ( 1 )
  • Caramel de sulfit caustic
  • Caramel amoniacal
  • Caramel cu sulfit de amoniu
  • Negru briliant BN, negru PN
  • Carbune vegetal
  • Brun HT
  • Caroteni
  • Annatto, bixina, norbixina
  • Extract de ardei rosu, capsantina, capsorubina
  • Licopen
  • Beta-apo-8′-carotenal (C 30)
  • Luteina
  • Cantaxantina (*)
  • Rosu sfecla, betanina
  • Antocianine
  • Carbonat de calciu
  • Dioxid de titan
  • Oxizi si hidroxizi de fier
  • Aluminiu
  • Argint
  • Aur
  • Litolrubina BK
( 1 ) Termenul caramel se refera la produse de o culoare bruna mai mult sau mai putin intensa, care sunt destinate utilizarii ca si coloranti. Termenul nu corespunde produsului zaharos aromat obtinut prin incalzirea zaharurilor si care este folosit pentru aromatizarea alimentelor (de exemplu, a produselor de cofetarie, patiserie, a bauturilor alcoolice).

(*) Cantaxantina nu este autorizata in categoriile de alimente enumerate in partile D si E. Substanta figureaza in lista B1 pentru ca este utilizata in produsele medicamentoase, in conformitate cu Directiva 2009/35/CE a Parlamentului European si a Consiliului (JO L 109, 30.4.2009, p. 10).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de oua poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Cresterea colesterolului
  • Boli cardiovasculare
  • Contaminare cu Salmonella
  • Probleme la nivel digestiv (balonare, gaze, constipatie)
Consumul de oua nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU

 

Descriere:


Bicarbonatul de sodiu contine (per jumatate de lingurita):
  • 0 calorii
  • 0 grasimi
  • 0 proteine
  • 0 carbohidrati si fibre
  • 629 mg de sodiu
Acesta are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0)

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 500 - Carbonati de sodiu (E500(ii) Bicarbonat de sodiu).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de bicarbonat de sodiu poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare)
  • oboseala
  • picioare umflate
  • tensiune arteriala
  • probleme la nivelul rinichilor
  • alcaloza metabolica
  • interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Functii: agent de afanare

 

Descriere:

Aditiv sintetic cu rol de stabilizator, se adauga pentru a-i mari stabilitatea sau pentru a o stabiliza.
 
Emulgator,  substanta chimica folosita la obtinerea unui amestec format din doua lichide insolubile unul in celalalt.
 
Produce afanarea chiar din timpul formarii aluatului, utilizat in produsele fara sodiu.
 
 
In Codus Alimentarius, pirofofatul acid de sodium are denumirea de E450. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pirofosfat acid de sodiu este nociv organismului deoarece:

  • impiedica fixarea calciului in oase
  • faciliteaza instalarea osteoporozei
  • provoaca alergii
  • provoaca iritatii ale ochiilor si a pielii
  • scade asimilarea mineralelor
 
In cantitati mari modifica echilibrul dintre calciu si fosfor din organism.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere"

2 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Biskrem - Biscuiti cu umplutura de mere"

TOP 5 Alimente pe care sa nu le consumati in 2014

TOP 5 Alimente pe care sa nu le consumati in 2014

de Delia Moraru 08 Ian 2014

Asa cum stiti, exista mii de alimente sanatatoase pe planeta, cum de altfel exista si alte mii de alegeri nesanatoase. Pentru ca nu putem elimina toate alimentele nesanatoase, am ales 5 dintre cele mai nocive de care sa va feriti in 2014. [detalii]

De ce biscuitii Oreo creeaza aceeasi dependenta ca si cocaina

De ce biscuitii Oreo creeaza aceeasi dependenta ca si cocaina

de AlegeSanatos.ro 04 Nov 2013

Un nou studiu sugereaza ca biscuitii Oreo creaza dependenta la fel ca drogurile, cel putin asa se intampla in cazul sobolanilor. Centrul de placere al creierului, nucleul accumbens, se pare ca devine la fel de activ ca raspuns la biscuitii Oreo asa cum se intampla cu droguri precum cocaina si morfina. Chiar daca studiul a fost realizat pe sobolani, autorii spun ca probabil este relevant si pentru oameni si ar putea explica de ce nu ne putem opri pana nu mancam tot pachetul de biscuiti. [detalii]

Vrei sa slabesti? Vointa nu te ajuta dar iata ce poate face minuni

Vrei sa slabesti? Vointa nu te ajuta dar iata ce poate face minuni

de AlegeSanatos.ro 25 Iul 2013

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au descoperit ca cel mai bun mod de a evita tentatia este sa nu o avem in preajma. Pentru cei care sunt la dieta, asta inseamna ca vor elimina din cosul de cumparaturi biscuitii, ciocolata si alte bombe calorice. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.