Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ceva Fin - Cremos cu smantana

Nota 8 / 10 din 332 voturi
Ceva Fin - Cremos cu smantana
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Delaco

 

Descriere Ceva Fin - Cremos cu smantana

Ceva Fin Cremos Crema de branza cu smantana

Ceva fin Cremos se întinde pe paine cat ai clipi. O singura felie e de-ajuns sa te faca sa uiti de aproape orice te apasa. Ceva Fin Cremos are un continut mai scazut de grasime si o textura care aduce aminte de smantana. Inlocuieste perfect untul sau margarina si are mai putine grasimi. Are doar ingrediente naturale si nu contin conservanti sau coloranti artificiali. 

Gramaj: 150 g.


Alte informatii:

Acest produs contine 5 ingrediente, dintre care 3 ingrediente au risc scazut de dauna, 1 ingredient are risc mediu de dauna si 1 ingredient are risc ridicat de dauna.

Acest produs contine E412 sau guma de guar, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare. Contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care poate provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.

Acest produs contine Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Acest produs contine Branza proaspata de vaci, ingredient cu risc scazut de dauna. Branza de vaci contine calciu, fosfor, proteine si vitamina B. Conform specialistului in nutritie Caroline Le Marchand-Duros, aceasta este mai hranitoare decat iaurtul.  
Proteinele din branza de vaci ajuta la construirea masei musculare, si, respectiv, ajuta la arderea caloriilor. De asemenea, calciul prezent in acest tip de branza nu doar ajuta la intarirea oaselor, ci si contribuie la accelerarea metabolismului. 
Branza de vaci este saraca din punct de vedere caloric. O branza de vaci slaba are intre 0-3% grasime si doar 70 de calorii, in timp ce branza de vaci grasa are in jur de 7% grasime si 110 calorii. 

Acest produs contine E440 sau Pectina, ingredient cu risc scazut de dauna, care este un emulgator si stabilizator. Pectina actioneaza si ca agent de ingrosare, poate provoca probleme intestinale atunci cand este consumat in concentratii mari. Cercetatorii japonezi sustin ca pectina micsoreaza riscul aparitiei cancerului la colon deoarece pectina ajuta la curatirea tractului inestinal. Face parte din categoria E-urilor inofensive.

Acest produs contine Smantanaingredient cu risc scazut de dauna, care este un produs lactat compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat. Contine vitamine (retinol, tocoferol, acid ascorbic, riboflavina) si minerale (potasiu, calciu si fosfor).

 

Informatii Ceva Fin - Cremos cu smantana


- Calorii (100g): 159 kcal
- Carbohidrati (100g): 4.4 g
- Proteine (100g): 7.3 g

 

Ingrediente Ceva Fin - Cremos cu smantana

BRANZA, SMANTANA, Sare, PECTIN, GUMA DE GUAR/ E412

Data analizei: 2013-04-15


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar si capre, iac, oi si bivoli. Pentru a se obtine inchegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de branza sunt inchegate cu acizi precum otet sau suc de lamaie.

Pentru a reduce pH-ul si pentru a dezvolta savoarea, branzei ii sunt adaugate bacterii, iar anumite tipuri de branza au mucegai pe coaja sau in interior.

Culoarea naturala variaza de la alb la galben. La anumite tipuri de branza se adauga plante si mirodenii.

Branza este foarte bogata in calciu, dar si in proteine.
  • 100g  de branza proaspata de vaca - 90 mg calciu
  • 100g  de branza de capra – 100 mg calciu
  • 100 g de telemea – 300 mg calciu
  • 100 g de svaiter – 1.150 mg calciu
 
De asemenea, are un continut variabil de lipide si de sodiu.

Continutul branzaturilor in apa variaza intre 35 si 80%.

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Din cauza grasimilor, branzeturile sunt contraindicate in cazurile de:

  • Ateroscleroza
  • Hipercolesterolemie
  • Hipertensiune
  • Afectiuni renale.

 

Descriere:

Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
 
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
 
Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
  • smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
  • smantana pentru gatit (12-30 % grasimi  sau 30-35% grasimi)
  • smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
  • smantana dubla (minim 55% grasimi)
  • smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic. 
  • smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.
 

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

Sinonime: CITRUS PECTIN; CITRUS PECTIN; COLYER PECTIN; PECTINATE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de igiena orala, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • carbohidrat purificat ce se regaseste in citrice si mere
  • in cosmetice, previne separarea emulsiei in uleiuri si alte componente lichide
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Pectin poate fi folosit si drept calmant in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate igienei orale.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectins.

Functii: agent de ingrosare

 

Descriere:

Guma de guar provine din India, dintr-o planta specifica zonei indiene, fasolea de guar.
 
Este o substanta de adaos in industria alimentara obtinuta din boabele recoltei.
 
In industria alimentara este utilizata pentru:
  • a face mai consistente unele produse
  • gelatinare
  • marirea in volumul
  • stabilizator in prepararea multor produse alimentare.
 
In Codus Alimentarius, guma de guar poarta denumirea de E412.
 
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • E412 este considerat nociv deoarece contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.
     
  • Faina boabelor de guar favorizeaza aparitia alergiei si chiar substanta in sine provoaca eruptii alergice, consumul in cantitati mari duce la colica si umflare.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ceva Fin - Cremos cu smantana"

9 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ceva Fin - Cremos cu smantana"

Alimente recomandate pentru dinti albi si sanatosi

Alimente recomandate pentru dinti albi si sanatosi

de Elena-Alina Constantinescu 02 Iul 2014

Pentru a preveni aparitia cariilor este foarte important sa eviti consumul alimentelor care ataca smaltul dintilor (bomboane, prajituri, chipsuri, cartofi prajiti, fructe uscate). Acestea contin cantitati mari de zahar si se pot lipi de dinti. [detalii]

Laptele, alimentul care previne osteoartrita

Laptele, alimentul care previne osteoartrita

de Elena-Alina Constantinescu 03 Iun 2014

Un pahar cu lapte baut zilnic scade riscul de osteoartrita, arata studiile medicilor din Boston. In acelasi timp, consumul de branza poate agrava aceasta problema, informeaza dailymail.co.uk. [detalii]

De ce femeile franceze nu se ingrasa

De ce femeile franceze nu se ingrasa

de Laura Voica 04 Mar 2014

O dieta care recomanda vin, ciocolata, si branza - si in care sa nu conteze numarul caloriilor? Qui, spune Mireille Guiliano, autor al best seller-ului ā€œFemeile franceze nu se ingrasa: Secretul alimentatiei pentru placereā€. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.