Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Lacteea - Branza dietetica de vaca

Nota 9 / 10 din 545 voturi
Lacteea - Branza dietetica de vaca
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Lacteea

 

Descriere Lacteea - Branza dietetica de vaca

Branza dietetica de vaca 

Grasime /substanta uscata: 0,2%

Gramaj: 250 g


Alte informatii:

Acest produs contine 3 ingrediente, toate trei fiind considerate sigure.
 
Acest produs contine lapte de vaca pasteurizat care are aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral. Prin procesul de pasteurizare din lapte sunt eliminate toate elementele nocive, majoritatea nutrientilor ramanand intacti. Totusi, se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
 
Acest produs contine culturi lactice selectionate care sunt niste organisme probiotice. Au rolul de a stimula sistemul imunitar, facandu-l mai rezistent la boli. 
 
Acest produs contine cheag, enzima naturala ce poate inchega laptele pentru a forma branzeturile. Este utilizat pentru abilitatea sa de a separara caseina, care reprezinta aproape 80% din proteina totala, de zer. 
 
Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.
 

 

Informatii Lacteea - Branza dietetica de vaca


- Calorii (100g): 67 kcal
- Carbohidrati (100g): 4.1 g
- Proteine (100g): 12.3 g

 

Ingrediente Lacteea - Branza dietetica de vaca

Lapte de vaca pasteurizat, CULTURI LACTICE SELECTIONATE, Cheag

Data analizei: 2013-02-24


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


 

Descriere:


Cheagul este o enzima naturala ce poate inchega laptele – poate fi de mai multe tipuri:
  • Cheag de origine animala – obtinut din stomac uscat de vitel si miel, de porc sau de pui
  • Cheag microbian – obtinut prin biosinteza din tulpini de microorganisme care se dezvolta pe tarate de grau
  • Cheag de origine vegetala (smochin, ananas, papaya, pepene verde).
Conform Codex Alimentarius, Standardul 290-1995, cheagul se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf,  pudra crema (simpla) si analogi, grupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Sunt incluse si cazeina si cazeinatii.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 100 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Sucrogliceride - 10000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cheag poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de cheag nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lacteea - Branza dietetica de vaca"

4 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lacteea - Branza dietetica de vaca"

Alimente recomandate pentru dinti albi si sanatosi

Alimente recomandate pentru dinti albi si sanatosi

de Elena-Alina Constantinescu 02 Iul 2014

Pentru a preveni aparitia cariilor este foarte important sa eviti consumul alimentelor care ataca smaltul dintilor (bomboane, prajituri, chipsuri, cartofi prajiti, fructe uscate). Acestea contin cantitati mari de zahar si se pot lipi de dinti. [detalii]

Laptele, alimentul care previne osteoartrita

Laptele, alimentul care previne osteoartrita

de Elena-Alina Constantinescu 03 Iun 2014

Un pahar cu lapte baut zilnic scade riscul de osteoartrita, arata studiile medicilor din Boston. In acelasi timp, consumul de branza poate agrava aceasta problema, informeaza dailymail.co.uk. [detalii]

De ce femeile franceze nu se ingrasa

De ce femeile franceze nu se ingrasa

de Laura Voica 04 Mar 2014

O dieta care recomanda vin, ciocolata, si branza - si in care sa nu conteze numarul caloriilor? Qui, spune Mireille Guiliano, autor al best seller-ului “Femeile franceze nu se ingrasa: Secretul alimentatiei pentru placere”. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.