Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Jacobs 3 in1 - Milka

Nota 3.2 / 10 din 455 voturi
Jacobs 3 in1 - Milka
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mare*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Mondelez International

 

Descriere Jacobs 3 in1 - Milka

Amestec de cafea solubila cacao, pudra pentru cafea si zahar.

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 13.5 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 5 sunt considerate sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Informatii Jacobs 3 in1 - Milka


- Calorii (100g): 420 kcal
- Carbohidrati (100g): 79 g
- Fibre (100g): 0.6 g
- Proteine (100g): 7.7 g

 

Ingrediente Jacobs 3 in1 - Milka

Zahar, Sirop de glucoza, CACAO ALCALINIZATA, ULEI DE COCOS, CAFEA SOLUBILA, FOSFAT DE POTASIU, POLIFOSFATI/ E452, PROTEINE DIN LAPTE, Sare, Mono- si digliceride ale acizilor grasi, DIOXID DE SILICIU

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Sirop de Glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina. Consumul de sirop de glucoza poate cauza: reactii alergice (poate contine urme de gluten, crestere in greutate (obezitate), diabet etc.

E340 sau fosfat de potasiu, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de stabilizator. Acesta previne deshidratarea si este folosit ca un stabilizator de acid in produsele sub forma de pulbere, precum si pentru a preveni formarea de aglomerari. Aceasta creste activitatea antioxidantilor. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
 
E452 sau polifosfati, ingredient cu risc mediu de dauna, este un stabilizator. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Concentratiile mari de fosfati pot destabiliza unele procese metabolice deoarece fosfatul joaca un rol important in metabolismul general.

E551 sau Dioxid de siliciu, ingredient cu risc scazut de dauna, are rol de antiaglomerant. In industria alimentara este folosit la purificarea berii si ca agent antiaglomerant pentru cafeaua instant. Face parte din categoria E-urilor suspecte.


Zahar,  ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati
sub forma de zaharuri.


Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Data analizei: 2015-05-23


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:


Siropul de glucoza contine urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 81 calorii
  • 0 grasimi
  • 22 de carbohidrati (dintre care 7g provin din zaharuri)
  • 0 proteine
  • 0 minerale sau vitamine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, siropul de glucoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1 Zaharuri ranifate si neprelucrate, subgrupa 11.1.3 Zahar alb si brun, sirop de glucoza, sirop de glucoza deshidratat, zahar neprelucrat din trestie de zahar – 11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in produsele de cofetarie.  Siropul de glucoza reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Sulfiti - 20 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de glucoza poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de glucoza nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • Cacao este samanta arborelui de cacao, folosita (sub forma de produs pulverulent) in alimentatie, mai ales la fabricarea ciocolatei si a unor bauturi hranitoare (DEX). Semintele se macina pentru a obtine pudra de cacao, folosita in bauturi si patiserie.
Se apeleaza la alcalinizeaza pentru a neutraliza acizii din cacao, a obtine un pH mai maire,  a indeparta gustul amar si a intensifica culoarea si aroma pudrei de cacao.

Pudra de cacao alcalinizata este mai inchisa la culoare si are o aroma mai puternica comparativ cu pudra de cacao netratata.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul in exces de cacao alcalinizata poate cauza:

  • Reactii alergice
Consumul de cacao alcalinizata nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Uleiul de cocos contine peste 90% grasimi saturate. Datorita prezenteti acidului lauric, acest ulei este benefic pentru organism. Este unicul tip de ulei vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu care provoaca reactii pozitive pentru organism.

Hidrogenarea uleiului de cocos (adaugarea de atomi de hidrogen la moleculele de grasimi) are ca scop prelungirea duratei de viata a produsului, impiedica oxidarea si transformarea consistentei grasimilor in stare solida.

Proprietati:
  • antimicrobiene
  • antibacteriene
  • antifungice.
Desi este sarac in vitamine si minerale, in uleiul de cocos se regasesc totusi vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.

Beneficii:
  • normalizeaza zaharul din sange
  • ajuta la cresterea colesterolului bun (HDL)
  • creste energia
  • minimalizeaza stresul
  • lupta impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul excesiv de ulei de de cocos poate cauza:

  • reactii alergice.

Consumul de ulei de cocos nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Cafeaua solubila este preparata la fel ca si cea macinata, singura diferenta dintre etapele de pregatire fiind introducerea etapei de Spray drying si freeze-drying pentru cafeaua solubila.
  • In cazul metodei de spray drying, solutia de cafea este trecuta printr-un jet continuu de aer fierbinte la capatul unui cilindru inalt, iar pe masura ce picaturile cad, ele se usuca si se depun pe fundul cilindrului sub forma unei pulberi fine;
  • In cazul freeze-drying, solutia de cafea este inghetata la -40°C, astfel incat se formeaza o pojghita subtire, care va fi apoi sparta in bucatele mici. Granulele formate sunt apoi puse in camere de vacuum. Vacuumul scade temperatura de fierbere a apei si aceasta se evapora chiar si la temperaturi atat de scazute, mentinand aroma cafelei si lasand in urma granule de cafea solubila.
 
In final, cafeaua solubila contine doar boabe de cafea si apa, fara sa fie adaugate si alte ingrediente.

Beneficiile cafelei:
  • Antioxidantii din cafea limiteaza distrugerea celulelor;
  • Cafeina stimuleaza capacitatea mentala si performanta fizica
  • Reduce starea de oboseala;
Reactii adverse:

Sinonime: E340; ORTOFOSFAT DE POTASIU

Functii: Reglator de aciditate, sechestrant, stabilizator, emulsificator, agent de retinere a apei

 

Descriere:

  • 340i Fosfat onopotasic
  • 340ii Fosfat dipotasic
  • 340iii Fosfat tripotasic
Fosfatul de potasiu este un regulator de aciditate si agent de chelatizare (folosit pentru a lega ioni metalici). Acesta previne deshidratarea si este folosit ca un stabilizator de acid in produsele sub forma de pulbere, precum si pentru a preveni formarea de aglomerari. Aceasta creste activitatea antioxidantilor.
 
Fosfatul de potasiu este folosit in acidifierea urinei si in reducerea concentratiei de calciu in urina. Astfel se poate reduce iritarea si mirosul neplacut cauzat de prezenta amoniului in urina.
Fosfatul de potasiu poate sa mareasca efectul antibiotic al metenaminei.
Fosfatul de potasiu mai este folosit ca un supliment de fosfor pentru a preveni aparitia sau pentru a trata deficienta de fosfor.
 
 
Doza zilnica acceptata: Pana la 70 mg / kg 
 
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E340. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este interzis consumul de fosfat de potasiu persoanelor care
  • prezinta un nivel ridicat de potasiu in organism;
  • prezinta un nivel ridicat de fosfor in organism;
  • prezinta afectiuni severe ale rinichilor;
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
 

Sinonime: E452, E452 (I); E452 (II); E452 (III); E452 (IV); E452 (V)

Functii: Sechestrant, stabilizatori, emulgatori; sare de topire

 

Descriere:

 
Saruri de sodiu/potasiu/calciu/amoniu cu fosfati. Toate sunt produse sintetice din carbonatii respectivi si acid fosforic.

Tipuri de fosfati:
  • E452(i) Polifosfat de sodiu (anterior E450c(i)) 
  • E452(ii) Polifosfat de potasiu (anterior E450c(ii)) 
  • E452(iii) Polifosfat de sodiu si calciu 
  • E452(iv) Polifosfat de calciu (denumit si 544) 
  • E452(v) Polifosfat de amoniu (anterior E450c(i)) 
Doza zilnica acceptata: 
  • Pana la 70 mg/kg corp pentru toti aditivii ce contin fosfat.
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E452 si face parte din categoria E urilor suspecte.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Concentratiile mari de fosfati pot destabiliza unele procese metabolice deoarece fosfatul joaca un rol important in metabolismul general.

 
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E¬-urilor "suspecte" se numara: 
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestive
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.
 

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

 

Descriere:


Mono si digliceridele sunt acizi grasi derivati din triglicerine (ester provenit din glicerol si 3 acizi grasi), care reprezinta componenta principala a grasimilor animale si a uleiurilor vegetale.

Mono si digliceridele sunt folosite pe post de emulgatori (stabilizatori ai emulsiei), dar ajuta si la prelungirea duratei de viata a produselor. Acestea provin, in general, din pielea sau oasele animalelor, dar pot fi derivate si din surse vegetale, precum soia sau canola.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), emulgatorul mono- si digliceridele ale acizilor grasi poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 471 - Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de mono si digliceride (care contin grasimi trans) poate cauza:
  • Boli cardiovasculare
  • Crestere in greutate
Consumul de mono si digliceride nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: ACID SILICIC; E551; SILICAT DE CALCIU

Functii: emulgator, gelifiant artificial; agent antiaglomerant

 

Descriere:

  • Se poate utiliza sub forma de xerogel (denumire comerciala stabifix), hidrogel, solutie coloidala. 
  • In industria alimentara este folosit la purificarea berii si ca agent antiaglomerant pentru cafeaua instant.
  • Este utilizat de asemenea in industria cosmetica, farmaceutica, in cea a producerii detergentilor.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul e551. Face parte din  categoria E-urilor suspecte.

Doza maxima zilnica pentru E551 (Silicat de calciu) este nelimitata.

Dioxidul de siliciu coloidal este produs obtinut prin suspendarea siliciului in lichid.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient poate produce alergii cu manifestari dermatologice.
  • Nu se recomanda consumul frecvent.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Jacobs 3 in1 - Milka"

3 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Jacobs 3 in1 - Milka"

Ceaiul verde, secretul siluetei si frumusetii tale

Ceaiul verde, secretul siluetei si frumusetii tale

de Elena-Alina Constantinescu 24 Nov 2016

Ceaiul verde poate substitui cu succes cafeaua, energizeaza organismul, asigura o buna functionare a ficatului si a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant si previne bolile digestive, de inima si cancerul. [detalii]

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Cafeaua imbunatateste starea de spirit

Cafeaua imbunatateste starea de spirit

de Elena-Alina Constantinescu 17 Aug 2016

Aroma cafelei iti provoaca instantaneu o stare de bine, iti da energie pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.