Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Lidl - Monte Santos Cappuccino

Nota 6.3 / 10 din 457 voturi
Lidl - Monte Santos Cappuccino
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Lidl Stiftung & Co. KG

 

Descriere Lidl - Monte Santos Cappuccino

Cappuccino cu gust de vanilie.

Gramaj: 100 g.

 

Informatii Lidl - Monte Santos Cappuccino


- Calorii (100g): 420 kcal
- Carbohidrati (100g): 71.3 g
- Proteine (100g): 10.4 g

 

Ingrediente Lidl - Monte Santos Cappuccino

Zahar, Lapte praf degresat, EXTRACT DE CAFEA, Grasimi vegetale hidrogenate, LACTOSE (LACTOZA), CARBOXIMETILCELULOZA, Arome, Sare, FOSFAT DIPOTASIC


Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 4 sunt considerate sigure, iar 5 au risc mediu de dauna.

Acest produs contine lactoza, un glucid care se obtine din lapte dulce. Laptele de vaca contine lactoza pana la 47 g/l de lapte. Adultii produc aceasta enzima intr-o cantitate mai redusa decat persoanele tinere. Lactoza ofera organismului energie, stimuleaza absobtia calciumului, franeaza dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie, stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bifide si are un rol laxativ.

Acest produs contine E466 sau carboximetilceluloza care este un agent de ingrosare, agent antiaglomerant si emulgator. Face parte din categoria "E-uri suspecte". Cantitatea maxima de consum este 10.000 mg/kg.

Acest produs contine E340(ii) sau fosfat dipotasic care este stabilizator, regulator de aciditate, emulsificator etc. Previne deshidratarea si este folosit ca un stabilizator de acid in pulberi, precum si pentru a preveni formarea de aglomerari. Aceasta creste activitatea antioxidantilor. Poate provoca tulburari digestive, hiperactivitate.

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:

Lapte praf degresat prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 2 g de grasimi (dintre care 1 g grasimi saturate)
  • 4 mg de colesterol
  • 123 mg de sodiu
  • 11,7 g de zahar
  • 0 fibre
  • 7,9 g de proteine
  • 276,2 mg de calciu
  • 382.6 mg de potasiu
  • Vitamina A si C
Conform legislatiei in vigoare la nivelul UE, laptele praf degresat este obtinut prin indepartarea apei din lapte (produsul solid trebuie sa contina maximum 5% apa). Laptele nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 1,5% grasimi. Alte specificatii cu privire la continutul laptelui degresat sunt si urmatoarele (Regulamentul nr. 2799/1999):
  • proteine: 31,4 % m/m (minimum) din continutul fara grasimi
  • grasimi: pana la 11 % m/m
  • zer inchegat: 0%
  • amidon: 0%
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf degresat poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de lapte praf degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
  • Extractul de cafea este cunoscut sub denumirea de cafea solubila sau cafea instant si se obtine prin extragere din cafeaua prajita si macinata. 
  • Extractul de cafea constituie materia prima pentru fabricarea cafelei solubile.
  • Continutul in extract al concentratului de cafea variaza intre 30,3 si 35,6%, in functie de varietatea si originea sortului de cafea folosit. Extractele pot prezenta continutul normal de cofeina sau pot fi decofeinizate total sau partial.
  • Extractele se supun operatiunii de deshidratare prin procedee perfectionate (atomizare, liofilizare), pentru evitarea pierderii aromei si a denaturarii unor componenti labili. 

Extractul obtinut din cafeaua prajita prezinta urmatoarele componente: 
  • grasimi
  • cofeina
  • substante minerale
  • zahar
  • acid cafetanic
  • proteine
  • unele cantitati de vitamine din grupul B, inclusiv vitamina PP (acidul nicotinic).
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul sistematic de cafea duce, in timp, la vascozitate mentala si la confuzia ideilor; face sa apara incoerenta musculara, tulburarea simturilor sau favorizeaza o strare stranie de agitatie (betie cafeica).
 
Este recomandata evitarea consumului de cafea celor care sufera de hepatita cronica, ciroza, ulcer gastric sau duodenal, guta, nevroza, dureri de cap, hipertensiune arteriala si enterocolita cronica.

 

Descriere:


Cel mai cunoscut produs de tipul grasimi vegetale hidrogenate (saturate) este reprezentat de margarina. Alte surse bogate in grasimi saturate sunt si: produsele de tip fast-food, laptele nedegresat, untul, branza, cartofii prajiti, carnea grasa.

Hidrogenarea (adaugarea de atomi de hidrogen la moleculele de grasimi) are rolul atat de a prelungi durata de viata a produsului, impiedicand oxidarea, cat si de a transforma consistenta grasimilor in una solida.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, grasimile vegetale se regasesc in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa  02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Aditivi pe care ii pot contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de grasimi vegetale hidrogenate poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare
  • Obezitate
  • Cresterea colesterolului
Consumul de grasimi vegetale hidrogenate nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MILK SUGAR; LACTIN; LACTOBIOSE

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • dizaharida
Lactoza este un glucid care poate fi intalnit in lapte.
Este o substanta organica incolora, cu gust dulce, care contine intre 25 si 60 % zaharoza.
Prin incalzire lactoza se transforma in lactuloza care are un gust mai dulce ca si glucoza.
Lactoza se poate obtine din lapte dulce.

Beneficii: 
  • ofera organismului energie
  • stimuleaza absobtia calciumului
  • franeaza dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie
  • stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bifide si are un rol laxativ.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Lactoza nu trebuie consumata de persoanele care sufera de intoleranta la lactoza.
Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea de a digera cantitati semnificative de lactoza (zaharul predominant din lapte). Acest fapt rezulta dintr-un deficit al enzimei denumite lactaza, produsa in mod fiziologic de celulele care captusesc intestinul subtire.

Sinonime: E466; CARBOXIMETILCELULOZA DE SODIU

Functii: Agent de ingrosare, agent antiaglomerant,emulgator

 

Descriere:

Sare de sodiu a policarboximetileterului celulozei.
 
Carboximetilceluloza se obtine din celuloza, principalul polizaharid si constituent al lemnului si tuturor structurilor plantelor. 
Se obtine in scop comercial din lemn si este modificata pe cale chimica.
Este similara cu celuloza dar este foarte solubila in apa.
 
In Codex Alimentarius are denumirea de E466. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Carboximetil celuloza este foarte solubila si poate fi fermentata in intestinul gros.
  • Concentratiile mari pot cauza probleme intestinale, cum ar fi balonarea, constipatia si diareea.
  • De asemenea micsoreaza usor nivelul colesterolului din sange.

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

Functii: E340 (ii)

 

Descriere:

 
  • stabilizator
  • regulator de aciditate
  • emulsificator
  • umectant
  • sechestrant
  • agent de ingrosare
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Intoxicatia acuta de potasiu este rar intalnita deoarece dozele mari induc voma. 
     
  • Fosfatul nu trebuie administrat pacientilor cu insuficiența renala sau hiperfosfatemie, pacientilor cu urina alcalina din cauza infectiei a tractului urinar deoarece calciul crescut si concentratia de fosfati in urina alcalina creste riscul de pietre de fosfat de calciu.
     
  • Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a inclus acest ingredient pe lista substantelor sigure GRAS (Generally Recognized As Safe).
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lidl - Monte Santos Cappuccino"

3 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lidl - Monte Santos Cappuccino"

Ceaiul verde, secretul siluetei si frumusetii tale

Ceaiul verde, secretul siluetei si frumusetii tale

de Elena-Alina Constantinescu 24 Nov 2016

Ceaiul verde poate substitui cu succes cafeaua, energizeaza organismul, asigura o buna functionare a ficatului si a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant si previne bolile digestive, de inima si cancerul. [detalii]

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Cafeaua imbunatateste starea de spirit

Cafeaua imbunatateste starea de spirit

de Elena-Alina Constantinescu 17 Aug 2016

Aroma cafelei iti provoaca instantaneu o stare de bine, iti da energie pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.