Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Solomonescu - Cascaval Rucar

Nota 7.7 / 10 din 612 voturi
Solomonescu - Cascaval Rucar
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: S.C. Lacto Solomonescu SRL

 

Descriere Solomonescu - Cascaval Rucar

Cascaval Rucar

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Cascavalul Rucar face parte din categoria de branzeturi, cu pasta oparita obtinut din lapte integral sau din lapte normalizat, pasteurizat, de vaca prin adaugarea de culturi lactice selectionate si coagulare cu cheag , avand la baza procesul tehnologic oparirea casului si maturarea acestuia. Tratamentul de oparire este un tratament termic si mecanic ce determina o structura fibroasa si maleabila a branzei.

Greutatea variabila: 500 gr, 1 kg, 2 kg.

Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente considerate a fi sigure.

Laptele pasteurizat, ingredient cu risc scazut de dauna, are aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral. Prin procesul de pasteurizare din lapte sunt eliminate toate elementele nocive, majoritatea nutrientilor ramanand intacti. Totusi, se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Culturile lactice selectionate care sunt niste microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancer). Au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.

Cheagul este o enzima naturala ce poate inchega laptele si poate fi de mai multe tipuri:
  • Cheag de origine animala – obtinut din stomac uscat de vitel si miel, de porc sau de pui
  • Cheag microbian – obtinut prin biosinteza din tulpini de microorganisme care se dezvolta pe tarate de grau
  • Cheag de origine vegetala (smochin, ananas, papaya, pepene verde).
Consumul in exces de cheag poate cauza reactii alergice.

 

Ingrediente Solomonescu - Cascaval Rucar

Lapte integral, Lapte pasteurizat, CULTURI LACTICE SELECTIONATE, Cheag

Proprietati fizico chimice:
– grasimea raportata la substanta uscata: min. 40%
– substanta uscata: min. 52%
– substante proteice: min. 20%
– clorura de sodiu: max. 3,0
– valoare energetica: min 1200 kj, 100 g/min. 300 kcal/100 gr
– raport Ca/P: min 1,3

Proprietati microbiologice:
– numar de Escheria coli, ufc la 1 g produs, N = 5: m= 100, M = 1000
– numar de germeni stafilococi coagulazo-pozitivi, la 1 gr produs, N = 5: m= 100, M = 1000

Data analizei: 2015-03-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Laptele integral contine (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
O portie de 230 ml de lapte integral acopera 28% din cantitatea de calciu zilnica recomandata.

Laptele este bogat si in vitaminele B12, B2, D si potasiu.

Conform Codex Alimentarius, laptele integral se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte integral poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte integral nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat  se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Citeste mai mult

 

Descriere:


Cheagul este o enzima naturala ce poate inchega laptele – poate fi de mai multe tipuri:
  • Cheag de origine animala – obtinut din stomac uscat de vitel si miel, de porc sau de pui
  • Cheag microbian – obtinut prin biosinteza din tulpini de microorganisme care se dezvolta pe tarate de grau
  • Cheag de origine vegetala (smochin, ananas, papaya, pepene verde).
Conform Codex Alimentarius, Standardul 290-1995, cheagul se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf,  pudra crema (simpla) si analogi, grupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Sunt incluse si cazeina si cazeinatii.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 100 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Sucrogliceride - 10000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cheag poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de cheag nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Solomonescu - Cascaval Rucar"

8 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Solomonescu - Cascaval Rucar"

Cascaval - Top 3 beneficii pentru sanatate

Cascaval - Top 3 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 10 Apr 2019

Cascavalul ofera numeroase beneficii pentru sanatate, printre care: reducerea tensiunii arteriale si prevenirea osteoporozei. De asemenea, ajuta la mentinerea sanatatii osoase si la cresterea in greutate. [detalii]

Ce cumpara romanii din comert: cascaval cu clorura de calciu. Cum afecteaza sanatatea

Ce cumpara romanii din comert: cascaval cu clorura de calciu. Cum afecteaza sanatatea

de Elena-Alina Constantinescu 27 Iun 2016

Folosirea clorurii de calciu la prepararea branzeturilor a devenit o practica larga, mai economica decat folosirea cheagurilor naturale. Produsul se vinde la preturi mai mici decat cheagurile naturale (un litru de clorura de calciu 33% costa circa 50 lei, pe cand aceeasi cantitate de cheag costa de 2-3 ori mai mult). [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016