Sanovita - Multigrain Fulgi Cereale
Nota 7.4 / 10 din 307 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Sanovita
Descriere Sanovita - Multigrain Fulgi Cereale
Sanovita - Multigrain Fulgi Cereale
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro. Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Descrierea producatorului:
Amestec din fulgi de grau, secara, ovaz si orz. Este un produs cu valoare energetica mare, bogat in fibre, proteine si vitamine. Fulgii de cereale constituie o hrana de buna calitate.
Cantitate: 500 g.
Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente considerate a fi sigure.
Fulgii de grau ajuta la pierderea greutatii.
Secara contine in starea finala mai multi nutrienti decat faina clasica de grau. Elimina toxinele din organism, confera senzatia de satietate, sustine sanatatea gastrointestinala.
Ovazul contine vitaminele B2, B5 si E, mineralele calciu, fier, mangan si zinc, un ulei calmant si o cantitate mica de alcaloizi. Reduce nivelul de colesterol, intareste sistemul imunitar, protejeaza inima, regleaza nivelul de zahar din sange.
Orzul contine un important aminoacid – lizina – care sustine sanatatea parului si a pielii. Scade riscul de cancer de colon si de hemoroizi, ajuta la reducerea colesterolului, scade aparitia bolilor cardiovasculare, impiedica formarea calculilor biliari.
Informatii Sanovita - Multigrain Fulgi Cereale
- Calorii (100g): 325 kcal
- Carbohidrati (100g): 61.8 g
- Proteine (100g): 11.3 g
Ingrediente Sanovita - Multigrain Fulgi Cereale
Fulgi de grau,
SECARA,
OVAZ,
ORZ
Data analizei: 2015-06-13
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
-
100 de calorii
-
0,5 g de grasimi
-
21 g de carbohidrati
-
3 g de fibre
-
4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, fulgii de grau se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de fulgi de grau poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Cresterea in greutate
Consumul de fulgi de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: SECALE CEREALE
Descriere:
Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara, - de vara si - iarna.
50 de g de boabe de secara contine 70% din necesarul zilnic al organismului de mangan si 33% din necesarul de fibre.
Secara mai contine:
-
seleniu
-
triptofan
-
fosfor
-
magneziu
-
proteine
-
vitamine A, B, E si K.
Contine in starea finala mai multi nutrienti decat faina clasica de grau.
Beneficii:
-
elimina toxinele din organism
-
produsele din secara confera senzatia de satietate
-
sustine sanatatea gastrointestinala
-
lupta impotriva celulelor canceroase
-
scade riscul dobandirii diabetului
Continut caloric (boabe de secara, neprelucrate): 350 kcal la 100 de grame.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Este recomandat consumul moderat deoarece acest ingredient este hipercaloric. Continut caloric (boabe de secara, neprelucrate): 350 la 100 de grame.
-
Secara NU este recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten, datorita continutului important de gluten.
Citeste mai mult
Descriere:
Ovazul este o cereala integrala.
Ovazul contine vitaminele B2, B5 si E, mineralele calciu, fier, mangan si zinc, un ulei calmant si o cantitate mica de alcaloizi. Tulpinile contin si flavonoide.
Propritati:
-
Mineralizant
-
Tonic
-
Antidepresiv
-
Stimuleaza activitatea glandei tiroide
-
Emolient
-
Sedativ
-
Laxativ
-
Depurativ.
Actiuni:
-
Reduce nivelul de colesterol
-
Intareste sistemul imunitar
-
Protejeaza inima
-
Regleaza nivelul de zahar din sange
-
Reduce riscul de diabet de tip 2
-
Previne instalarea cancerului de san
-
Reduce apetitul
-
Te scapa de corvoada laxativelor
-
Regleaza nivelul tensiunii arteriale
-
Reduce stresul oxidativ
-
Ajuta la controlul greutatii corporale
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Ovazul nu este toxic si nu are efecte adverse.
Poate provoca flatulenta si cresterea peristaltismului, de aceea se recomanda consumul unei cantitati mari de apa in timpul consumului de ovaz.
Este contraindicat persoanelor care sufera de boala celiaca sau obstructie intestinala deoarece contine gluten.
Supradozajul determina dermatita de contact si balonare abdominala.
Citeste mai mult
Sinonime: HORDEUM VULGARE
Descriere:
Orzul contine:
-
vitamina B
-
beta-glucani
-
fier
-
magneziu
-
zinc
-
fosfor
-
cupru
-
antioxidanti - seleniu
-
quercitina
-
acizi felonici
Aspectul orzului este similar cu cel al boabelor de grau dar mai deschis la culoare.
Orzul contine un important aminoacid – lizina – care sustine sanatatea parului si a pielii.
Beneficii:
-
scade riscul de cancer de colon si de hemoroizi
-
ajuta la reducerea colesterolului
-
fibrele scad aparitia bolilor cardiovasculare
-
fibrele din orz impiedica formarea calculilor biliari
-
stimuleaza sistemul nervos
Proprietati:
-
Remineralizant
-
Antiinflamator
-
Hipotensor
-
mareste apetitul sexual
-
ajuta la recuperarea dupa o perioada de convalescenta.
-
Emolient
-
Antidiareic
Faina de orz prajita are efect antidiareic.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).
Consumul de orz nu este recomandat persoanelor care sufera de enteropatii cu intoleranta la gluten.
Persoanele cu intoleranta la gluten nu pot consuma bere, pentru ca orzul este un ingredient important.
Consumul de ovaz nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult