Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sanovita - Musli Nuts

Nota 8.7 / 10 din 489 voturi
Sanovita - Musli Nuts
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sanovita

 

Descriere Sanovita - Musli Nuts

Musli Nuts

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Amestec de cereale, seminte si fructe.

Gramaj: 500 g.


Alte informatii:

Acest produs contine 10 ingrediente considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

 

Informatii Sanovita - Musli Nuts


- Calorii (100g): 363.3 kcal
- Carbohidrati (100g): 68.7 g
- Fibre (100g): 1.6 g
- Proteine (100g): 8.7 g

 

Ingrediente Sanovita - Musli Nuts

Fulgi de porumb, Fulgi de ovaz, Fulgi de grau, FULGI DE SECARA, FRUCTE CONFIATE, FRUCTE DESHIDRATATE, Migdale, Alune, NUCA DE COCOS DESHIDRATATA, SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI (MIEZ)

Contine fructe deshidratate si confiate: (stafide, banane, ananas, mere, papaya, curmale).

Papaya ajuta la controlarea apetitului. Are un gust dulce, unic. Participa la procesul de digestie, calmeaza durerile de stomac si ajuta in regenerarea celulara.

Ananasul ajuta la digestie si actioneaza ca un antiinflamator.

Stafidele au un continut ridicat de tiamina, vitamina B6, fier, riboflavina si potasiu. O cana de stafide contine o catitate destul de mare de fibre: 5.4 grame sau 21% din valoarea zilnica recomandata.

Merele uscate nefierte, fara adaos de zahar sunt o sursa bogata de fibre si potasiu. O cana de mere uscate contine 387 mg de potasiu, 11% din doza zilnica recomandata. 

Curmalele sunt recomandate persoanele care au o viata fizica activa deoarece au un efect tonifiant. Sunt foarte bune laxative, indepartand diferite probleme/boli digestive. Contin tot complexul de vitamina B.

Bananele confiate au un continut bogat de potasiu, fier, vitamina A,B, B6, B12 si C, dr si acid folic magneziu, calciu, zinc. 

Data analizei: 2013-09-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Fulgii de porumb prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 28 g):
  • 100 calorii (fara grasime sau colesterol)
  • 10 mg de sodiu
  • 1 mg de potasiu
  • 25 g de carbohidrati
  • 2 g de zaharuri
  • 2 g de proteine
  • 25% din cantitatea zilnica necesara de vitamina A si C
  • 50% din cantitatea zilnica necesara de fier
Conform Codex Alimentarius, fulgii de porumb se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de fulgi de porumb nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Fulgii de ovaz contin (per portie/cana):
  • 166 calorii
  • 28 g de carbohidrati
  • <1 g de zaharuri
  • 4 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 3,6 g de grasimi
Conform Codex Alimentarius, fulgii de ovaz se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fulgi de ovaz poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Cresterea in greutate
Consumul de fulgi de ovaz nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
  • 100 de calorii
  • 0,5 g de grasimi
  • 21 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, fulgii de grau se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fulgi de grau poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Cresterea in greutate
Consumul de fulgi de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara, - de vara si - iarna.
 
50 de g de boabe de secara contine 70% din necesarul zilnic al organismului de mangan si 33% din necesarul de fibre.
 
Secara mai contine:
  • seleniu
  • triptofan
  • fosfor
  • magneziu
  • proteine
  • vitamine A, B, E si K.

Contine in starea finala mai multi nutrienti decat faina clasica de grau.

Beneficii:
  • elimina toxinele din organism
  • produsele din secara confera senzatia de satietate
  • sustine sanatatea gastrointestinala
  • lupta impotriva celulelor canceroase
  • scade riscul dobandirii diabetului
 
Continut caloric (boabe de secara, neprelucrate): 350 kcal la 100 de grame.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Secara NU este recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten, datorita continutului important de gluten.

Continut caloric (boabe de secara, neprelucrate): 350 la 100 de grame.

 

Descriere:

Fructele confiate se obtin prin fierbere intr-o solutie de zahar, timp de cateva zile.

Acestea contin un aport mare de calorii si carbohidrati.

Totusi, fructele confiate sunt bogate in fibre (regleaza digestia), ajuta la instalarea senzatiei de satietate si previne consumul in exces.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Fructele confiate au un aport caloric ridicat. Este recomandat consumul moderat.

 

Descriere:

  • Deshidratarea legumelor consta in uscarea lor la soare sau cu ajutorul aparaturii speciale, de exemplu, uscarea la cuptor.
  • Deshidratarea se realizeaza prin evaporarea apei care ajunge treptat la suprafata produsului supus deshidratarii pana la valoarea aw < 0,7 care sa impiedice dezvoltarea microorganismelor.
  • In cazul deshidratarii la cuptor, legumele si fructele isi pierd din gust, dar si din nutrienti. Uscarea fructelor la soare este mai recomandata desi, de exemplu, vitamina C se distruge cand este expusa la caldura uscata a unui aparat de deshidratare sau a soarelui.
  • Si alte substante nutritive sunt modificate de caldura. In cazul caiselor de exemplu, este modificat continutul de calciu si potasiu in urma procesului de eliminare a apei din fruct. O caisa proaspata, cruda are aproximativ 90.6 mg de potasiu. Iar aceeasi caisa, dupa uscare are doar 40.7 mg de potasiu. 
  • De asemenea, specialistii au constatat ca fenolii (antioxidanti) din compozitia legumelor deshidratate nu au fost afectati la fel de mult ca vitaminele C si E dar si cantitatea acestora a fost diminuata.
  • Totusi, prin deshidratare legumele nu isi pierd din proprietati, asa cum se intampla in cazul congelarii.
  • Procesul de deshidratare permite pastrarea legumelor si a fructelor pentru mult timp.
Fructele uscate au un continut caloric crescut si un nivel scazut de nutrienti. Fructele uscate tind sa contina mai multe calorii decat fructele proaspete, deoarece marimea finala a fructelor se micsoreaza atunci cand apa este evaporata.

Fructele deshidratate difera de cele confiate care contin o solutie de glucoza, spre urmare sunt mult mai calorice.

Fructele uscate contin, de obicei, un nivel mai ridicat de fibre, care imbunatatesc digestia si metabolismul.

Valori nutritive:

- 28 g de stafide = aproximativ 90 de calorii, 22 g carbohidrati, 1 g de fibre si aproximativ 3,1 mcg fier
- 28 g de prune uscate = aproximativ 70 calorii, 18 g de carbohidrati, 3 g de fibre si 4 g de proteine.

Sursa: sfatulmedicului.ro
Reactii adverse:

 

Descriere:


Valori nutritionale (28.34 g):
  • 102 calorii
  • 5 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 15 g de grasimi
  • 3 g de acizi grasi omega-6
  • Vitamina E – 10,0 IU
  • 207 mg de potasiu
  • 75 mg de calciu
  • 84 mg de magneziu
  • 147 mg de fosfor
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de migdale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Alunele (prajite) contin (per 28,35 g/32 alune):
  • 166 calorii
  • 7 g de proteine
  • 14 g de grasimi (dintre care 2 g saturate)
  • 6 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
Conform Codex Alimentarius, Standardul 200-1995, alunele se regasesc in categoria 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2.1 Legume proaspete (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.1.1 Legume proaspete netratate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase – inclusiv boabe de soia - si aloe vera), alge, nuci si seminte: legume proaspete prezentate dupa recoltare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de alune poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Contaminare cu diverse substante din insecte
Consumul de alune nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Nuca de cocos este disponibila in urmatoarele variante:
  • Proaspata
  • Uscata
  • Deshidratata
  • crema sau sub forma de fulgi.
 
Nuca de cocos deshidratata este bogata in:
  • potasiu
  • magneziu
  • acid folic
  • vitamina E. 
Acidul lauric din componenta sa ii confera proprietati antimicrobiene. 
 
Este tonica, hranitoare, energizanta si antioxidanta
 
Textura nucii de cocos este buna pentru exfolierea pielii. Combinata cu un ingredient de curatare, cum ar fi sapunul, aceasta curata pielea eficient.
 
Pentru 100 g de nuca de cocos:
  • Calorii - 360
  • Potasiu - 256 mg
  • Apa - 50,9 g
  • Lipide - 35 g
Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Miez de nuca de cocos, uscat (deshidratat), indulcit, fulgi, ambalat pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, acest ingredient nu a fost evaluat de catre comisiile competente.

 

Descriere:

Semintele de floarea soarelui sunt foarte bogate in vitamina E care este un antioxidant puternic ce protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. 
 
Acestea contin grasimi mononesaturate si polinesaturate, numite grasimi bune, care contribuie la cresterea colesterolului bun HDL si la scaderea colesterolului rau LDL.

Semintele de floarea soarelui mai contin:
  • cupru
  • zinc
  • fier
  • seleniu
  • fibre
  • acid folic
  • vitamina A
     
Beneficii:
  • controleaza deterioarea celulara
  • intaresc oasele
  • calmeaza nervii
  • aduc stralucire pielii
  • alina afectiunile datorita efectului antiinflamator
  • protejeaza impotriva afectiunilor inimii
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Semintele de floarea-soarelui consumate in exces pot provoca leucoree. 

Este recomandat consumul cu atentie deoarece contin multe calorii: o portie de 30 de grame de seminte contin 165 de calorii.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sanovita - Musli Nuts"

1 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sanovita - Musli Nuts"

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Top 5 alimente care lupta impotriva cancerului

Top 5 alimente care lupta impotriva cancerului

de Elena-Alina Constantinescu 18 Aug 2016

Alimentatie sanatoasa si echilibrata este un start bun pentru prevenirea cancerului. Alegerile dietetice sunt importante pentru fortificarea sistemului imunitar. Alimentele de top care reduc riscul de cancer sunt prezentate in randurile de mai jos. [detalii]

De ce este important sa consumi cereale integrale

De ce este important sa consumi cereale integrale

de Elena-Alina Constantinescu 16 Iun 2016

Potrivit unor studii recente, consumul de cereale integrale poate reduce riscul de mortalitate cauzat de bolile cardiovasculare sau de cancer. Sursa bogata de fibre, antioxidanti, vitamine, minerale, carbohidrati complecsi si fitonutrienti, reprezinta o alegere corecta pentru o alimentatie echilibrata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.