Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao

Nota 9.6 / 10 din 635 voturi
Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Lindt & Spr√ľngli

 

Descriere Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao

Ciocolata cu 85% cacao

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 100g.


Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 4 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.



 

Informatii Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao


- Calorii (100g): 584 kcal
- Sodiu (100g): 0.02 g
- Carbohidrati (100g): 19 g
- Proteine (100g): 12.5 g

 

Ingrediente Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao

MASA DE CACAO, CACAO CU CONTINUT REDUS DE GRASIMI, Unt de cacao, ZAHAR BRUN, EXTRACT DE VANILIE DE BOURBON/MADAGASCAR

Poate contine urme de alune, migdale, lecitina din soia si lapte.
 

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredinent:

Zahar brun (brut), ingredient cu risc mediu de dauna, este produs prin adaugarea de melasa (de trestie de zahar sau de sfecla de zahar) sau caramel si este mai putin caloric decat zaharul alb. In acelasi timp, are un gust mai putin dulce. Consumul excesiv de zahar brun poate cauza: diabet, obezitate, probleme la nivelul dintilor (carii).


Data analizei: 2017-01-14


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CREMA DE CACAO

 

Descriere:


Masa de cacao reprezinta, in general, 80% dintr-o ciocolata, fiind compusa din unt si pudra de cacao. Aceasta se poate obtine prin macinarea efectiva a boabelor de cacao. 

Elemente nutritionale (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de grasimi (dintre care aproximativ jumatate sunt saturate)
  • 83,7 g de carbohidrati
  • 3,7 g de fibre
  • 7% din necesarul zilnic de fier
  • 13% din necesarul zilnic de calciu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, masa de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de masa de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de masa de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Cacao cu continut redus de grasime este pudra de cacao care contine maximum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata.
 
Pudra de cacao contine (per lingura – 5 g):
  • 20 de calorii
  • 0,9 g de proteine
  • 1,6 g de fibre
  • 0,5 g de grasimi
  • 3 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
  • 8 mg de cofeina
Contine:
  • Fier
  • Magneziu
  • Fosfor
  • zinc 
  • bogata in antioxidanti si steroli.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de pudra de cacao cu continut redus de grasime poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Insomnii
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Untul de cacao contine:

- Peste 60% grasime
- 0 proteine sau carbohidrati
- 28.35 g =
  • 248 de calorii, ceea ce acopera 43% din totalul zilnic de grasimi recomandat unui adult
  • 7 micrograme de vitamina K (10% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0,5 mg de vitamina E (3% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0 fibre sau colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 086-1981, untul de cacao se regaseste in grupa 05.1.3 Unt de cacao: produse ce contin cacao amestecata cu alte ingrediente in scopul obtinerii unei paste ce se poate intinde pe paine sau care poate servi pe post de umplutura pentru articolele de panificatie.

Conform  Directivei nr. 2000/36/EC, untul de cacao reprezinta grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea, avand urmatoarele caracteristici:
  • Continut fara acizi grasi: pana la 1,75% (exprimati ca acid oleic)
  • Substanta nesaponificabila (determinata cu ajutorul eterului de petrol): pana la 0,5%, cu exceptia untului de cacao presat (pana la 0,35%)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de unt de cacao poate cauza:
  • Crestere in greutate
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL)
  • Insomnii si dureri de cap (datorita cofeinei)
Consumul de unt de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ZAHAR BRUT

 

Descriere:

Exista doua tipuri de zahar brun: rafinat si nerafinat (brut).

Zaharul brun reprezinta zaharul care nu a fost pe deplin rafinat (forma bruta a zaharului alb).

Zaharul brun este produs prin adaugarea de melasa (de trestie zahar sau de sfecla de zahar) sau caramel si este mai putin caloric de zaharul alb. In acelasi timp, are un gust mai putin dulce.

Contine 97% zaharoza, 2% apa si 1% alte substante. 100 de grame de zahar brun  contine 377 kcal fata de 100 grame de zahar alb, rafinat (400 kcal).

Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic in diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, in diete regenerante si vitalizante.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar brun poate cauza:
  • Diabet
  • Obezitate
  • Probleme la nivelul dintilor
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
  • Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT DE VANILIE DE BOURBON

 

Descriere:

Extractul natural de vanilie se obtine din fermentarea boabelor de pastaie si este de culoare maro-visinie.
 
Vanilia din Madagascar, denumita si Bourbon, are cele mai lungi pastai de vanilie de pe piata romaneasca. Are un continut de vanilina foarte ridicat

Extractul pur de Vanilie Bourbon are aroma cremoasa, dulce si catifelata.

Vanilia din Madagascar este recunoscuta ca cea mai buna vanilie din lume, reprezentand 60% din productia mondiala.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, nu se cunosc efectele adverse ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao"

1 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lindt Excellence - Ciocolata cu 85% cacao"

4 reguli de aur pentru o alimentatie sanatoasa in sezonul rece

4 reguli de aur pentru o alimentatie sanatoasa in sezonul rece

de AlegeSanatos.ro 26 Nov 2017

In sezonul rece, grija ta pentru sanatatea organismului trebuie sa fie mai mare. Gripele, virozele sau racelile cauta mereu victime, atunci cand afara e frig, deci in afara de o caciula si sosete groase in picioare, trebuie sa fii atenta si la ce pui in farfurie. La fel de importanta este si hidratarea, care, dupa cum bine stii, ajuta corpul sa functioneze mai bine si sa elimine mai usor toxinele. Daca nu stii cum sa treci peste iarna mai usor, fara sa te imbolnavesti, tine cont de sfaturile de mai jos. [detalii]

Cum poti sa previi imbatranirea prematura? Iata solutiile!

Cum poti sa previi imbatranirea prematura? Iata solutiile!

de Viorica Ghinea 10 Nov 2017

Un stil de viata dezorganizat poate provoca imbatranirea prematura a pielii. Practic, alegerile alimentare pe care le faci in fiecare zi te pot face sa arati mai in varsta daca nu sunt unele sanatoase. Dar vestea buna este ca cercetatorii au descoperit care sunt cele mai bune solutii impotriva imbatranirii premature. In atentia acestora se afla doua alimente care se gasesc in orice casa. Iata care sunt acestea si ce beneficii le recomanda! [detalii]

Top 5 alimente care dau dependenta: uite cum poti sa scapi de ea!

Top 5 alimente care dau dependenta: uite cum poti sa scapi de ea!

de Viorica Ghinea 12 Sep 2017

Iti este greu sa renunti la anumite alimente si nu stii de ce? Nu te impresioneaza gustul lor in mod special, insa pur si simplu nu lipsesc de pe lista ta de cumparaturi. Descopera in topul de mai jos ce alimente dau dependenta si cum poti sa scapi de ea pe viitor! [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit