Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat

Nota 9.7 / 10 din 693 voturi
Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sly Nutritia

 

Descriere Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat

Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Cantitate: 90g.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 7 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat


- Calorii (100g): 491.1 kcal
- Carbohidrati (100g): 51.7 g
- Fibre (100g): 2.6 g
- Proteine (100g): 7.9 g

 

Ingrediente Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat

MALTITOL, Unt de cacao, Lapte praf degresat, MASA DE CACAO, Grasimi din lapte, LECITINA, AROMA NATURALA DE VANILIE, VANILINA

Continut de substanta uscata din cacao min. 36.4%; continut de substanta uscata din lapte min. 20.5%.

Contine grasime anhidra din lapte.
Contine lecitina de soia.

Produsul contine lactoza,proteine din lapte si soia.
 

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Gasime anhidra din lapte,
 ingredient cu risc mediu de dauna, sunt derivate exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte prin intermediul unui proces ce indeparteaza in totalitate apa si solidele non-grase. Consumul de grasimi din lapte poate cauza reactii alergice, boli cardiovasculare (datorita cresterii nivelului colesterolului).

Data analizei: 2017-01-14


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: E 965, 4-O-A -D-GLUCOPYRANOSYL- D-GLUCITOL; 4-O-ALPHA-D-GLUCOPYRANOSYL-D-GLUCITOL; D-GLUCITOL, 4-O-A -D-GLUCOPYRANOSYL-; MALTITOL SOLUTION; 4-O-ALPHA-D-GLUCOPYRANOSYL-D-GLUCITOL; AMALTI SYRUP; AMALTY MR 100; D-4-O-ALPHA-D-GLUCOPYRANOSYLGLUCITOL; D-MA

Functii: Umectant, agent de mascare, agent de hidratare, agent de ingrijire a pielii, agent de aroma, edulcolorant

 

Descriere:

Alcool de zahar, folosit in principal ca un indulcitor alimentar, dar are si aplicatii cosmetice.
 
  • Este produsa prin hidrogenarea maltozei obtinuta din amidon.
  • Contine in proportie de 75-90% dulceata de zahar de masa.
     
  • In Codex Alimentarius acest ingredient are denumirea de E 965.
  • Maltitolul (E 965) este un edulcorant care face parte din familia indulcitorilor cunoscuti ca polioli.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare.
     
  • Maltitolul este unul dintre edulcorantii de sinteza care au fost recomandati ca fiind GRAS (Generally Recognised as Safe - acceptat in mod general ca fiind sigur pentru consum)
     
  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

 

Descriere:


Untul de cacao contine:

- Peste 60% grasime
- 0 proteine sau carbohidrati
- 28.35 g =
  • 248 de calorii, ceea ce acopera 43% din totalul zilnic de grasimi recomandat unui adult
  • 7 micrograme de vitamina K (10% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0,5 mg de vitamina E (3% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0 fibre sau colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 086-1981, untul de cacao se regaseste in grupa 05.1.3 Unt de cacao: produse ce contin cacao amestecata cu alte ingrediente in scopul obtinerii unei paste ce se poate intinde pe paine sau care poate servi pe post de umplutura pentru articolele de panificatie.

Conform  Directivei nr. 2000/36/EC, untul de cacao reprezinta grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea, avand urmatoarele caracteristici:
  • Continut fara acizi grasi: pana la 1,75% (exprimati ca acid oleic)
  • Substanta nesaponificabila (determinata cu ajutorul eterului de petrol): pana la 0,5%, cu exceptia untului de cacao presat (pana la 0,35%)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de unt de cacao poate cauza:
  • Crestere in greutate
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL)
  • Insomnii si dureri de cap (datorita cofeinei)
Consumul de unt de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Lapte praf degresat prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 2 g de grasimi (dintre care 1 g grasimi saturate)
  • 4 mg de colesterol
  • 123 mg de sodiu
  • 11,7 g de zahar
  • 0 fibre
  • 7,9 g de proteine
  • 276,2 mg de calciu
  • 382.6 mg de potasiu
  • Vitamina A si C
Conform legislatiei in vigoare la nivelul UE, laptele praf degresat este obtinut prin indepartarea apei din lapte (produsul solid trebuie sa contina maximum 5% apa). Laptele nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 1,5% grasimi. Alte specificatii cu privire la continutul laptelui degresat sunt si urmatoarele (Regulamentul nr. 2799/1999):
  • proteine: 31,4 % m/m (minimum) din continutul fara grasimi
  • grasimi: pana la 11 % m/m
  • zer inchegat: 0%
  • amidon: 0%
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf degresat poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de lapte praf degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: CREMA DE CACAO

 

Descriere:


Masa de cacao reprezinta, in general, 80% dintr-o ciocolata, fiind compusa din unt si pudra de cacao. Aceasta se poate obtine prin macinarea efectiva a boabelor de cacao. 

Elemente nutritionale (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de grasimi (dintre care aproximativ jumatate sunt saturate)
  • 83,7 g de carbohidrati
  • 3,7 g de fibre
  • 7% din necesarul zilnic de fier
  • 13% din necesarul zilnic de calciu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, masa de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de masa de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de masa de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Grasimea din lapte contine in general 65% grasimi saturate, 30% mononesaturate si 5% polinesaturate.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 280-1973, grasimea din lapte se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa  02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat: toate produsele sunt derivate exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte prin intermediul unui proces ce indeparteaza in totalitate apa si solidele non-grase. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 175 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 75 mg/kg
  • Acid citric - gmp
  • Galat de propil - 100 mg/kg
  • Citrat dihidrogenat de sodiu - gmp
  • Tocoferoli - 500 mg/kg
  • Citrat trisodic - GMP
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de grasimi din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii nivelului colesterolului)
  • Obezitate
  • Inrautatirea artritei
Consumul de grasimi din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

 

Descriere:

Aroma de vanilie se obtine din pastaile de vanilie dupa procesul de „tratare” a acestora.

Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.
 
Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.
 
Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.
 
Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.
 
Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: 3-METOXI-4-HIDROXIBENZALDEHIDA

Functii: agent de aroma in produse alimentare si cosmetice

 

Descriere:

  • Substanta organica foarte aromata care se extrage din fructul de vanilie sau care se obtine pe cale sintetica, folosita in alimentie si in parfumerie
  • Aparenta: cristale fine albe, uneori usor galbui, nehigroscopice
  • vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipse┼čte aroma subtila a mirodeniei adevarate
  • vanilina si-a demonstrat in vitro eficienta impotriva ciupercii Candida Albicans. De asemenea, s-a constatat ca vanilina este eficienta impotriva unora dintre ciupercile care deterioaza alimentele.
  • este un antioxidant puternic. In dozele pe care in mod normal le adaugam in alimente, ofera o protectie majora impotriva oxidarii proteinelor si peroxidarii lipidelor.
  • poate fi usor produsa din deseuri de lemn din industria hartiei; aceeasi reactie chimica se afla la baza aromei de vanilie a unor vinuri maturate in butoaie de lemn (barrique). Vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipseste aroma subtila a mirodeniei adevarate.
 
Reactii adverse:

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat"

7 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Monteoro - Ciocolata cu lapte fara zahar adaugat"

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

de Elena-Alina Constantinescu 31 Oct 2016

In acest sezon, tonusul general al organismului scade, apar modificari de dispozitie si avem permanent senzatia de oboseala. Asadar, productia de serotonina (hormonul fericirii) scade, iar organismul trece prin mai multe schimbari din cauza reducerii intensitatii luminii. Iata, mai jos, 3 alimente care ne ajuta sa trecem peste starea de astenie: [detalii]

Top 5 alimente care iti imbunatatesc starea de spirit

Top 5 alimente care iti imbunatatesc starea de spirit

de Elena-Alina Constantinescu 06 Iun 2016

Printre alimentele care ne imbunatatesc starea de spirit se numara bananele, avocado, sardinele, sofranul si ciocolata neagra. [detalii]

Peste 80% din produsele BIO contin aditivi alimentari

Peste 80% din produsele BIO contin aditivi alimentari

de Elena-Alina Constantinescu 26 Apr 2016

Cand vine vorba de alimentatie, este foarte important sa cunosti ingredientele produselor pe care le consumi zilnic. Acestea trebuie sa furnizeze organismului nutrienti esentiali pentru a functiona corespunzator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
produse