Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ritter Sport - Ciocolata cu lapte cu alune intregi

Nota 8 / 10 din 453 voturi
Ritter Sport - Ciocolata cu lapte cu alune intregi
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ritter Sport

 

Descriere Ritter Sport - Ciocolata cu lapte cu alune intregi

Ciocolata cu lapte cu alune intregi

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Substanta uscata de cacao minim 30%. Poate contine urme de arahide, alte fructe in coaja si grau.

Cantitate: 100 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Ritter Sport - Ciocolata cu lapte cu alune intregi

Zahar, Alune, Unt de cacao, MASA DE CACAO, Lapte praf integral, LACTOSE (LACTOZA), Lapte praf degresat, GRASIMI DIN UNT, LECITINA, AROME NATURALE DIN FRUCTE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, 
carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati
sub forma de zaharuri.

Arome naturale, ingredient cu risc mic de dauna. Utilizarea aromelor naturale nu este in acest moment restrictionata, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Data analizei: 2015-02-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:


Alunele (prajite) contin (per 28,35 g/32 alune):
  • 166 calorii
  • 7 g de proteine
  • 14 g de grasimi (dintre care 2 g saturate)
  • 6 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
Conform Codex Alimentarius, Standardul 200-1995, alunele se regasesc in categoria 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2.1 Legume proaspete (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.1.1 Legume proaspete netratate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase – inclusiv boabe de soia - si aloe vera), alge, nuci si seminte: legume proaspete prezentate dupa recoltare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de alune poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Contaminare cu diverse substante din insecte
Consumul de alune nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Untul de cacao contine:

- Peste 60% grasime
- 0 proteine sau carbohidrati
- 28.35 g =
  • 248 de calorii, ceea ce acopera 43% din totalul zilnic de grasimi recomandat unui adult
  • 7 micrograme de vitamina K (10% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0,5 mg de vitamina E (3% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0 fibre sau colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 086-1981, untul de cacao se regaseste in grupa 05.1.3 Unt de cacao: produse ce contin cacao amestecata cu alte ingrediente in scopul obtinerii unei paste ce se poate intinde pe paine sau care poate servi pe post de umplutura pentru articolele de panificatie.

Conform  Directivei nr. 2000/36/EC, untul de cacao reprezinta grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea, avand urmatoarele caracteristici:
  • Continut fara acizi grasi: pana la 1,75% (exprimati ca acid oleic)
  • Substanta nesaponificabila (determinata cu ajutorul eterului de petrol): pana la 0,5%, cu exceptia untului de cacao presat (pana la 0,35%)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de unt de cacao poate cauza:
  • Crestere in greutate
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL)
  • Insomnii si dureri de cap (datorita cofeinei)
Consumul de unt de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: CREMA DE CACAO

 

Descriere:


Masa de cacao reprezinta, in general, 80% dintr-o ciocolata, fiind compusa din unt si pudra de cacao. Aceasta se poate obtine prin macinarea efectiva a boabelor de cacao. 

Elemente nutritionale (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de grasimi (dintre care aproximativ jumatate sunt saturate)
  • 83,7 g de carbohidrati
  • 3,7 g de fibre
  • 7% din necesarul zilnic de fier
  • 13% din necesarul zilnic de calciu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, masa de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de masa de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de masa de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele praf integral se obtine in urma pasteurizarii si omogenizarii laptelui integral sau prin amestecarea laptelui praf si a celui fluid.

Laptele praf integral prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/4 cana):
  • 159 calorii
  • 21% proteine
  • 31% carbohidrati
  • 48% grasimi
  • 31 mg colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf integral se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • Esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf integral poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf integral nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MILK SUGAR; LACTIN; LACTOBIOSE

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • dizaharida
Lactoza este un glucid care poate fi intalnit in lapte.
Este o substanta organica incolora, cu gust dulce, care contine intre 25 si 60 % zaharoza.
Prin incalzire lactoza se transforma in lactuloza care are un gust mai dulce ca si glucoza.
Lactoza se poate obtine din lapte dulce.

Beneficii: 
  • ofera organismului energie
  • stimuleaza absobtia calciumului
  • franeaza dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie
  • stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bifide si are un rol laxativ.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Lactoza nu trebuie consumata de persoanele care sufera de intoleranta la lactoza.
Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea de a digera cantitati semnificative de lactoza (zaharul predominant din lapte). Acest fapt rezulta dintr-un deficit al enzimei denumite lactaza, produsa in mod fiziologic de celulele care captusesc intestinul subtire.

 

Descriere:

Lapte praf degresat prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 2 g de grasimi (dintre care 1 g grasimi saturate)
  • 4 mg de colesterol
  • 123 mg de sodiu
  • 11,7 g de zahar
  • 0 fibre
  • 7,9 g de proteine
  • 276,2 mg de calciu
  • 382.6 mg de potasiu
  • Vitamina A si C
Conform legislatiei in vigoare la nivelul UE, laptele praf degresat este obtinut prin indepartarea apei din lapte (produsul solid trebuie sa contina maximum 5% apa). Laptele nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 1,5% grasimi. Alte specificatii cu privire la continutul laptelui degresat sunt si urmatoarele (Regulamentul nr. 2799/1999):
  • proteine: 31,4 % m/m (minimum) din continutul fara grasimi
  • grasimi: pana la 11 % m/m
  • zer inchegat: 0%
  • amidon: 0%
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf degresat poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de lapte praf degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Reprezinta totalitatea lipidelor din unt si sunt alcatuite din trigliceride, grasimi din sange.
 
Grasimile din unt sunt aproximativ similare cu cele din lapte, dar este vorba doar despre cele care sunt separate de acesta prin amestecare, manevră denumită „baterea untului”.
 
Acizii grasi din grasimea de unt se impart in:
 
Acizi grasi saturati:
  • acid palmitic: 31%
  • acid myristic: 12%
  • acid stearic: 11%
Acizi grasi nesaturati:
  • acid oleic: 24%
  • acid palmitoteic: 4%
  • acid linoleic: 3%
  • acid linolenic: 1%
 
Reactii adverse:

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

 

Descriere:


Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Ameteli
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ritter Sport - Ciocolata cu lapte cu alune intregi"

7 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ritter Sport - Ciocolata cu lapte cu alune intregi"

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

de Elena-Alina Constantinescu 31 Oct 2016

In acest sezon, tonusul general al organismului scade, apar modificari de dispozitie si avem permanent senzatia de oboseala. Asadar, productia de serotonina (hormonul fericirii) scade, iar organismul trece prin mai multe schimbari din cauza reducerii intensitatii luminii. Iata, mai jos, 3 alimente care ne ajuta sa trecem peste starea de astenie: [detalii]

Top 5 alimente care iti imbunatatesc starea de spirit

Top 5 alimente care iti imbunatatesc starea de spirit

de Elena-Alina Constantinescu 06 Iun 2016

Printre alimentele care ne imbunatatesc starea de spirit se numara bananele, avocado, sardinele, sofranul si ciocolata neagra. [detalii]

Peste 80% din produsele BIO contin aditivi alimentari

Peste 80% din produsele BIO contin aditivi alimentari

de Elena-Alina Constantinescu 26 Apr 2016

Cand vine vorba de alimentatie, este foarte important sa cunosti ingredientele produselor pe care le consumi zilnic. Acestea trebuie sa furnizeze organismului nutrienti esentiali pentru a functiona corespunzator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.