Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Fibrobar - Forte Baton proteic

Nota 8 / 10 din 482 voturi
Fibrobar - Forte Baton proteic
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Redis Co

 

Descriere Fibrobar - Forte Baton proteic

Forte Baton proteic

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Produs indicat pentru curele de slabire. Contine L- Carnitina si Omega 3.

Fibrobar-forte este un baton proteic cu valoare energetica redusa, dar cu un continut ridicat de fibre vegetale, acizi grasi polinesaturati Omega 3 si L-carnitina. Formula favorizeaza scaderea in greutate, eliminarea grasimilor, scaderea colesterolului si a trigliceridelor, imbunatatirea tranzitului intestinal, mentinerea sanatatii articulatiilor si tonifierea sistemul cardiovascular. Combate senzatia de foame.

Cantitate: 60g.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 12 ingrediente sunt considerate sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 



 

Ingrediente Fibrobar - Forte Baton proteic

Fructoza, DEXTROZA (GLUCOZA), Cacao, ULEI DE PALMIER, Izolat proteic din soia, Fulgi de porumb, Tarate de grau, SEMINTE DE IN, L-CARNITINA TARTRAT, LECITINA

Fibrobar forte - informatii nutritionale /baton 60 g
Calorii   -  208 kcal (870 KJ
Carbohidrati (simpli si polimoleculari)  -  25 g
Fibre vegetale -   12 g
L-CARNITINA  -  250 mg
Lecitina   - 170 mg
Lipide vegetale  -  8 g
Minerale -   5 g
Omega 3 -  2500 mg
Proteine -  9 g

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Fructoza, ingredient cu risc mediu de dauna, este un zahar ce se regaseste in fructe, miere si suc de fructe, care impreuna cu glucoza formeaza sucroza. Aceasta are cel mai mic indice glicemic dintre toate zaharurile naturale, fiind considerata un monozaharid. American Heart Association recomanda un consum zilnic limitat de carbohidrati din zaharuri: 150 de calorii sau 37,5 g de zaharuri pentru barbati si 100 de calorii sau 25 g de zaharuri pentru femei.

Dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Data analizei: 2015-02-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Fructoza este un zahar ce se regaseste in fructe, miere si suc de fructe, care impreuna cu glucoza formeaza sucroza. Aceasta are cel mai mic indice glicemic dintre toate zaharurile naturale, fiind considerata un monozaharid.

Marul, considerat un fruct bogat in fructoza, contine 10,74 g de fructoza, in timp ce dovleacul contine 1,39 g iar o ceasca de mazare – 0,57 g.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, fructoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1. Zahar refinat si brut, subgrupa 11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza.
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fructoza poate cauza:
  • Reactii alergice (inclusiv intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Cresterea nivelului colesterolului si trigliceridelor
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme in absorbtia cuprului
  • Probleme la nivelul organelor in cazul copiilor
  • Probleme la nivelul ficatului
American Heart Association recomanda un consum zilnic limitat de carbohidrati din zaharuri: 150 de calorii sau 37,5 g de zaharuri pentru barbati si 100 de calorii sau 25 g de zaharuri pentru femei.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


 

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Cacaoa (neindulcita) contine (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de lipide
  • 3,7 g de fibre
  • 83,7 g carbohidrati
Aceasta este bogata si in vitamine si minerale: magneziu, zinc, fier, vitamina B, cupru, potasiu.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, cacaoa se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
Consumul de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS

 

Descriere:

Uleiul de palmier (procesat) contine (per lingura):
  • 120 calorii
  • 13,6 g de grasimi (dintre care aproximativ 50% saturate, 40% mononesaturate si 10% polinesaturate)
  • 2,17 mg de vitamina E
  • 1,1 mcg de vitamina K
  • 0 carbohidrati
  • 0 proteine
Uleiul de palmier poate fi extras fie din pupla rosie a fructului de palmier (ulei de palmier rosu) sau din semintele aceluiasi fruct (ulei de palmier nucleu). Ceea ce ramane dupa extragerea din uleiul rosu a tuturor vitaminelor bune pentru cosmetica este ulterior rafinat, dezodorizat, albit si partial sau total hidrogenat, rezultand uleiul de palmier alb. Acesta este preferat industriei alimentare, iar uleiul rosu este isi dovedeste eficienta in cosmetica.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de palmier se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de palmier poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
  • Probleme la nivelul ficatului
  • Toxicitate la nivelul organelor (in cazul uleiului de palmier procesat)
Consumul de ulei de palmier nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Izolatul proteic din soia contine peste 90% proteina pura, avand o concentratie minima de carbohidrati, grasimi si fibre. Acesta contine 120 de calorii/ 26 g de proteine (o portie).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 175-1989, izolatul proteic din soia se regaseste in categoria 06.8 Produse din soia, grupa 06.8.8 Alte produse proteice din soia: alte produse din soia compuse in principal din proteina din soia extrudata, concentrata si izolata. 

Poate contine urmatorii aditivi:
  • Caramel amoniacal - 20000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 20000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de izolat proteic din soia poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel endocrin
  • Guta
  • Probleme la nivel digestiv
  • Dezvoltarea celulelor canceroase existente (in cazul unor cantitati mari, pe perioade extinse)
Consumul izolat proteic din soia nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Fulgii de porumb prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 28 g):
  • 100 calorii (fara grasime sau colesterol)
  • 10 mg de sodiu
  • 1 mg de potasiu
  • 25 g de carbohidrati
  • 2 g de zaharuri
  • 2 g de proteine
  • 25% din cantitatea zilnica necesara de vitamina A si C
  • 50% din cantitatea zilnica necesara de fier
Conform Codex Alimentarius, fulgii de porumb se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de fulgi de porumb nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Taratele de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale(28,35 g):
  • 60 de calorii
  • 1 g de grasimi
  • 18 g de carbohidrati
  • 4 g de proteine
  • 12 g de fibre
  • 46,8 mg de acizi omega-3
  • 571 mg de acizi omega-6
Acestea sunt bogate si in: magneziu, seleniu, fosfor, fier, zinc.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, taratele de grau se regasesc in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteină (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de tarate de grau poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree, balonare)
Consumul de tarate de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • contin aproape de doua ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat pestele
Actiuni:
  • protejeaza sistemul cardiovascular
  • previne formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ajuta la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral si de boala vasculara periferica. 
  • stimuleaza digestia
  • previn osteoporoza
  • fac pielea mai frumoasa
 
Semintele de in sunt bogate in:
  • vitamine si minerale, inclusiv vitaminele din grupul B, magneziu si mangan
  • fibre - solubile si insolubile
  • fitochimicale, inclusiv mai multi antioxidanti puternici, cum ar fi lignanii
  • acizi grasi Omega 3, esentiali pentru combaterea inflamatiilor. Semintele de in sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic. Uleiul din seminte de in este format in proportie de 50% din acid alfa-linolenic - de cinci ori mai mult decat uleiul de nuca sau canola, alte surse importante de acid alfa-linolenic.
(sursa: www.sfatulmedicului.ro)
 
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • sunt calorice
  • consumate in cantitati mari pot deveni toxice
  • Persoanele care sufera de boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, ar trebui sa evite semintele de in din cauza efectelor lor laxative.
  • Femeile insarcinate si mamele care alapteaza nu ar trebui sa consume seminte de in, ca si femeile care sufera de fibrom, endometrioza sau boala ovarului polichistic.
     

 

Descriere:

  • Forma a carnitinei
Tartratul din L-carnitina este un antioxidant gasit in natura in diverse fructe ce ajuta la stabilizarea carnitinei.
Actiuni:
  • Accelereaza arderea grasimilor si transformarea lor in energie.
  • Creste performantele sportive, masa musculara.
  • Imbunatateste activitatea inimii, reduce oboseala cronica.
  • Efecte neuro-protectoare, hepato-protectoare.
  • Creste motilitatea spermatozoizilor, remediu pentru infertilitate masculina.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu se recomanda consumul in exces cu toate ca ingredientul nu produce reactii secundare daunatoare organismului omului sanatos. 
In exces poate avea efecte laxative.

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Fibrobar - Forte Baton proteic"

10 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Fibrobar - Forte Baton proteic"

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

de Elena-Alina Constantinescu 16 Nov 2016

Postul Nasterii Domnului a inceput deja, asadar pana in Ajunul Craciunului este perioada ideala sa iti detoxifiezi organismul. Dieta de post are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele, ofera energie si vitalitate, imbunateste digestia, stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare. [detalii]

Vrei sa scapi de anxietate si stres? Iata cele mai bune alimente!

Vrei sa scapi de anxietate si stres? Iata cele mai bune alimente!

de Elena-Alina Constantinescu 09 Nov 2016

Esti trista, obosita, agitata, stresata? Medicii nutritionisti sustin ca starile de spirit pot fi imbunatatite si starea permanenta de oboseala, despresia, stresul si anxietatea pot fi combatute daca se urmeaza o dieta echilibrata si sanatoasa. Iata alimentele care ajuta organismul sa faca fata situatiilor stresante: [detalii]

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

de Elena-Alina Constantinescu 08 Nov 2016

Stresul, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, abuzul de antibiotice dezechilibreaza flora intestinala. Acest lucru are un impact major asupra starii de sanatate, conducand la oboseala, depresie, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil). Solutia? Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.