Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nutribon - Baton cu prune si nuci

Nota 10 / 10 din 511 voturi
Nutribon - Baton cu prune si nuci
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Nutribon Cluj Napoca

 

Descriere Nutribon - Baton cu prune si nuci

Baton cu prune si nuci

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Disponibil sub forma de baton de 40g, fara zahar adaugat, coloranti, arome si aditivi.

Cantitate: 40g.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente considerate a fi sigure.

Miezul de nuca 
contine grasimi (52,0-77,5%), substante proteice (12-25%) din grupa globulinelor, saruri minerale (cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E (tocoferol), F, P.

Merisoarele contin vitamina C, vitamina A, betacaroten, fibre, calciu, potasiu, fosfor, mangan si sodiu. Antioxidantii prezenti in cantitati mari in merisoare mentin inima sanatoasa si o feresc de actiunea negativa a radicalilor liberi, reduc inflamatiile si scad nivelul colesterolului rau.

Prunele sunt sarace in calorii (46 de calorii la 100 g) si nu contin grasimi saturate. Cu toate acestea, ele contin numerosi nutrienti, antioxidanti, minerale si vitamine.

Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.

Catina este un puternic antioxidant, continul sau de vitamina C il depaseste pe cel din maces si de zece ori pe cel din citrice.
 

 

Ingrediente Nutribon - Baton cu prune si nuci

PRUNE, MIEZ DE NUCA, MERISOARE, COACAZE, AFINE, CATINA, Fulgi de ovaz, SCORTISOARA

Contine
  • prune ( contin sulfiti 59%)
  • nuca 19%,
  • fructe de padure 11% ( in proportii variabile : merisoare, coacaze, afine si catina)
  • fulgi de ovaz fara gluten 10 %,
  • scortisoara 1%

Data analizei: 2016-07-02


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Prunele fac parte din familia Rosaceae, genul Prunus, din care fac parte si piersicile, nectarinele si migdalele.
Prunele sunt sarace in calorii (46 de calorii la 100 g) si nu contin grasimi saturate. Cu toate acestea, ele contin numerosi nutrienti, antioxidanti, minerale si vitamine.
 
Astfel, prunele sunt o sursa excelenta de vitamine, cum ar fi vitamina A, C (acid ascorbic), acid folic si vitamina K (filochinona). Ele sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B-6 si vitamina E (alfa-tocoferol). Mineralele prezente in prunelor includ potasiu, fluorura, fosfor, magneziu, fier, calciu si zinc. Prunele, de asemenea, sunt furnizori de fibre dietetice.

Prunele sunt bogate in minerale, cum ar fi potasiu, fluor si fier. Fierul este necesar pentru formarea celulelor rosii din sange. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale.
Protejeaza inima. O pruna de marime medie contine 113 mg de potasiu, un mineral care ajuta la administrarea tensiunii arteriale si la reducerea riscului de accident vascular cerebral. 
 
Scade nivelul de zahar din sange. Potrivit nutritionistilor din Canada, prunele au un indice glycemic foarte mic, ceea ce inseamna ca odata consumate, ele controleaza valoarea glucozei din sange si poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Prunele contin acid oxalic, o substanta naturala care apare in unele fructe si legume si care se poate cristaliza in pietre de oxalat in tractul urinar la unele persoane. Prin urmare, persoanele cu pietre ale tractului urinar trebuie sa evite consumul de prune.

Consumul excesiv de prune poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de prune nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • Miez obtinut din fructele arborelui Juglans regia.
Miezul de nuca contine grasimi (52,0-77,5%), substante proteice (12-25%) din grupa globulinelor, saruri minerale (cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E (tocoferol), F, P.

Valoarea energetica: 700 kcal la 100 g.

Datorita substantelor pe care le contine, nuca are urmatoarele beneficii asupra organismului:
  • regleaza nivelul colesterolului in sange si tensiunea arteriale
  • intareste vasele de singe si previne deteriorarea acestora
  • inlatura efectele grasimilor saturate din dieta
  • reduce riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%
  • reduce durerile
  • trateaza constipatia
  • combate infectiile urinare
  • reprezinta un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice
  • mentine tonusul al musculaturii netede
  • trateaza sterilitatea si impotenta
  • stimuleaza memoria
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Atentie, poate avea efect laxativ, mai ales prajit.

 

Descriere:

Merisoarele sunt niste fructe mici si rosii, originare din America de Nord si cunoscute si sub denumirea de coacaze rosii de padure. 

Fructele contin vitamina C, vitamina A, betacaroten, fibre, calciu, potasiu, fosfor, mangan si sodiu.

Antioxidantii prezenti in cantitati mari in merisoare mentin inima sanatoasa si o feresc de actiunea negativa a radicalilor liberi, reduc inflamatiile si scad nivelul colesterolului rau.

Proantocianidele (antixodanti mai puternici de 20 de ori decat vitamina C) din merisoare ajuta la formarea unui zid de protectie impotriva bacteriilor patogene. Acestea actioneaza impotriva diferitelor bacterii, evitand fixarea lor pe mucoasa anumitor organe. De asemenea, impiedica bacteriile sa atace smaltul dintilor.



Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Merisoarele sunt niste fructe acide ceea ce inseamna ca pot cauza efecte adverse ca:
- reflux gastro-esofagian; 
- deranj la stomac; 
- greata; 
- diaree. 

 

Descriere:

Principala componenta a coacazelor negre este retinolul, apoi vitamina E, vitamina C si rutin. Este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare.

Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.

Beneficiile consumului de coacaze:
  • actioneaza impotriva hipertensiunii arteriale
  • trateaza tuberculoza pulmonara
  • trateaza faringitele granulomatoase
  • reduc sensibilitatea infectiilor respiratorii, renale, intestinale
  • sustin sanatatea cardiovasculara si a creierului
  • protejeaza impotriva problemelor legate de vedere
  • previn tractul urinar
  • previn durerile si intinderile musculare
  • faciliteaza digestia
  • scad nivelul acidului uric si al colesterolului
  • intariresc sistemului imunitar
  • amelioreaza oboseala.
Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia copiilor incepand cu varsta de 1 an.

Coacazele negre sunt bogate in vitamina C si rutin. Este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare.
Sucul de coacaze este un energizant natural si te scapa de raceli. Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.
 
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista reactii adverse negative asociate consumului acestui ingredient.

 

Descriere:

Afinele contin:
  • antioxidanti (antocianina)
  • vitamine (C, B, E, A) 
  • cupru
  • selenium
  • zinc
  • fier
Proprietatile afinelor:
  1. Intaresc imunitatea
  2. Previne aparitia infectiilor
  3. Contribuie la eliminarea grasimilor din corp
  4. Neutralizeaza radicalii liberi si incetinesc imbatranirea
  5. Mentin sanatatea creierului
  6. Scad posibilitatea dezvoltarii bolilor de inima
  7. Lupta impotriva cancerului
  8.  
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul excesiv de afine poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de afine nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

Sinonime: HIPPOPHAE RHAMNOIDES

 

Descriere:

Catina este un puternic antioxidant, continul sau de vitamina C il depaseste pe cel din maces si de zece ori pe cel din citrice.
 
Inafara de vitamina C contine si vitaminele A, B1, B2,E,  K, F si P, carotenoizi, flavonoizi, microelemente, acizi grasi esentiali, fitostenoli, acizi organici, pectine, flavonoide, celuloza, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
 
Este supranumit “ginsengul romanesc” si lupta impotriva bolilor de piele si intareste inima. Combate stresul, anemia, hepatita. Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.
 
Proprietati:
  • Antiinflamatoare
  • Cicatrizante
  • Antibiotic
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Daca este administrata in dozele recomandate, catina nu produce efecte adverse. 
 
Catina alba: contraindicata la colicistita acuta, pancreatita, diaree cronica, astm bronsic. La barbati, poate provoaca prostatita adenomatoasa, iar la femei mastopatie.

 

Descriere:


Fulgii de ovaz contin (per portie/cana):
  • 166 calorii
  • 28 g de carbohidrati
  • <1 g de zaharuri
  • 4 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 3,6 g de grasimi
Conform Codex Alimentarius, fulgii de ovaz se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fulgi de ovaz poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Cresterea in greutate
Consumul de fulgi de ovaz nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Scortisoara (Cinnamomum verum) este coaja de culoare roscata-cenusie, a scortisorului, un arbore mic, exotic, vesnic verde.

Scoarta este comercializata uscata sub forma de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub forma de bucatele sau gata macinata.

Beneficii:
  • Stimuleaza memoria
  • Ajuta in lupta cu kilogramele in plus
  • Antioxidantii din scortisoara lupta impotriva imbatranirii si stresului
  • Distruge microbii
 
Unele cercetari au descoperit ca un anumit tip de scortisoara, scortisoara cassia, poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul in cantitati mari insa, poate irita cavitatea bucala si buzele, provocand rani. La unele persoane poate cauza reactii alergice. Aplicata pe piele, poate determina roseata si iritatie.
  • Cantitatile foarte mari de scortisoara cassia pot fi toxice, in special pentru cei cu probleme hepatice.
  • Sortisoara in doze mari sau sub forma de ulei esential nu este indicata femeilor insarcinate si copiilor.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Nutribon - Baton cu prune si nuci"

6 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nutribon - Baton cu prune si nuci"

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

de Elena-Alina Constantinescu 16 Nov 2016

Postul Nasterii Domnului a inceput deja, asadar pana in Ajunul Craciunului este perioada ideala sa iti detoxifiezi organismul. Dieta de post are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele, ofera energie si vitalitate, imbunateste digestia, stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare. [detalii]

Vrei sa scapi de anxietate si stres? Iata cele mai bune alimente!

Vrei sa scapi de anxietate si stres? Iata cele mai bune alimente!

de Elena-Alina Constantinescu 09 Nov 2016

Esti trista, obosita, agitata, stresata? Medicii nutritionisti sustin ca starile de spirit pot fi imbunatatite si starea permanenta de oboseala, despresia, stresul si anxietatea pot fi combatute daca se urmeaza o dieta echilibrata si sanatoasa. Iata alimentele care ajuta organismul sa faca fata situatiilor stresante: [detalii]

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

de Elena-Alina Constantinescu 08 Nov 2016

Stresul, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, abuzul de antibiotice dezechilibreaza flora intestinala. Acest lucru are un impact major asupra starii de sanatate, conducand la oboseala, depresie, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil). Solutia? Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.