Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Dobrogea - Eugenia Biscuiti

Nota 6.6 / 10 din 460 voturi
Dobrogea - Eugenia Biscuiti
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Dobrogea Group

 

Descriere Dobrogea - Eugenia Biscuiti

Eugenia Biscuiti 

Eugenia Original - biscuiti sandwich fragezi si crocanti cu multa crema de cacao si rom, pe gustul celor mari, dar si al celor mici.

Continut de crema 40%.

Cantitate: 36 g

 

Informatii Dobrogea - Eugenia Biscuiti


- Calorii (100g): 492
- Carbohidrati (100g): 66.74
- Proteine (100g): 6.23

 

Recomandari de consum zilnic:

 

Ingrediente Dobrogea - Eugenia Biscuiti

Faina alba, Zahar, Grasimi vegetale nehidrogenate, CACAO CU CONTINUT REDUS DE GRASIMI, Bicarbonat de amoniu, Bicarbonat de sodiu, SARE IODATA, VANILINA, Aroma rom

Biscuitii EUGENIA au la baza un numar de 12 ingrediente, dintre care unul prezinta un grad ridicat de risc asupra organismului si alte 5 prezinta un grad mediu de risc.

Zaharul invertit este denumit si miere artificiala. Contine aproximativ 4 calorii/g si nu contine zaharoza (nu mai trebuie invertit in organism).
Conform Codex Alimentarius, zaharul invertit se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa11.3 Solutii si siropuri de zahar, inclusiv (partial) invertite: zaharul invertit reprezinta un amestec echimolar din glucoza si fructoza produse in urma hidrolizei sucrozei.  

Pirofosfatul acid de sodiu este un aditiv sintetic cu rol de stabilizator, se adauga pentru a-i mari stabilitatea sau pentru a o stabiliza. Produce afanarea chiar din timpul formarii aluatului, utilizat in produsele fara sodiu. In Codus Alimentarius, pirofofatul acid de sodium are denumirea de E450. Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Conform Codex Alimentarius, metasulfitul de sodiu este un ingredient care poate fi folosit pe post de antioxidant, agent de decolorare, conservant, agent de tratare a fainii.

Bicarbonatul de amoniu reprezinta amoniacul alimentar (NH4HCO3), fiind un precursor al bicarbonatului de sodiu.
Acesta este folosit ca emulgator, regulator de aciditate si antiagregant.

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.


 

Grad de risc produs:

Se recomanda consumul cu moderatie.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Consumul de bicarbonat de amoniu poate cauza: reactii alergice, probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare), iritatii la nivelul pielii, ochilor, nasului, gatului si plamanilor. Consumul de bicarbonat de amoniu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Consumul de bicarbonat de sodiu poate cauza: reactii alergice, probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare), oboseala, picioare umflate, tensiune arteriala, probleme la nivelul rinichilor, alcaloza metabolica, interferente asupra efectului anumitor medicamente. Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Data analizei: 2014-10-27


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina alba prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (125 g):
  • 455 de calorii
  • 96 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 13 g de proteine
  • <1 g de grasimi
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina alba se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
  • Acnee
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:


Grasimile vegetale nehidrogenate (nesaturate) reprezinta varianta sanatoasa a celor hidrogenate (saturate), fiind de 2 tipuri:
  • Mononesaturate (avocado, ulei de canola, ulei de masline, nuci si seminte)
  • Polinesaturate (ulei de sofranel, ulei de porumb, ulei de soia, ulei din seminte de bumbac)
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, grasimile vegetale se regasesc in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa  02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Aditivi pe care ii pot contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de grasimi vegetale nehidrogenate poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare
  • Obezitate
Consumul de grasimi vegetale nehidrogenate nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Cacao cu continut redus de grasime este pudra de cacao care contine maximum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata.
 
Pudra de cacao contine (per lingura – 5 g):
  • 20 de calorii
  • 0,9 g de proteine
  • 1,6 g de fibre
  • 0,5 g de grasimi
  • 3 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
  • 8 mg de cofeina
Contine:
  • Fier
  • Magneziu
  • Fosfor
  • zinc 
  • bogata in antioxidanti si steroli.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de pudra de cacao cu continut redus de grasime poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Insomnii
 

Sinonime: E503II

 

Descriere:


Bicarbonatul de amoniu reprezinta amoniacul alimentar (NH4HCO3), fiind un precursor al bicarbonatului de sodiu.
Acesta este folosit ca emulgator, regulator de aciditate si antiagregant.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 503 - Carbonati de amoniu (E503(ii) Bicarbonat de amoniu).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de bicarbonat de amoniu poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare)
  • iritatii la nivelul pielii, ochilor, nasului, gatului si plamanilor
Consumul de bicarbonat de amoniu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU

 

Descriere:


Bicarbonatul de sodiu contine (per jumatate de lingurita):
  • 0 calorii
  • 0 grasimi
  • 0 proteine
  • 0 carbohidrati si fibre
  • 629 mg de sodiu
Acesta are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0)

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 500 - Carbonati de sodiu (E500(ii) Bicarbonat de sodiu).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de bicarbonat de sodiu poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare)
  • oboseala
  • picioare umflate
  • tensiune arteriala
  • probleme la nivelul rinichilor
  • alcaloza metabolica
  • interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

Sinonime: 3-METOXI-4-HIDROXIBENZALDEHIDA

Functii: agent de aroma in produse alimentare si cosmetice

 

Descriere:

  • Substanta organica foarte aromata care se extrage din fructul de vanilie sau care se obtine pe cale sintetica, folosita in alimentie si in parfumerie
  • Aparenta: cristale fine albe, uneori usor galbui, nehigroscopice
  • vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipse┼čte aroma subtila a mirodeniei adevarate
  • vanilina si-a demonstrat in vitro eficienta impotriva ciupercii Candida Albicans. De asemenea, s-a constatat ca vanilina este eficienta impotriva unora dintre ciupercile care deterioaza alimentele.
  • este un antioxidant puternic. In dozele pe care in mod normal le adaugam in alimente, ofera o protectie majora impotriva oxidarii proteinelor si peroxidarii lipidelor.
  • poate fi usor produsa din deseuri de lemn din industria hartiei; aceeasi reactie chimica se afla la baza aromei de vanilie a unor vinuri maturate in butoaie de lemn (barrique). Vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipseste aroma subtila a mirodeniei adevarate.
 
Reactii adverse:

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”.

Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Dobrogea - Eugenia Biscuiti"

2 + 7 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Dobrogea - Eugenia Biscuiti"

Lilu @ 27 Oct 2014
"S-ar putea ca reteta sa fie mai veche. Intre timp poate l-a scos din compozitie. Sigur autorii vor actualiza mai ales ca ati mentionam acum... Sunt foarte buni biscuitii, ii mananc de cand eram mica, mi-aduc aminte de copilarie"
Ianc @ 21 Oct 2014
"In compozitia Eugeniei Dobrogea pe eticheta nu scrie pirofosfat acid de sodiu. Are in compozitie sau nu?"

Spune-ne opinia ta despre
"Dobrogea - Eugenia Biscuiti"

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Briose cu mere si scortisoara

Briose cu mere si scortisoara

de Elena-Alina Constantinescu 04 Apr 2016

Daca va plac deserturile cu mere, incercati aceasta reteta de briose cu mere si scortisoara. Atunci cand aveti pofta de ceva dulce, acesta este desertul ideal! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.