Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz

Nota 6.7 / 10 din 366 voturi
Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Alka

 

Descriere Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz

Lansat in 2001, Dr. Krantz este un brand care se adreseaza amatorilor de biscuiti de calitate, clasici, pe care i-au inclus in gustarile lor zilnice. Dr. Krantz vorbeste cunoscatorilor, celor care stiu sa aprecieze calitatea si savoarea unor biscuiti clasici. Pentru acestia, biscuitii Dr. Krantz sunt disponibili in doua arome clasice – vanilie si cacao – in varianta cu glazura.

Ingredientele din care sunt facuti Dr. Krantz sunt atent selectionate iar aromele clasice (cacao si vanilie) si aspectul atragator al acestor biscuiti crocanti si savurosi, fie ca sunt simpli sau glazurati, fac din ei o gustare aratoasa cu care nu poti gresi. La fel de buni in fiecare pachet, Dr. Krantz raman cea mai buna alegere pentru inceputul de zi si pentru fiecare pauza.

Gramaj: 125 g

 

Informatii Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz


- Calorii (100g): 466
- Carbohidrati (100g): 67.0
- Proteine (100g): 8.2

 

Recomandari de consum zilnic: 2000 calorii

 

Ingrediente Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz

Faina alba, Ulei din samburi de masline, Ulei de masline extravirgin, Sare, VIN ALB, GLUTEN, SULFIT DE SODIU, MASLINE

Sulfitul, cunoscut si sub codificarea de E221 este considerat conservant, agent de oxidare, agent de albire; aditiv alimentar. Acest conservant artificial este obtinut din combinatia acidului sulfuros cu sodiu. Este folosit ca bonificator la produsele de panificatie, cu ajutorul sau marindu-se capacitatea de framantare a aluatului. Datorita efectului sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine in produse.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.


Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

 

Grad de risc produs: In Codex Alimentarius, E221 face parte din categoria "E-uri periculoase". In combinatie cu alcoolul mareste simptomele mahmurelii.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Consumul de faina de grau poate cauza:

  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv

Vinul alb este contraindicat persoanelor care sufera de:

  • arterioscleroza
  • nefrita
  • boli ale ficatului

Data analizei: 2013-02-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina alba prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (125 g):
  • 455 de calorii
  • 96 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 13 g de proteine
  • <1 g de grasimi
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina alba se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
  • Acnee
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Uleiul din samburi de masline este destul de similar cu ulei de masline in ceea ce priveste compozitia in acizi, avand aceleasi beneficii de sanatate atunci cand este folosit in alimentatie.

Dupa ce extractia mecanica a uleiului de masline este completa, aproximativ 5-8% din ulei ramane in pulpa, care apoi trebuie sa fie extras cu ajutorul solventilor, o tehnica industriala utilizata in productia de cele mai multe alte uleiuri comestibile. Desi uleiul extras in acest mod este inca ulei de masline, la vanzare cu amanuntul nu poate fi pur si simplu numit "ulei de masline". Acest lucru se datoreaza faptului ca international, uleiul de masline se defineste ca fiind "uleiul care provine numai din fructul arborelui de masline, cu excluderea uleiurilor obtinute cu ajutorul unor solventi sau prin procedee de reesterificare".

Informatii nutritionale:
  • 824 Kcal / 100 ml) Fapte per 100 ml
  • Total de grăsimi: 100 ml
  • Grasimi saturate: 14 ml
  • Grasimi polinesaturate: 7 ml
  • Grasimi monosaturate: 79 ml
  • Colesterol: 0
  • Total carbohidrati: 0
  • Proteine​​: 0
  • Zaharuri: 0
  • Fibre: 0
  • Sodiu: 0
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Agentia britanica pentru Standarde Alimentare a emis avertismente despre proprietatile posibil cancerigene ale uleiului din samburi de masline.

 

Descriere:


Uleiul de masline extravirgin provine direct din masline, fiind supus proceselor de separare, spalare si filtrare. Acesta este considerat a avea cea mai inalta calitate si cel mai bun gust (trebuie sa contina sub 0,8% acid oleic).

Uleiul de masline prezinta urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 120 calorii
  • Aproximativ 13,5 g de grasimi: 9,9 g mononesanturate, 1,4 g polinesaturate, 1,9 g acizi grasi saturati 
  • 2 g de vitamina E
Conform Codex Alimentarius, Standardul 033-1981, uleiul de masline extravirgin se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Uleiurile virgine se obtin prin mijloace mecanice (prin presare), prin expunerea la caldura, astfel incat sa nu fie afectata compozitia naturala a uleiului.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul de masline poate contine:
  • Acid lactic (E 270) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Acid ascorbic (E 300) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Alfa-tocoferol (E 307) - numai uleiurile rafinate de masline, inclusiv uleiul din turta de masline
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Dimetilpolisiloxan (E 900) - numai uleiuri si grasimi pentru prajit
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de masline extravirgin poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei de masline extravirgin nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

 

Descriere:

Vinul alb nu se obtine din pielita boabelor de struguri, cum e obtinut cel rosu. Fermentatia mustului are loc separat de pielite si seminte.

De aceea produsul final este lipsit de polifenol, substanta prezenta in vinul rosu si care combate cancerul si afectiunile cardiace.
De asemenea, vinurile albe sunt mai sarace in tanin decat cele rosii.

Vinul alb contine (la 150 de mililitri):
  • potasiu - 101 de miligrame -  ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism
  • alcool - 14,6 grame - ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL, la reducerea riscului de coagulare a sangelui si la scaderea presiunii arteriale.
  • calorii - 118
Soiurile folosite pentru a face vin alb sunt:
  • Chardonnay
  • Chenin Blanc
  • Gewurtztraminer
  • Muscat
  • Pinot Gris
  • Riesling
  • Semillon
  • Sauvignon Blanc.
Vinul alb variaza ca savoare de la foarte sec la dulce, cele mai intalnite arome in acest caz fiind cele de: citrice, mere, pere, grapefruit, lamaie, ananas, pepene, unt, miere, arome florale sau de iarba.

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Vinul alb este contraindicat persoanelor care sufera de:

  • arterioscleroza
  • nefrita
  • boli ale ficatului

Functii: liant in produsele din grau, confera elasticitate si porozitate aluatului framantat din faina cerealelor

 

Descriere:

  • substanta proteica densa, vascoasa, moale si elastica, prezenta in boabele si in faina cerealelor, mai ales in cea de grau, formată in principal dintr-un amestec de gliadina si glutenina
  • este obtinuta din faina cerealelor dupa indepartarea amidonului
  • este o denumire generica folosita pentru proteinele tuturor cerealelor, care se impart in prolamina, glutelina, albumina si globulina
  • faina cu continut mai mare de gluten este de mai buna calitate si este folosita pentru produse de panificatie superioara
  • continutul redus de gluten confera produselor de panificatie un volum mai mic, forma aplatizata si o durata scazuta de mentinere a prospetimii
  • glutenul suficient de elastic si extensibil asigura obtinerea produselor bine dezvoltate, cu porozitate fina si uniforma, cu peretii porilor uniformi
  • glutenul excesiv de rezistent conduce la obtinerea de produse nedezvoltate si cu miezul dens

  • intoleranta la gluten, numita si boala celiaca, este o boala transmisa pe cale ereditara, ce se manifesta prin imposibilitatea sistemului digestiv de a digera glutenul din alimente. Cel mai adesea intoleranta la gluten se manifesta prin paloare, diaree, scadere in greutate, crampe abdominale, anemie. Intoleranta la gluten se trateaza prin regim alimentar.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu
Neurotoxicitate:
Nu
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Etichetarea alimentelor de larg consum din comertul alimentar obligă producatorii alimentari sa declare existenta glutenului, normativ inclus în Codex Revised Standard 1999.
Acest normativ a fost preluat de Uniunea Europeana prin decizia 2003/89/EC, declararea glutenului in compozitie indiferent de produs si scopul pe care il îndeplineste este obligatorie deoarece glutenul celor patru cereale sunt declarate a fi alergen.
 

Sinonime: E221

Functii: conservant, agent de oxidare, agent de albire; aditiv alimentar

 

Descriere:

  • Conservant artificial, este obtinut din combinatia acidului sulfuros cu sodiu.
  • Pulbere alba, instabila care reactioneaza cu oxigenul pentru a forma sulfat. in conditii acide, formeaza acidul sulfuros, un conservant.
  • Este folosit ca bonificator la paine, cu ajutorul sau marindu-se capacitatea de framantare a painii.
  • Datorita efectului sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine in produse.

E221 se gaseste in: galbenus de ou si produse cu galbenus de ou, salate, bere, produse de panificatie, caramel.

In Codex Alimentarius are numarul E221. Face parte din categoria "E-uri periculoase".
  • Doza maxima zilnica pentru E221 (Sulfit de sodiu) este de 0.7 mg/kg.

Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • In combinatie cu alcoolul mareste simptomele mahmurelii.
  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

 

Descriere:

Pentru ca este una dintre cele mai bune surse de vitamina E, de acizi grasi Omega 3, Omega 6 si de calciu, maslina ramane in topul alimentelor  foarte sanatoase, fiindu-i de folos omului de aproape 8.000 de ani.

Potrivit nutritionistilor, maslina este un fruct cu un continut mare de calciu, un mineral cu rol fundamental pentru sanatatea oaselor.

 Informatii nutritionale 100 de grame de masline
 -81 kcal.
 -Grasimi: 7 grame.
 -Carbohidrati: 5.600 grame.
 -Proteine: 1 gram.


Maslinele contin:
 -Vitamine: retinol, tocoferol, acid ascorbic si vitamina K.
 -Minerale: fier, sodiu si calciu.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Au proprietati nutritive, de drenor hepatic si biliar, antianemice, vermifuge, remineralizante, amoliente, antinevralgice si laxative.
Se indica in anemii, constipatie, hepatita, pioree dentara, litiaza biliara, reumatism, rahitism si diabet.

Se mai recomanda in boli cardio-vasculare.
In uz extern, sunt folosite in abcese, scarlatina, furuncule, pojar, eczema, epilepsii, crapaturi, paralizii, pecingini, caderea parului, alergii si supuratii.

Nu au fost constatate efecte negative ale consumului de masline.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz"

6 + 8 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz"

Venera Karolina @ 23 Apr 2013
"Sunt preferatii mei, nu exista zi sa nu mananc covrigei Dr. Krantz, si cei cu tarate sunt f f buni."

Spune-ne opinia ta despre
"Covrigei Mediteraneeni Dr. Krantz"

Top 5 alimente care iti provoaca pofta de mancare

Top 5 alimente care iti provoaca pofta de mancare

de Elena-Alina Constantinescu 09 Oct 2015

Unele alimente cresc pofta de mancare datorita indicelui glicemic ridicat. La scurt timp dupa masa, senzatia de foame va aparea din nou. Pastele fainoase, dulciurile si produsele de patiserie sunt surse de carbohidrati care stimuleaza apetitul. [detalii]

Mituri despre diabetul zaharat

Mituri despre diabetul zaharat

de AlegeSanatos.ro 29 Oct 2012

Pentru a tine sub control o afectiune (indiferent de natura acesteia) pacientul trebuie sa fie informat. Diabetul zaharat este o afectiune care din pacate ia amploare pe zi ce trece afectand atat persoanele in varsta cat si pe cele tinere [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.