Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta

Nota 9.5 / 10 din 580 voturi
Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Xlear

 

Descriere Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta

Guma de mestecat cu aroma de menta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Nu numai ca are un gust extraordinar, dar guma de mestecat pe baza de xylitol poate reduce riscul de aparitie a cariilor dentare.
 
Multe studii clinice demonstreaza beneficiile oferite de guma de mestecat indulcita cu xylitol si consumata dupa mese sau dupa gustari. Xylitolul este un poliol sau un alcool de zahar care-l face un indulcitor excelent, deoarece are multe din proprietatile zaharului de masa dar cu beneficii adaugate. De aceea, guma cu xylitol ofera toate beneficiile indulcitorului. Astfel, nu numai ca are mai putine calorii si mai putin efect asupra glicemiei din sange comparativ cu zaharul, dar guma cu xylitol are avantajul de a inhiba crearea de acid in gura. Aceasta reduce la minimum daunele cauzate dintilor si le permite vindecarea intr-un ritm mai rapid. Xylitolul are un indice glicemic foarte scazut de numai 7, comparativ cu nivelul din zahar de 83.
 
Guma de mestecat Spry cu xylitol poate reduce riscul de aparitie a cariilor dentare, de aceea este recomandat sa o mestecati dupa fiecare masa sau gustare si veti obtine beneficii maxime. Produsele indulcite cu xylitol creaza un mediu antiacid nepropice dezvoltarii bacteriilor, acestea pur si simplu nu se pot lipi de dinti intr-un mediu bogat in xylitol.

Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.


 

 

Ingrediente Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta

XYLITOL, BAZA DE GUMA, ULEI DE MENTA, Glicerina, GUMA ARABICA (GUMA DE ACACIA), LECITINA, CEARA DE ALBINE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Baza de guma, ingredient cu risc mediu de dauna. Reprezinta un amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina. Nu este nutritiv si nici digerabil. Mestecarea gumei pacaleste creierul, acesta primind semnale ca stomacul primeste mancare. El trimite semnale catre pancreas si alte organe implicate in digestie care elimina enzime, necesare pentru digerarea mancarii. Aceste enzime sunt epuizabile si, si astfel in timp se va ajunge la imbolnavire.

Data analizei: 2015-05-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WOOD SUGAR ALCOHOL; XYLITE; EUTRIT; KANNIT; KLINIT; NEWTOL; XYLITE; XYLITE (SUGAR) ; XYLITON

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • alcool folosit pe post de inlocuitor de zahar in multe produse de igiena orala
  • aproape la fel de dulce precum sucroza
  • ajuta la imbunatatirea barierei naturale a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 967 - Xylitol.

 

Descriere:

  • amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina.
Nu este nutritiva, digerabila si este insolubila in apa.
 
Bazele pentru gumele de mestecat sunt diferite de cele pentru guma care “face baloane”. O baza de guma care “face baloane” este formulata cu capacitatea de a sufla bule, ea contine niveluri mai ridicate de elastomeri sau de polimeri cu greutate moleculara mai pentru acest scop. 
 
Guma care “face baloane” contine, de obicei, 15-20% baza de guma, in timp ce guma de mestecat contine 20-25% baza de guma si guma de mestecat fara zahar contine 25-30% baza de guma.
 
Compozitia exacta a bazelor de mestecat este, de obicei, un secret comercial, dar in general este format din ingrediente din urmatoarele categorii:
  • Elastomeri
  • Rasine
  • Ceara
  • Grasimi
  • Emulsifianti
  • Antioxidanti
  • Materiale de umplutura (carbonat de calciu si talc)
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Mestecarea gumei pacaleste creierul, acesta primind semnale ca stomacul primeste mancare. El trimite semnale catre pancreas si alte organe implicate in digestie care elimina enzime, necesare pentru digerarea mancarii. Aceste enzime sunt epuizabile si, si astfel in timp se va ajunge la imbolnavire (sursa: financiarul.ro).

Sinonime: MENTA BRANDY, MENTA BALSAM

 

Descriere:

Uleiul de menta este extras din Mentha piperita din familia Labiatae si este, de asemenea, cunoscut sub numele de menta brandy si menta balsam.
 
Ulei de menta este extras din plante intregi chiar inainte de inflorire. Uleiul se extrage prin distilare cu abur, din planta proaspata sau uscate partial avand randamentul de 0,1 - 1,5%.
 
Uleiul de menta este aplicat pe piele pentru:
  • tratarea durerilor de cap
  • tratarea durerilor musculare
  • tratarea durerilor de dinti, 
  • boli ale articulatiilor
  • prurit
  • eruptii cutanate alergice
  • infectii bacteriene si virale
Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de menta includ capacitatea sa de a trata spasmele provocate de:
  • indigestie
  • probleme respiratorii
  • dureri de cap
  • greata
  • febra
  • neplaceri ale stomacului si intestinelor
  • durere
  • diaree
Uleiul de menta este un tonic potrivit pentru cei care au un apetit alimentar scazut. 

Menta aromatizeaza bauturile si alimentele din compozitia carora face parte. 
Planta mai este folosita ca parfum pentru sapunuri si cosmetice.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Se va consulta medicul inainte de a folosi uleiul de menta in cazul urmatoarelor boli:
  • pirozis (boala de reflux gastroesofagian)
  • ulcer intestinal si al stomacului
  • boli hepatice
  • boli ale veziculei biliare
  • blocaje ale ductelor biliare. 
 
Formele lichide ale uleiului de menta pot contine zahar si alcool, astfel ca se recomanda prudenta in administrare in cazul persoanelor care sufera de:
  • diabet zaharat
  • dependenta de alcool
  • boli hepatice. 
 
Uleiul de menta este contraindicat copiilor mici, iar menta nu este deloc recomandata in sarcina si alaptare ori celor care urmeaza un tratament homeopat.
 
Produsul poate contine ingrediente active ce ar putea declansa reactii alergice.
 
 

 

Descriere:


Glicerolul este tratat ca un carbohidrat, indulcind diverse produse in industria alimentara (contine 4 calorii/g); el reprezinta un compus alcoolic ce apare in mod natural (poate fi de origine animala sau vegetala), dar care poate fi produs si sintetic.

Conform Codex Alimentarius, glicerina (sau glicerol) poate  fi folosita pe post de agent de umezire si ingrosare, fiind notatata cu E 422.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 422 - Glicerol.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de glicerina poate cauza:

  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, diaree)
  • Crestere in greutate
Consumul de glicerina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: ACACIA SENEGAL GUM

 

Descriere:


Guma arabica este o fibra solubila (prebiotic) ce provine din copacul Acacia si care nu contine gluten.

Conform Codex Alimentarius, guma arabica (de acacia) poate fi folosita pe post de emulsifiant, stabilizator, agent de ingrosare,  substanta transportatoare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 414 – Guma arabica (guma de acacia).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de guma acacia poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme pe timpul sarcinii
  • Cresterea nivelului colesterolului
  • Probleme la nivelul rinichilor si ficatului (atunci cand se utilizeaza intravenos)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de guma acacia nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Functii: Agent de separare, agent de glazurare

 

Descriere:

Ceara naturala produsa din fagurii de miere.
 
agent natural de separare si glazurare, de origine animala.
 
Este un aditiv alimentar cu numarul E901. Face parte din categoria E-urilor inofensivi.
 
Ceara de albine nu se digera si este alcatuita din palmitat de miricil, acid cerotic, acid melisic, alcool cerilic, hidrocarburi alifatice.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de ceara de albine nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Poate provoca alergii persoanelor sensibile.

Nu este recomandata persoanelor cu alergie la miere de albine.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta"

9 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta"

De ce trebuie sa bei ceai de menta

De ce trebuie sa bei ceai de menta

de Elena-Alina Constantinescu 09 Sep 2016

Inca din Antichitate menta a fost folosita pentru proprietatile sale culinare si medicinale. Se regaseste in multe produse: pasta de dinti, apa de gura, guma de mestecat, bomboane mentolate, pastile de tuse si creme. [detalii]

Cum invingi pofta de dulce. Iata 8 trucuri simple!

Cum invingi pofta de dulce. Iata 8 trucuri simple!

de Elena-Alina Constantinescu 22 Ian 2015

Nutritionisti spun ca este bine sa consumam dulciuri cu moderatie, deoarece un nivel ridicat al zaharului in sange poate cauza probleme de memorie si, pe termen lung, declin cognitiv. Va propunem cele mai eficiente metode pentru a uita de dulciuri! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.