Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Activia Natur - Iaurt de baut

Nota 8.6 / 10 din 812 voturi
Activia Natur - Iaurt de baut
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Danone

 

Descriere Activia Natur - Iaurt de baut

*Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro.

Iaurt de baut cu Bifidus ActiRegularis, 0,9% grasime.

Bucura-te de Activia oriunde si oricand!

Alimentatia echilibrata si diversificata si un stil de viata activ sunt importante pentru sanatate.

Gramaj: 330 g

 

Informatii Activia Natur - Iaurt de baut


- Calorii (100g): 35 kcal/ 147 kj
- Grasimi saturate (100g): 0,6 g
- Sodiu (100g): 0,04 g
- Carbohidrati (100g): 3,6 g
- Fibre (100g): 0 g
- Zaharuri (100g): 3,6 g
- Proteine (100g): 3,2 g

 

Recomandari de consum zilnic:


Calorii (valori pentru o activitate moderata):
  • Copii: 1-3 ani – 1300 calorii; 4-6 ani – 1830 calorii;  7-9 ani – 2190
  • Tineri (fete): 10-12 ani – 2350; 13-15 ani – 2490; 16-19 ani – 2310
  • Tineri (baieti): 10-12 ani – 2600; 13-15 ani – 2900; 16-19 ani – 3070
  • Adulti (femei): 2200 calorii
  • Adulti (barbati): 2900 calorii 
Carbohidrati:
  • Concentratia zilnica recomandata (valori aproximative): Adulti (barbati si femei) si copii – 130 g;  Femei insarcinate – 175 g;  Femei care alapteaza – 210 g
  • Carbohidratii trebuie sa acopere 45-65% (aproximativ 50%) din totalul de calorii. Tinand cont de faptul ca un carbohidrat are 4 calorii/g, consumul zilnic necesar de carbohidrati se poate calcula astfel: Numar total calorii / 2 (50%) / 4 (calorii). De exemplu: 2000 calorii/2/4= 250 g carbohidrati
Fibre

La fiecare 1000 de calorii, consumul se fibre recomandat se situeaza la 14 g.

Proteine

Nu exista un consum zilnic universal valabil. Acesta depinde de varsta, sexul, numarul de calorii consumat si gradul de efort fizic depus de o anumita persoana.  Se recomanda insa un aport zilnic de 10-15% (maxim 20%) din totalul caloriilor consumate.

Formula de calcul - Adulti:
  • Femei: 0,75 g/kg
  • Barbati: 0,84 g/kg
  • Femei insarcinate si care alapteaza, persoane peste 70 de ani: 1 g/ kg
Valori aproximative (DRI – doza zilnica recomandata):
  • Copii (1-13 ani): 13-34 g
  • Femei: 46 g
  • Femei insarcinate si care alapteaza: 71 g
  • Barbati: 56 g
Sodiu

Se recomanda un consum zilnic de sodiu de aproximativ 1500 mg (maxim 2000 mg) – 1,5 g.

Lipide

Se recomanda un aport zilnic de lipide de 20-35% din totalul caloriilor consumate. Tinand cont de faptul ca acestea contin 9 calorii/g, consumul zilnic necesar se situeaza la 44-78 g (echivalentul a 400-700 calorii).
 
In privinta celor 3 tipuri de lipide, consumul ar trebui sa aiba loc dupa cum urmeaza (pentru 2000 calorii/zi):
  • Grasimi saturate: 7-10% din totalul de calorii – 16-22 g = 140-200 calorii
  • Grasimi trans – sub 1% din totalul de calorii – 2 g
  • Grasimi nesaturate: 26-54 g

 

Ingrediente Activia Natur - Iaurt de baut

Lapte de vaca pasteurizat, Lapte praf, FERMENTI LACTICI VII, Ferment Bifidus ActiRegularis

 

Grad de risc produs:


Acest produs contine ingrediente care pot cauza:
  • Probleme la nivel digestiv (4/4) – risc mare
  • Reactii alergice (3/4) – risc mediu
  • Boli cardiovasculare (1/4) – risc mic
  • Crestere in greutate, inclusiv obezitate (1/4) – risc mic
  • Probleme la nivelul rinichilor (1/4) – risc mic

Data analizei: 2012-08-01


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele praf poate fi:
  • Lapte praf simplu, nedegresat (26-40% grasime)
  • Lapte praf degresat (<1,5% grasime)
  • Zara praf (>4,5% grasime)
Lapte praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 8 g de proteine
  • 12 g de carbohidrati
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra.

Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: FERMENTI LACTICI SELECTIONATI

 

Descriere:

Bacteriile vii din iaurt (de exemplu:Lactobacillus casei si Lactobacillus acidophilus) au rolul de a transforma lactoza in acid lactic, ceea ce ii permite iaurtului sa contina in acelasi timp lactoza si lactaza, ajutand la o degestie mai buna.  Astfel, datorita acestor fermenti, iaurtul amelioreaza sau reface flora intestinala inhibind actiunea germenilor patogeni.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici vii) se regaseste in categoria  01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fermenti lactici vii poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de fermenti lactici vii nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Bifidus, numele marcii comerciale asociate bacteriei Bifidobacterium animalis lactis DN-173 010, este un probiotic (microorganism sanatos ce poate ajuta la digestie si care protejeaza organismul impotriva bacteriilor periculoase) ce se regaseste doar in produsele Danone.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici) se regaseste in categoria  01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ferment Bifidus ActiRegularis poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la lactoza)
  • Probleme la nivel digestiv
Conform unui studiu publicat in British Journal of Nutrition in 2009, consumarea a 125 g de lapte fermentat ce contine Bifidobacterium lactis DN-173 010 de 2 ori pe zi, timp de patru saptamani, imbunatateste digestia persoanelor cu probleme gastrointestinale medii.

Consumul de ferment Bifidus ActiRegularis nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Activia Natur - Iaurt de baut"

1 + 5 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Activia Natur - Iaurt de baut"

Mihaela @ 24 Aug 2012
"adema cum adica ai cumparat cereale cu detergent???? si eu cumpar cereale de la sanovita dar nu mi s-a intamplat sa dau peste asa ceva....cat despre produsele danone...jos cu ele...numai chimicale, nimic natural...nu inteleg cum de mai sunt pe piata...."
Doru @ 22 Aug 2012
"Toate produsele Danone sunt pline de chimicale periculoase,e numai reclama de ei,n-as bea asa ceva nici platit."
adema @ 19 Aug 2012
"Dincolo de faptul ca natura ne-a lasat pe lumea asta sa bem lapte pana ne intarca mama, dupa organismul nostru fiind in asa fel contruit incat sa avem nevoie de alt tip de grasimi si proteine...daca ce ar scrie pe eticheta produsului ar fi si realitatea as zice...ehh...am scapat ieftin de data asta! Dar daca la ingredientele astea mai adaugi si ce nu scrie pe eticheta, adica agenti de ingrosare, dextroza si eventual...dioxina:D...deja incepi sa iti faci o idee despre ce mananci. E dragut sa "analizam" toxicitatea ingredientelor declarate de producator; ce ma oripileaza pe mine sunt otravurile impotriva sobolanilor in doze mici care nu sunt declarate...ultimul produs cumparat de mine din comert (m-am lasat de sportul asta): cereale musli SanoVita cu detergent (nu in pungi separate cum v-ati imagina!)"

Spune-ne opinia ta despre
"Activia Natur - Iaurt de baut"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.