Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra

Nota 9.5 / 10 din 392 voturi
Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Andechser Natur

 

Descriere Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra

Iaurt cremos din lapte de capra

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Bio-iaurt de capra cremos* din lapte de capra* bio pasteurizat, minim 3.2% grasime.
*ingrediente din agricultura ecologica certificata.

Cantitate: 125g.

Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 4 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

Laptele pasteurizat este obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

 

 

Informatii Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra


- Calorii (100g): 69 kcal
- Sodiu (100g): 0.05g
- Carbohidrati (100g): 5.8 g
- Proteine (100g): 3.4 g

 

Ingrediente Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra

LAPTE DE CAPRA, DEXTROZA (GLUCOZA), Amidon modificat din tapioca, CULTURI LACTICE SELECTIONATE, Pectina

Contine lapte de capra pasteurizat - 3.2% grasime.

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Data analizei: 2016-05-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Laptele de capra este cel mai apropiat din punct de vedere al compozitiei de laptele uman.

Beneficii:
  1. detine proprietati antiinflamatorii
  2. consumul de lapte grabeste procesul de metabolizare a fierului si cuprului
  3. are un continut scazut de grasimi si un nivel ridicat de proteine si aminoacizi esentiali
  4. este bogat in acizi grasi, pana la 35% acizi grasi. Spre urmare este mai nutritiv si mai sanatos.
  5. are un continut ridicat de calciu
  6. stimuleaza sistemul imunitar
  7. protejeaza impotriva cancerului la san si stagneaza cancerul in forma incipienta. Studiile au aratat ca nivelul crescut de calciu din laptele de capra este motivul pentru scaderea riscului de cancer la san.
  8. ofera mai multa energie. Laptele de capra contine riboflavina, o vitamina din complexul B, foarte importanta pentru producerea de energie. 
  9. ofera protectie cardiovasculara. Laptele de capra contine potasiu, un mineral esential pentru echilibrarea tensiunii arteriale si pentru sanatatea inimii. O cana de lapte de capra ofera 14,5% din cantitatea zilnica recomandata de potasiu. 
  10. ofera imunitatea naturala in cazul anemiei
  11. combate starile depresive
  12. ajuta la vindecarea organismului de TBC
  13. regleaza nivelul hormonilor din organism
  14. lupta impotriva sterilitatii
Laptele de capra este bun si pentru bebelusi. Cu toate ca este mai bogat in grasimi decat laptele de vaca, aceste grasimi sunt mai usor digerabile. De asemenea, contine mai putine proteine alegice si mai putina lactoza. In acelasi timp, laptele de capra are si unele dezavantaje: este sarac in vitamine si are mai multe calorii.
 
100 de g de lapte de capra contine
  • 62,1 kcal
  • 3,2 g proteine
  • 4,45 g glucide
  • 3,5 g  lipide dintre care
  • grasimi saturate - 2,15 g
  • colesterol - 11 g
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Laptele de capra este bogat in grasimi de aceea nu este recomandat consumul persoanelor care au probleme cu greutatea, sufera de hipertensiune sau au probleme hepatice.
 

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conČ›ine glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentraČ›ie de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.

Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
  • 358 calorii
  • 88 g de carbohidrati
  • 1 mg de magneziu
  • 1,58 mg de fier
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, amidonul din tapioca se regaseste in categoria 06.0 Cereale si produse din cerale derivate din grane, radacini si tuberculi, leguminoase si miez de palmier, grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.2 Amidonuri: amidonul este un polimer de glucoza care apare in forma granulara in diferite specii de plante, in special seminte (cereale, porumb, grau, orez, fasole, mazare) si tuberculi (tapioca, cartofi).   

Acesta poate contine:
  • Sulfiti - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de amidon modificat din tapioca poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Deficiente nutritionale
  • Crestere in greutate
  • Otravire cu cianida (in urma neprelucrarii corespunzatoare a plantei Cassava)
Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


 

Descriere:


Pectina este o substanta bogata in fibre se regaseste in fructe (lamai, portocale, grapefruit, mere, etc.) .

Valori nutritionale (28,35 g):
  • 3 calorii; 0 grasimi; 0,6 g de carbohidrati (pectina lichida)
  • 92 calorii; 0,1 g de grasimi; 25,6 g de carbohidrati (pectina uscata, neindulcita)
Conform Codex Alimentarius, pectina poate fi folosita ca emulgator, stabilizator, agent de gelificare si agent de ingrosare in:
  • 14.1.2.1 Suc de fructe – gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectina.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pectina poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree, balonare, flatulenta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Astm
Consumul de pectina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra"

3 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Andechser - Iaurt cremos din lapte de capra"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.