Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Covalact - Iaurt cu lapte de capra

Nota 8.1 / 10 din 907 voturi
Covalact - Iaurt cu lapte de capra
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Covalact

 

Descriere Covalact - Iaurt cu lapte de capra

Covalact - Iaurt 4% grasime cu lapte de capra

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Beneficii ale laptelui de capra sunt: reduce simptomele sindromului prementrual, contribuie la mentinerea unul nivel scazut al colesterolului, neutralizeaza acizii si toxinele din organism. 

Cantitate: 125g/300g/420 g.

 
Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 3 ingrediente sunt considerate sigure, iar 1 ingredient are risc mediu de dauna.

 

Informatii Covalact - Iaurt cu lapte de capra


- Calorii (100g): 64 kcal
- Grasimi saturate (100g): 2.4 g
- Sodiu (100g): 0.1 g
- Carbohidrati (100g): 3.6 g
- Zaharuri (100g): 3.6 g
- Proteine (100g): 3.4 g

 

Ingrediente Covalact - Iaurt cu lapte de capra

LAPTE DE CAPRA, Lapte de vaca pasteurizat, Grasimi din lapte, CULTURI LACTICE SELECTIONATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Grasimi din lapte, formate in proportie de 65% din grasimi saturate. Potrivit cercetatorilor americani, grasimile din lapte cresc riscul bolilor inflamatorii ale intestinului. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Data analizei: 2014-04-17


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Laptele de capra este cel mai apropiat din punct de vedere al compozitiei de laptele uman.

Beneficii:
  1. detine proprietati antiinflamatorii
  2. consumul de lapte grabeste procesul de metabolizare a fierului si cuprului
  3. are un continut scazut de grasimi si un nivel ridicat de proteine si aminoacizi esentiali
  4. este bogat in acizi grasi, pana la 35% acizi grasi. Spre urmare este mai nutritiv si mai sanatos.
  5. are un continut ridicat de calciu
  6. stimuleaza sistemul imunitar
  7. protejeaza impotriva cancerului la san si stagneaza cancerul in forma incipienta. Studiile au aratat ca nivelul crescut de calciu din laptele de capra este motivul pentru scaderea riscului de cancer la san.
  8. ofera mai multa energie. Laptele de capra contine riboflavina, o vitamina din complexul B, foarte importanta pentru producerea de energie. 
  9. ofera protectie cardiovasculara. Laptele de capra contine potasiu, un mineral esential pentru echilibrarea tensiunii arteriale si pentru sanatatea inimii. O cana de lapte de capra ofera 14,5% din cantitatea zilnica recomandata de potasiu. 
  10. ofera imunitatea naturala in cazul anemiei
  11. combate starile depresive
  12. ajuta la vindecarea organismului de TBC
  13. regleaza nivelul hormonilor din organism
  14. lupta impotriva sterilitatii
Laptele de capra este bun si pentru bebelusi. Cu toate ca este mai bogat in grasimi decat laptele de vaca, aceste grasimi sunt mai usor digerabile. De asemenea, contine mai putine proteine alegice si mai putina lactoza. In acelasi timp, laptele de capra are si unele dezavantaje: este sarac in vitamine si are mai multe calorii.
 
100 de g de lapte de capra contine
  • 62,1 kcal
  • 3,2 g proteine
  • 4,45 g glucide
  • 3,5 g  lipide dintre care
  • grasimi saturate - 2,15 g
  • colesterol - 11 g
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Laptele de capra este bogat in grasimi de aceea nu este recomandat consumul persoanelor care au probleme cu greutatea, sufera de hipertensiune sau au probleme hepatice.
 

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Grasimea din lapte contine in general 65% grasimi saturate, 30% mononesaturate si 5% polinesaturate.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 280-1973, grasimea din lapte se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa  02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat: toate produsele sunt derivate exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte prin intermediul unui proces ce indeparteaza in totalitate apa si solidele non-grase. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 175 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 75 mg/kg
  • Acid citric - gmp
  • Galat de propil - 100 mg/kg
  • Citrat dihidrogenat de sodiu - gmp
  • Tocoferoli - 500 mg/kg
  • Citrat trisodic - GMP
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de grasimi din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii nivelului colesterolului)
  • Obezitate
  • Inrautatirea artritei
Consumul de grasimi din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Covalact - Iaurt cu lapte de capra"

4 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Covalact - Iaurt cu lapte de capra"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.