Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Danone - Delicios Iaurt cu caise

Nota 6.5 / 10 din 542 voturi
Danone - Delicios Iaurt cu caise
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Danone

 

Descriere Danone - Delicios Iaurt cu caise

Delicios Iaurt cu caise

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Contine pulpa de fructe 1.9% grasime.

Cantitate: 400g/125g.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 7 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Danone - Delicios Iaurt cu caise

Lapte de vaca pasteurizat, Zahar, CAISE, EXTRACT NATURAL DE MORCOV, BETA CAROTEN/ E160a, Arome, PROTEINE DIN LAPTE, AMIDON MODIFICAT/ E1422, Pectina, FERMENTI SELECTIONATI DE IAURT

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zahar,  ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
 

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

E1422 sau amidon modificat, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de ingrosare. Face parte din categoria E-urilor suspecte. In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.

 

Data analizei: 2016-08-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

Sinonime: PRUNUS ARMENIACA

 

Descriere:

  • pom fructifer, ce apartine de familia Rosaceae, genul Prunus.
Caisele contin:
  • betacaroten
  • vitamine  B3 (PP), C si E
  • fibre
  • zaharuri simple: levuloza (fructoza) si glucoza  
  • oligoelemente (magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom, cobalt). 
Proprietati:
  1. Combat oboseala fizica si intelectuala datorita continutul bogat de vitamine si minerale
  2. Scad tensiunea arteriala datorita continutul de potasiu
  3. Favorizeaza bronzarea, dar protejeaza pielea datorita continutului de betacaroten
  4. Incetinesc procesul de imbatranire datorita continutul de betacaroten, vitamine C si E si flavonoide
100 g de caise contin:
  • Calorii 50 kcal
  • Carbohidrati 11 g
  • Proteine 1,4 g
  • Grasimi Totale 0,4 g
  • Fibre 2 g
  • Acid folic 9 mcg
  • Niacina 0,06 mcg
  • Acid pantotenic 0,24 mcg
  • Piridoxina 0,054 mcg
  • Riboflavina 0,04 mcg
  • Tiamina 0,03 mcg
  • Vitamina A 1900 UI
  • Vitamina C 10 mg
  • Vitamina E 3 mg
  • Vitamina K 3,3 mcg
  • Sodiu 1 mg
  • Potasiu 250 mg
  • Calciu 13 mg
  • Fier 0,5 mg
  • Magneziu 10 mg
  • Fosfor 25 mg
  • Zinc 0,2 mg
  • Beta-caroten 1000 mcg
  • Luteina-zeaxantina 90 mcg
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Atentie la samburii de caise, acestia contin amygdalin, o glicozida toxic cyanogenica. Evitati sa ii consumati in exces.
 
In medie, un sambure de caisa contine aproximativ 0,5 mg de cianura.

 

Descriere:

Extractul de morcov este bogat in beta-caroten, are proprietati antioxidante si antiinflamatoare.
 
Alte proprietati:
  • antianemice
  • hepatoprotectoare
  • hipotensive
  • carminative
  • antispastice
  • cicatrizante
  • antidiareice
  • laxative
  • depurative
  • diuretic
  • galactogog
  • vermifug.
Morcovii impiedica formarea depozitelor pe peretii arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroza.
 
Morcovii se pot manca sub forma cruda, in salate sau gatite in supe si mancare. 

Extractul de morvcov poate fi folosit si cu rol de colorant natural.
 
Lupta impotriva cancerului de prostata.

100 de g de morcov contin:
  • Apa 89g
  • Valoare energetica 40 kcal
  • Proteine 0,98g
  • Glucide 8,71g
  • Lipide 0,24g
  • Vitamina A 12mg
  • Vitamina B1 0,039mg
  • Vitamina B2 0,053mg
  • Vitamina B6 0,09mg
  • Vitamina C 7,1mg
  • Vitamina PP 1,2mg
  • Fier 0,66mg
  • Calciu 33mg
  • Magneziu 18mg
  • Fosfor 35mg
  • Potasiu 240mg
  • Sodiu 2,4mg
  • Fibre dietetice 3g
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Supradozarea poate determina fotodermatoze (fotosensibilitate, urticarie solara, etc.), cristalizari la nivelul cristalinului.

Functii: colorant

 

Descriere:

Beta carotenul este un tip de pigment ce se gaseste in plante, mai ales in morcovi si in legumele colorate. 
 
Carotenii sunt produsi ca izomeri, constand dintr-o serie de compusi chimic identici, dar diferiti steric. 
 
Studiile bazate pe subiecti au relevat faptul ca persoanele care consuma de cel putin 4 ori pe zi fructe si legume bogate in beta-caroten isi reduc riscul de aparitie a bolilor de inima si a cancerului.
 
In organism, beta-carotenul este convertit in vitamina A (retinol). 
Retinolul are urmatoarele proprietati:
  • imbunatateste vederea
  • intareste sistemul imunitar
  • contribuie la o piele sanatoasa
  • intarireste membranele musculare.
 
In Codus Alimentarius, acest ingredient are denumirea de E160a.
 
Colorant alimentar, insolubil in apa ale carui nuante variaza de la galben la oranj, depinzand de solventul utilizat pentru extractie.

Doza zilnica: 
  • Pana la 5 mg/kg corp 
 
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
  • Concentratii mai mari pot duce la o culoare galbena a pielii. Carotenul este o sursa de vitamina A(retinol), concentratiile marite pot provoca simptome ale toxicitatii vitaminei A.
     
  • Studiile au sugerat ca dozele mari de beta-caroten pot ajuta in scaderea sensibilitatii la radiatiile solare.
 

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Functii: aditiv alimentar, agent de ingrosare

 

Descriere:

Un aditiv alimentar cu simbolul E1420 (amidon modificat acetilat), 1421, E1422 sau E1440 (amidon modificat hidroxipropilic), din grupul agentilor de ingrosare.
 
  • amidon tratat fizic sau chimic (cu acizi, baze, tratamente termice extreme, etc.), solubil si in apa rece, folosit in industria alimentara pentru prepararea iaurturilor cremoase ori ca agent de ingrosare, datorita caracteristicilor tixotrope.
  • un adaos artificial, strain esentei alimentului si fara similitudini in natura.
     
E 1422 este un adipat de diamidon acetilat. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
  • In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.
 

 

Descriere:


Pectina este o substanta bogata in fibre se regaseste in fructe (lamai, portocale, grapefruit, mere, etc.) .

Valori nutritionale (28,35 g):
  • 3 calorii; 0 grasimi; 0,6 g de carbohidrati (pectina lichida)
  • 92 calorii; 0,1 g de grasimi; 25,6 g de carbohidrati (pectina uscata, neindulcita)
Conform Codex Alimentarius, pectina poate fi folosita ca emulgator, stabilizator, agent de gelificare si agent de ingrosare in:
  • 14.1.2.1 Suc de fructe – gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectina.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pectina poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree, balonare, flatulenta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Astm
Consumul de pectina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: ENZIME

 

Descriere:

Fermentul este un compus organic de natura proteica, solubil, care provoaca sau accelereaza o reactie.

Fermentii sunt cei care transforma laptele in iaurt in conditii de temperatura constanta pentru o perioada optima de timp.

Fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului sunt:
  • Streptococcus thermophilus
  • Thermobacterium bulgaricus
In prezent, iaurtul este imbogatit cu alti fermenti benefici, cum ar fi: Lactobacilus bifidus, care completeaza actiunea fermentilor naturali din iaurt. Fermentul lactobacilus este acel care confera iaurtului un gust mai acrisor.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Numeroase studii au confirmat faptul ca bacteriile de fermentare existente in iaurt pot intradevar favoriza scaderea nivelului  colesterolului.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Danone - Delicios Iaurt cu caise"

3 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Danone - Delicios Iaurt cu caise"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.