Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Muller - Iaurt cu 3,5% grasime

Nota 8.7 / 10 din 366 voturi
Muller - Iaurt cu 3,5% grasime
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Muller

 

Descriere Muller - Iaurt cu 3,5% grasime

Iaurt cu 3,5% grasime

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 125g.

Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente considerate a fi sigure.

Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Fermentii sunt cei care transforma laptele in iaurt in conditii de temperatura constanta pentru o perioada optima de timp.

L. acidophilus este o bacterie ce se regaseste in organismul uman si il protejeaza impotriva infectiilor, ajuta la descompunerea hranei, dar si la crearea lactazei (enzima care converteste lactoza in zahar simplu). Este una dintre cele mai frecvent utilizate probiotice - microorganisme care sustin sanatatea organismului. Probioticele sunt diferite de prebiotice - zaharuri complexe care pot sprijini dezvoltarea bacteriilor "bune" in tractul intestinal. Cuvantul "antibiotic" inseamna ca un produs are atat un probiotic si un prebiotic.

 

Ingrediente Muller - Iaurt cu 3,5% grasime

Lapte pasteurizat, FERMENTI SELECTIONATI DE IAURT, LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS

Data analizei: 2018-02-14


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat  se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ENZIME

 

Descriere:

Fermentul este un compus organic de natura proteica, solubil, care provoaca sau accelereaza o reactie.

Fermentii sunt cei care transforma laptele in iaurt in conditii de temperatura constanta pentru o perioada optima de timp.

Fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului sunt:
  • Streptococcus thermophilus
  • Thermobacterium bulgaricus
In prezent, iaurtul este imbogatit cu alti fermenti benefici, cum ar fi: Lactobacilus bifidus, care completeaza actiunea fermentilor naturali din iaurt. Fermentul lactobacilus este acel care confera iaurtului un gust mai acrisor.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Numeroase studii au confirmat faptul ca bacteriile de fermentare existente in iaurt pot intradevar favoriza scaderea nivelului  colesterolului.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Bacterie din familia Lactobacillus.
Bacterie ce se regaseste in organismul uman si il protejeaza impotriva infectiilor, ajuta la descompunerea hranei, dar si la crearea lactazei (enzima care converteste lactoza in zahar simplu).
 
L. acidophilus este una dintre cele mai frecvent utilizate probiotice - microorganisme care sustin sanatatea organismului.
Probioticele sunt diferite de prebiotice - zaharuri complexe care pot sprijini dezvoltarea bacteriilor "bune" in tractul intestinal. Cuvantul "antibiotic" inseamna ca un produs are atat un probiotic si un prebiotic.

L. acidophilus este frecvent utilizat in produsele alimentare, cum ar fi iaurtul si alte produse lactate, produse din soia fermentate.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cu toate ca este considerat a fi sigur, cu putine efecte secundare, administrarea pe cale orala trebuie evitata de persoanele care au probleme intestinale sau ale sistemului imunitar.
 
Exista studii care au demonstrate ca unele specii de Lactobacillus, cum ar fi L. rhamnosus si L. casei, pot fi implicate in infectii: abcese, meningita si artrita septica.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Muller - Iaurt cu 3,5% grasime"

7 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Muller - Iaurt cu 3,5% grasime"

Cu ce poti inlocui ouale in retete?

Cu ce poti inlocui ouale in retete?

de Raluca Garbea 30 Oct 2019

Daca doresti sa reduci aportul de grasimi, atunci exista varianta de a inlocui ouale in retete. [detalii]

Cu ce poti inlocui maioneza?

Cu ce poti inlocui maioneza?

de Raluca Garbea 29 Aug 2019

Exista multi inlocuitori sanatosi pentru maioneza, inclusiv optiuni vegane. [detalii]

Alimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic

Alimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic

de Raluca Garbea 14 Aug 2019

Afinele, uleiul de masline, broccoli, pestele si iaurtul cu continut scazut de grasimi sunt doar cateva dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016