Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni

Nota 8.4 / 10 din 705 voturi
Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Napolact

 

Descriere Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni

Cedra Iaurt cu mere si capsuni

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Noul Cedra Cinstit cu Fructe de la Napolact e facut doar din iaurt unic Cedra, bucati de fructe si un dram de zahar. Nimic altceva. Doar atat iti trebuie pentru un moment de liniste ca-n inima Ardealului. 

Cantitate: 140 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 7 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

In comparatie cu laptele de vaca, laptele de bivolita este mai gras, spre urmare are o textura mai densa si mai cremoasa.  Are cu 40% mai multe proteine, iar acestea sunt mai rezistente la procesarea chimica. 
 
Laptele de oaie contine calciu intre 162 si 259 mg/100 g, mai mult decat exista in cel de vaca. Pe langa acesta, mai regasim si  fosfor, sodium, magneziu, zinc si fier. 
 

 

Informatii Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni


- Calorii (100g): 107 kcal
- Grasimi saturate (100g): 2.8 %
- Sodiu (100g): 0.06 g*
- Carbohidrati (100g): 13 g
- Fibre (100g): 0.4 g
- Zaharuri (100g): 11.4 g
- Proteine (100g): 3.3 g
- Alte informatii:
* sare naturala a laptelui.

 

Ingrediente Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni

Lapte de vaca pasteurizat, LAPTE DE BIVOLITA, LAPTE DE OAIE, SMANTANA, CULTURI LACTICE SELECTIONATE, Mere, Capsuni, Zahar

Produsul contine lapte de bivolita min.10%, lapte de oaie min.10%, fructe in produs finit 18.5% ( mere 47%, capsuni 27%).

 

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
 

Data analizei: 2015-10-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

In comparatie cu laptele de vaca, laptele de bivolita este mai gras, spre urmare are o textura mai densa si mai cremoasa.  Are cu 40% mai multe proteine, iar aceste sunt rezistente la procesarea chimica. 
 
100 ml de lapte de bivolita contin 100 kcal, marea majoritate provenind din grasimi.  La fel ca si proteinele, acestea sunt greu digerabile, spre urmare acest lapte nu este tocmat indicat pentru diete.
 
Laptele de bivolita contine cu 58% mai mult calciu decat cel de vaca si cu 43% mai mult colesterol. Este bogat in magneziu, potasiu si fosfor, vitamine (B12, E, A si riboflavina).
 
Consumul de lapte de bivolita intareste oasele si dintii, previne anemia si bolile cardiovasculare,  intareste sistemul imunitar. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Laptele de capra este bogat in grasimi de aceea nu este recomandat consumul persoanelor care au probleme cu greutatea, sufera de hipertensiune sau au probleme hepatice.
 
Consumul de lapte de bivolita nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Laptele de oaie contine calciu intre 162 si 259 mg/100 g, mai mult decat exista in cel de vaca. Pe langa acesta, mai regasim si  fosfor, sodium, magneziu, zinc si fier. 
 
Concentratia mare de lactoza contribuie la prevenirea bolilor sistemului nervos. In laptele de oaie regasim si o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar. Proteinele din lapte ajuta la dezvoltarea sistemului muscular, iar laptele de oaie contine de trei ori mai multe proteine decat alte tipuri de lapte. Pe langa acestea, acest lapte este bogat si in magneziu care contribuie la tratarea insomniilor, echilibrarea tensiunii arteriale. 
 
Asociatia Britanica a produselor lactate de ovine sustine ca laptele integral de oaie este mai bogat in grasimi decat cel de vaca (6,7 vs 2,5 %), in riboflavina/vitamina B2 (4,3 mg/l vs. 2,2 mg/l), tiamina/vitamina B1 (1,2 mg/l vs. 0,5 mg/l), niacina/vitamina B3 (5,4 mg/l vs. 1,0 mg/l), acid pantotenic/vitamina B5 (5,3 mg/l vs. 3,4 mg/l), vitamina B6 (0,7 mg/l vs. 0,5 mg/l), vitamina B12 (0,09 mg/l vs. 0,03 mg/l) si biotina/vitamina H (5,0 mg/l vs. 1,7 mg/l).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de lapte de oaie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
 
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
 
Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
  • smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
  • smantana pentru gatit (12-30 % grasimi  sau 30-35% grasimi)
  • smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
  • smantana dubla (minim 55% grasimi)
  • smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic. 
  • smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.
 

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


 

Descriere:


Un mar (mediu spre mare) contine urmatoarele informatii nutritionale:
  • 80 calorii
  • 21 g de carbohidrati
  • 0 grasimi
  • 0 proteine
  • 8 mg de vitamina C
  • 10 mg de calciu
  • 10 mg de fosfor
  • 159 mg de potasiu
  • 73 IU de vitamina A
  • 3,8 mcg de vitamina K
Conform Codex Alimentarius, merele se regasesc in categoria 14.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge marine, nuci si seminte, grupa 04.1 Fructe:

04.1.1 Fructe proaspete (fara aditivi in general)
04.1.1.1 Fructe proaspete netratate
04.1.1.2 Fructe proaspete tratate la suprafata – pot contine urmatorii aditivi:
  • Ceara de albine – gmp
  • Ceara de candelilla – gmp
  • Carmin - 500 mg/kg
  • Ceara Carnauba - 400 mg/kg
  • Ester de colofoniu si glicerina - 110 mg/kg
  • Oxizi de fier - 1000 mg/kg
  • Ceara microcristalina - 50 mg/kg
  • Ortofenilfenoli - 12 mg/kg
  • Polietilenglicol – gmp
  • Polivinilpirolidona – gmp
  • Riboflavine - 300 mg/kg
  • Shellac – gmp
  • Sucrogliceride – gmp
  • Sulfiti - 30 mg/kg
04.1.2 Fructe procesate
04.1.2.1 Fructe congelate – pot contine urmatorii aditivi:
  • Acesulfam de potasiu - 500 mg/kg
  • Aspartam  -  2000 mg/kg
  • Neotam - 100 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 500 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de mere poate cauza:
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de mere nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:

Pentru 166 de grame de capsuni:

- calorii 50
- proteine 1 g
- carbohidrati 11.65 g
- fibre dietetice 3.81 g
- calciu 23.24 mg
- fier 0.63 mg
- magneziu 16.60 mg
- fosfor 31.54 mg
- potasiu 44.82 mg
- seleniu 1.16 mg
- vitamina C 94.12 mg
- acid folic 29.38 mcg
- Vitamina A 44.82 IU
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de capsuni nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni"

6 + 8 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni"

anonymous @ 04 Apr 2016
"Contine Zaharuri (100g): 11.4 g De ce are o nota asa de mare?"

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Cedra Iaurt cu mere si capsuni"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.