Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Napolact - Iaurt de 3,5% grasime

Nota 8.1 / 10 din 582 voturi
Napolact - Iaurt de 3,5% grasime
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Napolact

 

Descriere Napolact - Iaurt de 3,5% grasime

Iaurt numa' bun 3.5% grasime.

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Bogat in proteine. Contine calciu usor asimilabil.

Cantitate: 140 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente considerate a avea risc scazut de dauna.


Laptele de vaca pasteurizat, ingredient cu risc scazut de dauna, are aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral. Prin procesul de pasteurizare din lapte sunt eliminate toate elementele nocive, majoritatea nutrientilor ramanand intacti. Totusi, se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Proteinele din lapte, ingredient cu risc scazut de dauna, contribuie la repararea rapida a tesutului muscular si pentru a da energie, in special dupa un efort fizic.

Culturile lactice selectionate care sunt niste microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancer). Au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.

 

Informatii Napolact - Iaurt de 3,5% grasime


- Calorii (100g): 62 kcal
- Sodiu (100g): 0.06 g
- Carbohidrati (100g): 4 g
- Proteine (100g): 3.6 g

 

Ingrediente Napolact - Iaurt de 3,5% grasime

Lapte de vaca pasteurizat, PROTEINE DIN LAPTE, CULTURI LACTICE SELECTIONATE


Atentie! Contine lactoza din lapte

Data analizei: 2015-02-05


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Iaurt de 3,5% grasime"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Iaurt de 3,5% grasime"

Plan de detoxifiere pentru weekend: scapa de toxine in doar doua zile!

Plan de detoxifiere pentru weekend: scapa de toxine in doar doua zile!

de Viorica Ghinea 10 Dec 2019

Te simti mereu obosit, stresat, iar pielea este uscata si iritata? Atunci ai nevoie de un plan de detoxifiere! Daca ai nivelul de aciditate crescut in corp, esti predispus la tot felul de afectiuni, astfel ca este indicat sa elimini substantele nocive. Metoda pe care ti-o recomandam special pentru weekend va curata ficatul, rinichii, plamanii, intestinele si limfa de toxine. Iata ce trebuie sa faci in cele doua zile! [detalii]

Cu ce poti inlocui ouale in retete?

Cu ce poti inlocui ouale in retete?

de Raluca Garbea 30 Oct 2019

Daca doresti sa reduci aportul de grasimi, atunci exista varianta de a inlocui ouale in retete. [detalii]

Cu ce poti inlocui maioneza?

Cu ce poti inlocui maioneza?

de Raluca Garbea 29 Aug 2019

Exista multi inlocuitori sanatosi pentru maioneza, inclusiv optiuni vegane. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016