Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Napolact - Iaurt usurel de baut

Nota 8.9 / 10 din 406 voturi
Napolact - Iaurt usurel de baut
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Napolact

 

Descriere Napolact - Iaurt usurel de baut

Iaurt usurel de baut cu 0.1% grasime

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Iaurtul nostru-i usurel ca sa ramai la fel de sprinten ca in copilarie. Cand vine vorba de gust, nu ne-am zgarcit: ai sa simti toata bunatatea laptelui din inima Ardealului.

Cantitate: 330 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente considerate a avea risc scazut de dauna.

Laptele de vaca pasteurizat, ingredient cu risc scazut de dauna, are aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral. Prin procesul de pasteurizare din lapte sunt eliminate toate elementele nocive, majoritatea nutrientilor ramanand intacti. Totusi, se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Proteinele din lapte, ingredient cu risc scazut de dauna, contribuie la repararea rapida a tesutului muscular si pentru a da energie, in special dupa un efort fizic.

Culturile lactice selectionate care sunt niste microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancer). Au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.

 

 

Informatii Napolact - Iaurt usurel de baut


- Calorii (100g): 30 kcal
- Carbohidrati (100g): 4 g
- Zaharuri (100g): 3.2 g
- Alte informatii:
Calciu: 125 mg = 15,6% din DZR

 

Ingrediente Napolact - Iaurt usurel de baut

LAPTE DEGRESAT PASTEURIZAT, PROTEINE DIN LAPTE, CULTURI LACTICE SELECTIONATE

Data analizei: 2014-08-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
  • Laptele degresat  este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.
 
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat  degresat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol).
Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte degresat pasteurizat poate cauza:

  • Reactii alergice
Consumul de lapte degresat pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Iaurt usurel de baut"

8 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Iaurt usurel de baut"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.