Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Napolact - Sana cu visine

Nota 5.8 / 10 din 305 voturi
Napolact - Sana cu visine
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Napolact

 

Descriere Napolact - Sana cu visine

Sana cu visine

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Numai buna sa-ti aminteasca de nazbatiile pe care le faceai odata, sana cu fructe te racoreste cu doua gusturi dragi dintotdeauna: soc cu lamaie sau visine coapte si zemoase. Fa o pauza si invioreaza-te cu aromele inconfundabile ale copilariei.

Cantitate: 330 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 5 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

 

Informatii Napolact - Sana cu visine


- Calorii (100g): 64 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.5 g
- Carbohidrati (100g): 11.3 g
- Zaharuri (100g): 11 g
- Proteine (100g): 2.9 g

 

Ingrediente Napolact - Sana cu visine

Lapte de vaca pasteurizat, Zahar, SUC DE VISINE, AMIDON MODIFICAT/ E1422, CONCENTRAT DIN LEGUME, CONCENTRAT DIN FRUCTE, Arome, CITRATI DE POTASIU

Contine concentrat din fructe si legume - morcov, aronia si struguri.

Contine aroma de visine.

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Arome (de visine), ingrediente cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

E1422 sau amidon modificat, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de ingrosare. Face parte din categoria E-urilor suspecte. In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.

Data analizei: 2014-04-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:

Sucul de visine contine:
  • zaharuri
  • substante tanoide
  • proteine, pectin
  • acizi organic
  • saruri minerale
  • vitamine (vitamine grupul B, dar si vitamina C si E)
 
Beneficii:
  • imbunatateste circulatia sangelui
  • scade nivelul colesterolului din sange
  • imbunatateste sistemul imunitarc
  • contine antioxidanti care lupta impotriva semnelor de imbatranire
  • trateaza constipatia usoara
  • contribuie la micsorarea nivelului de acid uric din sange
  • favorizeaza secretia sucului gastric
  • ajuta la eliminarea acidului uric din sange.
  • scad procesele inflamatorii la persoanele supraponderale 
 
Ultimele cercetari in domeniu au descoperit ca sucul de visine este un somnifer eficient. De asemenea, este recomandat in afectiuni inflamatorii, insotite de durere precum artrita, guta, dureri musculare, dureri de spate.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Se recomanda consumul cu prudenta de suc de visine persoanelor care au o aciditate ridicata a sucului gastric, care sufera de diaree sau diabet, obezitate ori afectiuni cronice ale plamanilor.
 

Functii: aditiv alimentar, agent de ingrosare

 

Descriere:

Un aditiv alimentar cu simbolul E1420 (amidon modificat acetilat), 1421, E1422 sau E1440 (amidon modificat hidroxipropilic), din grupul agentilor de ingrosare.
 
  • amidon tratat fizic sau chimic (cu acizi, baze, tratamente termice extreme, etc.), solubil si in apa rece, folosit in industria alimentara pentru prepararea iaurturilor cremoase ori ca agent de ingrosare, datorita caracteristicilor tixotrope.
  • un adaos artificial, strain esentei alimentului si fara similitudini in natura.
     
E 1422 este un adipat de diamidon acetilat. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
  • In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.
 

 

Descriere:

Concentratul de legume se obtine prin eliminarea apei din sucul de legume in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii. 
 
Apa este eliminata din sucul de legume pentru a reduce greutatea si volumul sucului, ceea ce il face mai usor de transportat.
 
Concentratul de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.

In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de concentrat de legume nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

 

Functii: colorant

 

Descriere:

Concentratul de fructe si legume se obtine prin eliminarea apei din sucul de fructe sau legume in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii. 
 
Apa este eliminata din sucul de fructe pentru a reduce greutatea si volumul sucului, ceea ce il face mai usor de transportat.
 
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.

In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.
 
Concentratul de fructe este folosit frecvent in sucurile de fructe, cocktailuri si bauturi  pentru ca este usor de reconstituit cu ajutorul apei.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de concentrat din fructe poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de concentrat din fructe nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 
 

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E332

Functii: Corector de aciditate, conservant, aromatizant, sechestrant.

 

Descriere:

  • antioxidant
Exista doua forme de citrat de potasiu:
  • E332 (i) citrat monopotasic
  • E332 (ii) citrat dipotasic
  • E332 (iii) citrat tripotasic
Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete in produse pe baza de lapte, legume, fructe, in uleiuri si grasimi de origine animala sau vegetala emulsionate sau neemulsionate, lapte partial sau total deshidratat, in preparate din carne tocata proaspata, cat si in produse destinate sugarilor si copiilor mici sanatosi, in cantitati de 2000 mg/l.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E332. Face parte din categoria E-urilor inofensive.

Doza zilnica admisa nu este limitata

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu produce efecte secundare in cantitatile continute de alimente.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Sana cu visine"

1 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Sana cu visine"

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

Ce rol au probioticele in mentinerea sanatatii?

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iul 2016

Potrivit specialistilor in nutritie, probioticele au un rol important in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor si combaterea inflamatiilor si hipersensibilitii digestive cauzata de alergiile alimentare (la lactoza, gluten, etc). [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

Top 5 motive pentru a consuma iaurt in fiecare zi

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2015

Pentru tinerea sub control a greutatii corporale, nutritionistii recomanda sa consumam iaurt cat mai des. Este unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita nutrientilor pe care ii contine si a numarului redus de calorii. Poate fi consumat ca atare sau cu fructe proaspete, nuci, seminte, cereale integrale, etc. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.