Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime

Nota 8.8 / 10 din 612 voturi
Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Olympus

 

Descriere Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime

Iaurt grecesc 2% grasime

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 

Descrierea producatorului:
Iaurtul grecesc este foarte benefic pentru sanatatea ta si a familiei tale. Acesta este bogat in substante nutritive valoroase, cum ar fi calciu, proteine si vitamina B12 si culturi active care ajuta la prevenirea instalarii bacteriilor.

Disponibila in recipiente de 150g / 350 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.


 

Informatii Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime


- Calorii (100g): 61 kcal
- Grasimi saturate (100g): 1.2 g
- Sodiu (100g): 0.04 g
- Carbohidrati (100g): 3.8 g
- Proteine (100g): 7 g

 

Ingrediente Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime

LAPTE PASTEURIZAT SEMIDEGRESAT, PROTEINE DIN LAPTE, FERMENTI SELECTIONATI DE IAURT

Data analizei: 2014-12-02


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
  • Laptele semidegresat  este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat  semidegresat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte pasteurizat semidegresat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat semidegresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ENZIME

 

Descriere:

Fermentul este un compus organic de natura proteica, solubil, care provoaca sau accelereaza o reactie.

Fermentii sunt cei care transforma laptele in iaurt in conditii de temperatura constanta pentru o perioada optima de timp.

Fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului sunt:
  • Streptococcus thermophilus
  • Thermobacterium bulgaricus
In prezent, iaurtul este imbogatit cu alti fermenti benefici, cum ar fi: Lactobacilus bifidus, care completeaza actiunea fermentilor naturali din iaurt. Fermentul lactobacilus este acel care confera iaurtului un gust mai acrisor.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Numeroase studii au confirmat faptul ca bacteriile de fermentare existente in iaurt pot intradevar favoriza scaderea nivelului  colesterolului.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime"

5 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Olympus - Iaurt grecesc 2% grasime"

Iaurtul inghetat versus inghetata: Care este varianta mai sanatoasa?

Iaurtul inghetat versus inghetata: Care este varianta mai sanatoasa?

de Raluca Garbea 23 Apr 2018

Potrivit specialistilor, exista cateva diferente importante intre iaurtul inghetat si inghetata, in ce priveste beneficiile acestora pentru sanatate. [detalii]

Ce alimente trebuie sa mananci dupa ce alergi?

Ce alimente trebuie sa mananci dupa ce alergi?

de Raluca Garbea 18 Apr 2018

Un stil de viata sanatos implica practicarea cu regularitate a sportului. [detalii]

Cu ce poti inlocui ouale in retete?

Cu ce poti inlocui ouale in retete?

de Raluca Garbea 27 Mar 2018

Daca doresti sa reduci aportul de grasimi, atunci exista varianta de a inlocui ouale in retete. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit