Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Biscol - Sucrazit Tablete

Nota 8.3 / 10 din 338 voturi
Biscol - Sucrazit Tablete
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Biscol LTD

 

Descriere Biscol - Sucrazit Tablete

Sucrazit Tablete

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Sucrazit este un indulcitor fara calorii.

Se utilizeaza pentru indulcirea oricaror bauturi calde sau reci (ceai, cafea, lapte, etc.).

Cantitate: 75/300 tablete.


Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

Bicarbonatul de sodiu
 are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0). Consumul excesiv de bicarbonat de sodiu poate cauza: reactii alergice, probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare), oboseala etc.

Zaharina sodica este un indulcitor sintetic, 
de aproximativ 300 ori mai dulce decat zaharul, dar foarte sarac in calorii. Desi Zaharina sodica a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.

Acidul fumaric este un acid organic natural prezent in majoritatea fructelor si multe legume. Nu este toxic. 

 

Informatii Biscol - Sucrazit Tablete


- Alte informatii:
Continut ( 1 tableta ) :
Bicarbonat de sodiu (E500) - 48,81 mg
Zaharina sodica (E954) - 19,52 mg
Acid fumaric (E297) - 13,67 mg

1 tableta = 82 mg

 

Ingrediente Biscol - Sucrazit Tablete

Bicarbonat de sodiu, ZAHARINA SODICA (E954), ACID FUMARIC (E297)

Data analizei: 2014-05-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU

 

Descriere:


Bicarbonatul de sodiu contine (per jumatate de lingurita):
  • 0 calorii
  • 0 grasimi
  • 0 proteine
  • 0 carbohidrati si fibre
  • 629 mg de sodiu
Acesta are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0)

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 500 - Carbonati de sodiu (E500(ii) Bicarbonat de sodiu).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de bicarbonat de sodiu poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare)
  • oboseala
  • picioare umflate
  • tensiune arteriala
  • probleme la nivelul rinichilor
  • alcaloza metabolica
  • interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E954

Functii: indulcitor sintetic

 

Descriere:

  • indulcitor
  • nu contine calorii
  • este de aproximativ 300 ori mai dulce decat zaharul. 
Puterea de indulcire a 10 mg de zaharina este echivalenta cu 5.5 grame zahar.
 
Este folosit cu succes in dulciuri, bauturi, cockteluri, compoturi, muraturi.
 
Doza recomandata pentru consumul zilnic este de cca 2,5 mg/kg corp pana la 5 mg/kg corp.
 
In Codus Alimenatarius acest ingredient are numarul E954 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea zaharinei sodice in mancare.
 
Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (care a intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).
 
Desi Zaharina sodica a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.

In anul 2004 Enviromental Protection Agency (EPA) a eliminat zaharina si sarurile ei de pe lista constituentilor periculosi. In decembrie 2010 EPA a declarat ca zaharina nu mai prezinta un potential pericol pentru sanatatea umana. 
 
 

Sinonime: E297

 

Descriere:

  • acid organic natural prezent in majoritatea fructelor si multe legume.
Face parte din metabolismul fiecarei celule vii. 
 
Este utilizat ca aditiv alimentar cu functia de regulator de aciditate si in Codus Alimentarius are numarul E E297. 
 
Acidul fumaric este un acidulant alimentar folosit din 1946. 
 
Este utilizat in general in bauturi si prafuri de copt, de asemenea, ca inlocuitor al acidului tartric si, ocazional, in loc de acid citric. De asemenea, este folosit ca un coagulant in amestecuri de tip budinca.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este aprobat pentru utilizare ca aditiv alimentar in Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Australia si Noua Zeelanda.
 
Acesta nu este toxic.
 
Nu sunt cunoscute efecte secundare ale acestui ingredient.
 
Consumul de acid fumaric nu este restrictionat in acest moment. Este recomandat consumul moderat.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Biscol - Sucrazit Tablete"

5 + 7 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Biscol - Sucrazit Tablete"

Spec @ 28 Feb 2014
"Algortimul se bazeaza pe etichetarea ingredientelor in functie de gradul de risc de dauna asupra organismului uman. Exista 3 categorii in functie de gradul de risc: ingrediente ce prezinta risc scazut de dauna, ingrediente ce prezinta risc mediu de dauna si ingrediente ce prezinta risc ridicat de dauna. In cazul de fata, specialistii au analizat cele 3 ingrediente pe baza Regulamentului privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana si a administratiei de reglementare americana "Food and Drug Administration" (FDA). GRAD DE RISC INGREDIENTE: 1. BICARBONAT DE SODIU Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU SigurantaRating ingredient: Conform Regulamentului nr. 11292011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 500 - Carbonati de sodiu (E500(ii) Bicarbonat de sodiu). Conform Regulamentului nr. 11302011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar. Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie. 2. ZAHARINA SODICA (E954) Sinonime: E954 SigurantaRating ingredient: Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea zaharinei sodice in mancare. Joint FAOWHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri. Conform Regulamentului nr. 11292011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (care a intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954). Desi Zaharina sodica a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni. In anul 2004 Enviromental Protection Agency (EPA) a eliminat zaharina si sarurile ei de pe lista constituentilor periculosi. In decembrie 2010 EPA a declarat ca zaharina nu mai prezinta un potential pericol pentru sanatatea umana. 3. ACID FUMARIC (E297) Sinonime: E297 SigurantaRating ingredient: Este aprobat pentru utilizare ca aditiv alimentar in Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Australia si Noua Zeelanda. Acesta nu este toxic. Nu sunt cunoscute efecte secundare ale acestui ingredient. Consumul de acid fumaric nu este restrictionat in acest moment. Este recomandat consumul moderat. **************************************** Produsele care au valoare maxima, NU inseamna ca sunt 100% naturalebioeco, ci prezinta cel mai scazut risc de dauna asupra corpului uman, chiar si in situatia in care produsul este compus din ingrediente artificiale. ****************************************************** Consumatorii au dreptul si sustinerea specialistilor sa acorde note in functie de parerile lor personale legate de produsele prezentate, avand ca suport ingredientele analizate pe baza reglementarilor nationale, europene si internationale. Un grad scazut de risc, dar o nota mica data de consumatori, indica faptul ca, reglementarile privind aditivii alimentari folositi in alimente trebuie schimbate in cazul respectivelor ingrediente. Specialistii pot face acest lucru cu ajutorul dvs. si a celorlalti consumatori. !!!Cititi cu atentie sectiunea GRAD DE RISC INGREDIENTE si subsectiunea REACTII ADVERSE la fiecare ingredient sau E in parte si acordati produsului, nota corespunzatoare parerii dvs. avand ca suport informatiile citite in analiza specialistilor!!!"
Lili @ 21 Feb 2014
"Oameni - sunteti inconstienti! Zaahrina - sigura si sanatoasa? Nu-mi vine sa cred ochilor. Nu propagati neadevaruri si nu induceti cititorii in eroare - infromati-va. Nu contribuiti prin neinformare la propaganda producatorilor, dati oamenilor a sansa sa faca alegeri in cunostinta de cauza! http:www.mirabilys-magazin.roterapiie-uri-zaharina"

Spune-ne opinia ta despre
"Biscol - Sucrazit Tablete"

Sucurile de fructe din comert, un pericol pentru sanatatea copiilor nostri

Sucurile de fructe din comert, un pericol pentru sanatatea copiilor nostri

de Elena-Alina Constantinescu 03 Oct 2016

Un studiu realizat recent de APC Romania privind calitatea bauturilor racoritoare din comert destinate copiilor arata ca un pahar de suc contine 5 lingurite de zahar. Mai mult, pe langa zahar, mai contine aditivi alimentari, arome si conservanti artificiali. [detalii]

De ce nu trebuie sa le dam copiilor jeleuri

De ce nu trebuie sa le dam copiilor jeleuri

de Elena-Alina Constantinescu 11 Iul 2016

Studiul privind calitatea jeleurilor face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!”. Prin aceasta campanie, expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor alimentare astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza. [detalii]

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

Pericolele ascunse din iaurtul cu fructe

de Elena-Alina Constantinescu 09 Iun 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa traga un semnal de alarma in privinta iaurturilor cu fructe din comert. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.