Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Iaurt natural ZUZU

Nota 6.7 / 10 din 396 voturi
Iaurt natural ZUZU
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Albalact

 

Descriere Iaurt natural ZUZU

Pornind de la cele scrise pe ambalaj, Zuzu aduce in fiecare dimineata o portie rece de inspiratie pentru o zi cu mintea alerta si gata de actiune. 
Iaurtul este gustos, sanatos, perfect pentru diete si necesar pentru o alimentatie echilibrata de zi cu zi. 

Iaurtul natural ZUZU este un aliment la indemana oricui si foarte potrivit pentru orice moment al zilei.

 

Informatii Iaurt natural ZUZU


- Calorii (100g): 57
- Proteine (100g): 3.2
- Alte informatii:
Glucide (100 g): 4.5

 

Recomandari de consum zilnic: Proteinele din lapte sunt esentiale in alimentatia zilnica. Acest tip de proteine sunt considerate de o valoare biologica superioara datorita continutului in aminoacizi esentiali nu numai in cantitati suficiente, dar si intr-un raport optim pentru activitatea vitala a organismului.

 

Ingrediente Iaurt natural ZUZU

Lapte de vaca pasteurizat, Grasimi din lapte, PROTEINE DIN LAPTE, CULTURI LACTICE SELECTIONATE

In laptele fermentat se gasesc, in mod natural, bacili resposabili de diviziunea lactozei din lapte in acid lactic si glucoza. 
Zuzu este imbogatit din culturi lactice selectionate, ajutand flora bacteriana din colon afectata de eventualele medicamente administrate, de stres sau chiar de o alimentatie incorecta. 

Are un semnificativ continut de calciu, indispensabil pentru buna desfasurare a metabolismului osos, pentru prevenirea osteoporozei, pentru oase solide si rezistente. 



Data analizei: 2013-02-20


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Grasimea din lapte contine in general 65% grasimi saturate, 30% mononesaturate si 5% polinesaturate.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 280-1973, grasimea din lapte se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa  02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat: toate produsele sunt derivate exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte prin intermediul unui proces ce indeparteaza in totalitate apa si solidele non-grase. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 175 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 75 mg/kg
  • Acid citric - gmp
  • Galat de propil - 100 mg/kg
  • Citrat dihidrogenat de sodiu - gmp
  • Tocoferoli - 500 mg/kg
  • Citrat trisodic - GMP
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de grasimi din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii nivelului colesterolului)
  • Obezitate
  • Inrautatirea artritei
Consumul de grasimi din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Iaurt natural ZUZU"

8 + 2 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Iaurt natural ZUZU"

STAHIE MONICA LIVIA @ 19 Apr 2013
"Un iaurt excelent pe care il consum zilnic. Este singurul pe care l-am gasit si nu contine lapte praf."

Spune-ne opinia ta despre
"Iaurt natural ZUZU"

Ce beneficii au lactatele pentru organismul nostru

Ce beneficii au lactatele pentru organismul nostru

de Elena-Alina Constantinescu 08 Apr 2016

Lactatele contine proteine, aminoacizi esentiali, complexul de vitamine B, vitamina D si calciu. [detalii]

5 surse excelente de calciu care nu fac parte din categoria lactatelor

5 surse excelente de calciu care nu fac parte din categoria lactatelor

de AlegeSanatos.ro 21 Sep 2015

Suntem obisnuiti sa consumam produse lactate pentru a ne asigura doza zilnica recomandata de calciu, insa ce se intampla atunci cand decidem sa renuntam la lactate sau pur si simplu suntem intoleranti la lactoza? Putem foarte bine sa ne procuram necesarul de calciu din alte surse. [detalii]

De ce ar trebui sa nu mai consumi lapte de vaca si produse lactate

De ce ar trebui sa nu mai consumi lapte de vaca si produse lactate

de AlegeSanatos.ro 19 Sep 2015

Exista numeroase controverse legate de consumul de lapte de vaca si de produse lactate. Sustinatorii dietei vegane spun ca produsele lactate contribuie la deteriorarea oaselor si ar trebui evitate cu orice pret. Insa care sunt motivele pentru care ar fi indicat sa reducem sau chiar sa eliminam consumul de lactate? [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.