Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Lapte batut Zuzu 2% grasime

Nota 6.7 / 10 din 306 voturi
Lapte batut Zuzu 2% grasime
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Albalact

 

Descriere Lapte batut Zuzu 2% grasime

Lapte batut ZUZU cu un continut de grasime 2%.

Gramaj: 450 g

 

Informatii Lapte batut Zuzu 2% grasime


- Calorii (100g): 49kcal
- Grasimi saturate (100g): 1.3
- Sodiu (100g): 40
- Carbohidrati (100g): 4.5
- Zaharuri (100g): 4.5
- Proteine (100g): 3.4

 

Recomandari de consum zilnic: Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Lapte batut 2% grasime, Zuzu pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.

  • Calorii 49
  • Grasimi 2g
  • Glucide 4.5g
  • Proteine 3.4g

 

Ingrediente Lapte batut Zuzu 2% grasime

Lapte semidegresat, Lapte praf, PROTEINE DIN LAPTE, CULTURI LACTICE SELECTIONATE

Laptele batut ZUZU cu un continut de grasime 2% are la baza 4 ingrediente considerate sigure pentru organism.

Lapte semidegresat este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra.

Laptele praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana): 80 calorii, 8 g de proteine, 12 g de carbohidrati.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.
Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.


 

 

Grad de risc produs: Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).

Consumul de lapte praf semidegresat poate cauzar eactii alergice.

Consumul de proteine din lapte poate cauza: reactii alergice (intoleranta), probleme la nivel digestiv.

Data analizei: 2013-03-05


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Lapte semidegresat este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte praf semidegresat poate cauzar eactii alergice.

Consumul de lapte praf semidegresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele praf poate fi:
  • Lapte praf simplu, nedegresat (26-40% grasime)
  • Lapte praf degresat (<1,5% grasime)
  • Zara praf (>4,5% grasime)
Lapte praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 8 g de proteine
  • 12 g de carbohidrati
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra.

Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lapte batut Zuzu 2% grasime"

6 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lapte batut Zuzu 2% grasime"

Ce beneficii au lactatele pentru organismul nostru

Ce beneficii au lactatele pentru organismul nostru

de Elena-Alina Constantinescu 08 Apr 2016

Lactatele contine proteine, aminoacizi esentiali, complexul de vitamine B, vitamina D si calciu. [detalii]

5 surse excelente de calciu care nu fac parte din categoria lactatelor

5 surse excelente de calciu care nu fac parte din categoria lactatelor

de AlegeSanatos.ro 21 Sep 2015

Suntem obisnuiti sa consumam produse lactate pentru a ne asigura doza zilnica recomandata de calciu, insa ce se intampla atunci cand decidem sa renuntam la lactate sau pur si simplu suntem intoleranti la lactoza? Putem foarte bine sa ne procuram necesarul de calciu din alte surse. [detalii]

De ce ar trebui sa nu mai consumi lapte de vaca si produse lactate

De ce ar trebui sa nu mai consumi lapte de vaca si produse lactate

de AlegeSanatos.ro 19 Sep 2015

Exista numeroase controverse legate de consumul de lapte de vaca si de produse lactate. Sustinatorii dietei vegane spun ca produsele lactate contribuie la deteriorarea oaselor si ar trebui evitate cu orice pret. Insa care sunt motivele pentru care ar fi indicat sa reducem sau chiar sa eliminam consumul de lactate? [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.