Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sole - Lapte 2,8 % grasime

Nota 7.5 / 10 din 334 voturi
Sole - Lapte 2,8 % grasime
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sole Mizo

 

Descriere Sole - Lapte 2,8 % grasime

Lapte 2,8 % grasime

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Produs din lapte si permeat, omogenizat, pasteurizat. Continut de grasime 2,8 %.

Cantitate: 1 L.


Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

Sole este o bautura ce contine lapte in proportie de 51%. Mai contine si permeat, ingredient sarac in proteine, obtinut prin ultrafiltrarea laptelui.

Laptele aduce organismului calciu, reduce absorbtia de grasimi din alte alimente, mentine nivelul zaharului din sange. Este benefic pentru sistemul osos, sistemul digestiv si, de asemenea, creste rezistenta la boli, scade riscul de cancer si contribuie la micsorarea tensiunii arteriale.

 

 

Informatii Sole - Lapte 2,8 % grasime


- Calorii (100g): 50 kcal
- Grasimi saturate (100g): 1.9 g
- Sodiu (100g): 0.05 g
- Carbohidrati (100g): 4.7 g
- Proteine (100g): 1.6 g

 

Ingrediente Sole - Lapte 2,8 % grasime

LAPTE, PERMEAT, SMANTANA

Acest produs contine lapte in proportie de 51%.

Data analizei: 2014-01-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Functii: aduce organismului calciu, reduce absorbtia de grasimi din alte alimente, mentine nivelul zaharului din sange

 

Descriere:

  • lichid alb-galbui cu gust dulceag, foarte hranitor, secretat de glandele mamare ale femelelor mamiferelor (care constituie hrana exclusiva a sugarului și a puiului de animal)
  • laptele de vacă este compus din 3,5% grasime, 9% solide din lapte si 87,5% apa.
  • proteina principala din lapte (80%) este caseina.
  • este benefic pentru sistemul osos, sistemul digestiv si, de asemenea, crest rezistenta la boli; scade riscul de cancer si contribuie la micsorarea tensiunii arteriale
  • laptele anumitor mamifere, printre care vaci, oi, capre, bivoli și cai, este colectat pentru a fi consumat de oameni, fie direct, de obicei dupa pasteurizare, fie procesat in produse lactate precum smantana, unt, iaurt, înghețata sau branza.
  • daca laptele neprocesat este lasat pentru o perioada, devine acru. Este rezultatul fermentarii bacteriilor acidului lactic, care transforma zaharul din lapte in acid lactic. Acest proces de fermentare este folosit in producerea anumitor produse lactate.
  • laptele pasteurizat se va inacri dacă nu este tinut in frigider si este recomandat a fi tinut între 1° și 4° Celsius. Inacrirea laptelui poate fi oprita prin tratarea la temperaturi foarte ridicate (tratament UHT), astfel, laptele putand fi pastrat an cutii pentru mai multe luni fara a se inacri.
  • intoleranta la lactoza se manifesta mai ales in cazul laptelui dulce. Laptele fermentat nu mai da semne la cei cu intoleranta la lactoza. 
  • este singurul produs de origine animala care nu creeaza acidoza, adica nu imbatraneste si nu imbolnaveste
  • reduce hipertensiunea arteriala si scade cu 50% riscul de accidente vasculare cerebrale
  •  in lapte exista bacterii nobile numite PRO-biotice, adică favorabile vietii
  • doza zilnica de calciu pentru o persoana sanatoasa este de 1 g. Calciul din lapte reprezinta standardul de referinta pentru solubilitatea, absorbtia si disponibilitatea acestuia in organismul uman. O portie de calciu inseamna 300 mg indiferent daca provine dintr-un pahar de lapte dulce, doua iaurturi mici, o cutie de branza proaspata, un ”triunghi” de cascaval sau doua linguri de parmezan ras. In fiecare zi trebuie sa consumam trei portii de calciu
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Anticorpii din laptele de vaca pot fi cauza aparitiei colicilor la bebelusii ai caror mame consuma produse lactate (transmiterea prin laptele matern). Intr-un studiu din cadrul Universitatii din Washington, mamele cu bebelusii bolnavi de colici aveau niveluri foarte mari de anticorpi de vaca in laptele lor, fata de mamele bebelusilor fara colici. 

Alimentatia pe baza de produse lactate poate fi factorul cel mai important in dezvoltarea cancerului de san. Rezultatul unui studiu, la care au participat 250 de femei din Italia atinse de maladia cancerului de san, a aratat ca acestea au consumat considerabil mai mult lapte, branza grasa si unt, decat alte 499 de femei sanatoase, de aceeasi varsta, atat din Italia cat si Franta.

Cercetatorii au descoperit la copiii bolnavi de diabet, hraniti cu lapte de vaca, faptul ca acestia au produs cantitati mari de anticorpi impotriva acestui tip de lapte, ceea ce a afectat celulele pancreatice care fabrica insulina.  

Potrivit oamenilor de stiinta din cadrul Universitatii Harvard, consumul de produse lactate este strans legat de cancerul de ovare. Cercetatorii au remarcat ca femeile care sufereau de cancer ovarian aveau niveluri scazute de transferaza in sange, o enzima implicata in metabolismul produselor lactate.
Oamenii de stiinta au emis teoria potrivit careia in cazul femeilor cu un nivel scazut de transferaza si care consumau produse lactate, in special iaurt si branza alba, riscul de cancer de ovare creste de trei ori.
Specialistii au declarat ca in intreaga lume, riscul de cancer ovarian se afla in stransa legatura cu consumul de lapte si existenta lactozei. Astfel, este recomandat sa se evite alimentatia bogata in lactoza, pentru ca poate fi o masura importanta de a preveni cancerul ovarian.
 
 
 

 

Descriere:

Preparat de origine lactata sarac in proteine

Este obtinut in rezultatul extragerii proteinelor si grasimii lactate prin ultrafiltrarea laptelui, laptelui partial smantinit si laptelui smantinit.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de permeat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

 

Descriere:

Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
 
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
 
Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
  • smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
  • smantana pentru gatit (12-30 % grasimi  sau 30-35% grasimi)
  • smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
  • smantana dubla (minim 55% grasimi)
  • smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic. 
  • smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sole - Lapte 2,8 % grasime"

10 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sole - Lapte 2,8 % grasime"

Ce beneficii au lactatele pentru organismul nostru

Ce beneficii au lactatele pentru organismul nostru

de Elena-Alina Constantinescu 08 Apr 2016

Lactatele contine proteine, aminoacizi esentiali, complexul de vitamine B, vitamina D si calciu. [detalii]

5 surse excelente de calciu care nu fac parte din categoria lactatelor

5 surse excelente de calciu care nu fac parte din categoria lactatelor

de AlegeSanatos.ro 21 Sep 2015

Suntem obisnuiti sa consumam produse lactate pentru a ne asigura doza zilnica recomandata de calciu, insa ce se intampla atunci cand decidem sa renuntam la lactate sau pur si simplu suntem intoleranti la lactoza? Putem foarte bine sa ne procuram necesarul de calciu din alte surse. [detalii]

De ce ar trebui sa nu mai consumi lapte de vaca si produse lactate

De ce ar trebui sa nu mai consumi lapte de vaca si produse lactate

de AlegeSanatos.ro 19 Sep 2015

Exista numeroase controverse legate de consumul de lapte de vaca si de produse lactate. Sustinatorii dietei vegane spun ca produsele lactate contribuie la deteriorarea oaselor si ar trebui evitate cu orice pret. Insa care sunt motivele pentru care ar fi indicat sa reducem sau chiar sa eliminam consumul de lactate? [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.