Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Benefica - Feliuta cu seminte

Nota 8 / 10 din 334 voturi
Benefica - Feliuta cu seminte
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Panifcom Iasi

 

Descriere Benefica - Feliuta cu seminte

Benefica - Feliuta cu seminte

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Bogata in fibre si recomandata in diverse diete, copiilor, dar si pasionatilor de delicii culinare, painea  cu secara plina de seminte aduce organismului un aport important de saruri minerale si vitamine.

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

Semintele de in contin Omega 3 si fibre, care au calitatea de a proteja inima si vasele de sange de efectele colesterolului „rau” si ale imbatranirii.
 
Semintele de susan contin vitaminele A, B, C, E, sunt foarte bogate in calciu si contin  proteine, cu 50% mai mult decat se afla in carne.
 
Semintele de floarea soarelui sunt un remediu de baza in combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii, prin efectul pe care il au in detoxifierea organismului.
 
Semintele de dovleac contin vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. Sunt recomandate in lupta cu balonarea si constipatia.

Faina de secara stimuleaza secretia de insulina, reduce nivelul colesterolului, ajuta in dietele de slabire, scade sansele femeilor de a face pietre la fiere.

 

Ingrediente Benefica - Feliuta cu seminte

SEMINTE DE IN, SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI (MIEZ), Susan (negru si alb), SEMINTE DE DOVLEAC, Drojdie, SARE IODATA, FAINA DIN MALT DE GRAU, ENZIME, FAINA DE SECARA

Data analizei: 2015-09-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • contin aproape de doua ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat pestele
Actiuni:
  • protejeaza sistemul cardiovascular
  • previne formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ajuta la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral si de boala vasculara periferica. 
  • stimuleaza digestia
  • previn osteoporoza
  • fac pielea mai frumoasa
 
Semintele de in sunt bogate in:
  • vitamine si minerale, inclusiv vitaminele din grupul B, magneziu si mangan
  • fibre - solubile si insolubile
  • fitochimicale, inclusiv mai multi antioxidanti puternici, cum ar fi lignanii
  • acizi grasi Omega 3, esentiali pentru combaterea inflamatiilor. Semintele de in sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic. Uleiul din seminte de in este format in proportie de 50% din acid alfa-linolenic - de cinci ori mai mult decat uleiul de nuca sau canola, alte surse importante de acid alfa-linolenic.
(sursa: www.sfatulmedicului.ro)
 
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • sunt calorice
  • consumate in cantitati mari pot deveni toxice
  • Persoanele care sufera de boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, ar trebui sa evite semintele de in din cauza efectelor lor laxative.
  • Femeile insarcinate si mamele care alapteaza nu ar trebui sa consume seminte de in, ca si femeile care sufera de fibrom, endometrioza sau boala ovarului polichistic.
     

 

Descriere:

Semintele de floarea soarelui sunt foarte bogate in vitamina E care este un antioxidant puternic ce protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. 
 
Acestea contin grasimi mononesaturate si polinesaturate, numite grasimi bune, care contribuie la cresterea colesterolului bun HDL si la scaderea colesterolului rau LDL.

Semintele de floarea soarelui mai contin:
  • cupru
  • zinc
  • fier
  • seleniu
  • fibre
  • acid folic
  • vitamina A
     
Beneficii:
  • controleaza deterioarea celulara
  • intaresc oasele
  • calmeaza nervii
  • aduc stralucire pielii
  • alina afectiunile datorita efectului antiinflamator
  • protejeaza impotriva afectiunilor inimii
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Semintele de floarea-soarelui consumate in exces pot provoca leucoree. 

Este recomandat consumul cu atentie deoarece contin multe calorii: o portie de 30 de grame de seminte contin 165 de calorii.

 

Descriere:

Semintele de susan se obtin din planta Sesamum indicum. Exista doua tipuri de seminte de susan: alb si negru.
 
Susanul alb se obtine prin decorticare, procesul prin care se indeparteaza coaja exterioara a semintei. Semintele nedecorticate au culoare inchisa si sunt cunoscute sub numele de susan negru. 
Semintele de susan negru sunt mai putin folosite si au o aroma mai concentrata decat cele albe.
 
Beneficiile susanului:
  • tonifica ficatul si rinichii
  • mareste cantitatea de sange 
  • hraneste sangele
  • umezeste si lubrifiaza intestinele
Susanul contine o cantitate mare de proteine, calciu, fier, fosfori si magneziu.

Valori nutritionale – seminte de susan (per lingura):
  • 52 de calorii
  • 88 mg de calciu
  • 1,3 mg de fier
  • 31,6 mg de magneziu
  • 57 mg de fosfor
  • 7 mg de zinc
  • 4 mg de cupru
  • 1,6 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, susanul se regaseste in grupa 12.2 Ierburi, condimente, arome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.2 Condimente si produse de asezonare: produse folosite pentru fragezirea carnei, sare cu aroma de ceapa si ustoroi, amestecuri orientale, topping-uri pentru orez si condimente pentru paste (noodles).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Rosu Allura AG - 300 mg/kg
  • Aspartam - 2000 mg/kg
  • Benzoati - 1000 mg/kg
  • Albastru briliant FCF - 100 mg/kg
  • Cantaxantina - 20 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Carmin - 500 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 500 mg/kg
  • Carotenoizi - 500 mg/kg
  • Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 500 mg/kg
  • Verde fast FCF - 100 mg/kg
  • Ferocianuri - 20 mg/kg
  • Indigotina (carmin indigo) - 300 mg/kg
  • Oxizi de fier - 1000 mg/kg
  • Lauric arginate ethyl ester - 200 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Ponceau 4R (Rosu de cosenila A) - 500 mg/kg
  • Riboflavine - 350 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 1500 mg/kg
  • Steviol glicozid - 30 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 700 mg/kg
  • Sulfiti - 200 mg/kg
  • Galben sunset FCF - 300 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de susan poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate  
Consumul de susan nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Contraindicat la cei cu diaree din cauza deficientei splinei. 

 

Descriere:

Semintele de dovleac contin minerale (fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc) si sunt o sursa buna de vitamine (K, E, vitamine din grupul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) si acid folic).
 
L-triptofanul din componenta lor duce la un somn linistit si la diminuarea stresului.
 
De asemenea, in semintele de dovleac regasim fitosteroli, compusi ce pot duce la scaderea nivelului de  colesterolul LDL (colesterol rau).
 
Reprezinta un tratament natural pentru tenie si alti paraziti, reduc inflamatia in cazul artritelor.
 
Studiile sugereaza faptul ca semintele de dovleac ofera o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi blocarea sau extinderea prostatei, reducerea riscului de calculi vezicali, si ajuta la prevenirea depresiei. In plus, ele contin niveluri ridicate de fitosteroli, care pot reduce nivelul colesterolul si chiar ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de seminte de dovleac nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de drojdie – cea folosita in fabricarea berii si cea folosita in industria alimentara. Drojdia de bere este bogata in:
  • Acid folic
  • Complexul de vitamina B (fara B12)
  • Potasiu
  • Tiamina
  • Niacina (vitamin B3)
  • Crom
  • Seleniu
  • Zinc
Alte valori nutritionale (per 2 linguri):
  • 116 calorii
  • 70 mg de sodiu
  • 13 g de carbohidrati
  • 6 g de fibre
  • 16 g de proteine
  • 0 grasimi
Conform Codex Alimentarius, drojdia se regaseste in grupa 12.8 Drojdie si produse din drojdie: inclusiv drojdia folosita in brutarii si produsele orientale folosite in productia bauturilor alcoolice.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • hidroxianisol butilat - 200 mg/kg 15
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), drojdia poate contine:
  • Esteri de sorbitan (E 491-495) - numai drojdie uscata și drojdie pentru panificatie
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de drojdie poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, gaze)
  • Candida
Consumul de drojdie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

 

Descriere:

Maltul de grau se obtine din graul incoltit, care este apoi uscat si macinat.
 
Bobul de grau contine: 
  • calciu
  • magneziu
  • fosfor
  • aproape toate vitaminele B
  • antioxidanti
  • vitamina E
  • celuloza
  • fibre
 
Maltul de grau este realizat din anumite soiuri de grau, cu un continut de proteine ​​de pana la 12,0% (1.92% azot).
 
Se foloseste in multe industrii, de la fabricarea berii pana la cea a biscuitilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de faina din malt din grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • molecule de proteine sau proteide fara de care celule vii nu pot infaptui reactii complexe intr-un timp scurt, la temperatura mediului inconjurator.
Au functia de a digera hrana, descompunand-o in fragmente atat de mici incat sa poata trece in sange prin porii minusculi ai intestinelor. De asemenea, au rol important in absorbtia nutrientilor din alimente si eliminarea reziduurilor nefolositoare din organism.

Este intalnit la toate organismele animale, vegetale si in microorganism sub denumirea de biocatalizatori.

Enzimele din organismal uman se impart in 2 categorii:
  • Enzime metabolice - Sunt enzimele din interiorul celulelor
  • Enzime digestive - sunt elementele-cheie in:
Enzimele se gasesc in:
  • fructele si legumele crude
  • laptele proaspat - nefiert, nepasteurizat
  • cerealele si semintele germinate
  • alte alimente vii: oua crude, miere de albine proaspata
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de enzime nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara: de vara si de iarna.
 
Painea de secara este mai densa decat cea facuta din faina de grau.
 
Faina de secara contine:
  • Vitamine: niacina, vitamina E, tiamina si piridoxina, alfa tocoferol
  • Minerale: fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu
100 g de faina de secara contin:
  • Calorii: 354
  • Grasimi: 1.8 g
  • Carbohidrati: 77.5 g
  • Proteine:9.4 g
 
Beneficii:
  • Stimuleaza secretia de insulina
  • Reduce nivelul colesterolului.
  • Ajuta in dietele de slabire.
  • Scade sansele femeilor de a face pietre la fiere.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este recomandat consumul moderat deoarece acest ingredient este hipercaloric.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Benefica - Feliuta cu seminte"

3 + 7 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Benefica - Feliuta cu seminte"

Cornelia @ 28 Oct 2015
"Este adevarat ,painea de secara cu seminte o minune pentru sanatatea organismului , este satioasa nu ingrasa daca este consumata cu moderatie ."

Spune-ne opinia ta despre
"Benefica - Feliuta cu seminte"

Piramida alimentatiei sanatoase

Piramida alimentatiei sanatoase

de AlegeSanatos.ro 04 Aug 2017

Piramida alimentatiei sanatoase se bazeaza pe conceptul de echilibru intre cele 3 principii nutritive (proteine, zaharuri, grasimi), facand o delimitare clara intre alimentele ce pot fi consumate in cantitati mari fara a pune in pericol sanatatea, si alimentele ce trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. [detalii]

5 semne prin care organismul te avertizeaza ca mananci prea mult zahar

5 semne prin care organismul te avertizeaza ca mananci prea mult zahar

de Elena-Alina Constantinescu 31 Mai 2017

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat in repetate randuri asupra efectelor nocive ale zaharului. Chiar daca ai renuntat la dulciuri, de zahar tot nu scapi, intrucat el e ascuns in majoritatea alimentelor pe care le consumi in mod obisnuit, inclusiv paine, iaurt, cereale, mezeluri, sosuri, ketchup. Daca ai probleme cu greutatea, esti lipsita de energie, ai eczeme si cearcane, atunci ar fi bine sa-ti revizuiesti dieta. In randurile de mai jos, iata 5 semne care iti arata ca ai intrecut limita: [detalii]

Un antiobitic de exceptie: pastura sau painea albinelor

Un antiobitic de exceptie: pastura sau painea albinelor

de Elena-Alina Constantinescu 04 Ian 2017

Pastura, cunoscuta si sub denumirea de "painea albinelor" este polenul recoltat de albine, care sub influenta temperaturii, a umiditatii si a florei microbiene trece prin numeroase transformari biochimice si, dupa trei luni de fermentatie naturala, se transforma in acest produs natural. Pastura are aceleasi indicatii terapeutice ca si polenul, insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
produse