Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre

Nota 9.8 / 10 din 574 voturi
Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Dobrogea Group

 

Descriere Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre

Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Paine la forma bogata in fibre - 7 g fibre/100 g paine. Feliata. Fara E-uri, fara conservanti. Bongrana Sana este o paine bogata in fibre, o adevarata binecuvantare pentru cei care isi doresc o alimentatie sanatoasa. Asa ca acum ai un breakfast sanatos, cu o paine gustoasa care, datorita procesului special de fabricatie isi mentine gustul bun un timp indelungat.

Cantitate: 500 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 16 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre


- Calorii (100g): 240 kcal
- Carbohidrati (100g): 35 g
- Proteine (100g): 15 g

 

Ingrediente Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre

FAINA DE GRAU MACINIS TOTAL (INTEGRAL), MEI, SEMINTE DE IN, SEMINTE DE DOVLEAC, Susan (negru si alb), FAINA DE SECARA, FAINA NEAGRA DE GRAU, Faina de grau (tip 650), Apa, FULGI DE SECARA, Drojdie, DEXTROZA (GLUCOZA), SARE IODATA, Otet, FAINA DIN MALT DE GRAU, INULIN, FIBRE SOLUBILE DIN CICOARE

Acest produs contine oteti din vin, faina din macinis de grau si secara, fibre solubile de cicoare. 

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Data analizei: 2015-10-13


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina din macinis total este cea necernuta, utilizata cu tot cu tarate. Este obtinuta din macinisul integral al bobului de grau si este o faina dietetica.

Acest tip de faina recupereaza componentele nutritive naturale ale bobului de grau (vitamine, minerale, fibre).

Este foarte bogata in magneziu şi vitamina B si E.
 
Contine 19 g fibre /100 g produs. Fibrele sunt conscute pentru stimularea procesului digestiv.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In acest moment, consumul de faina de grau macinis total nu este restrictionat. Nu este recomandat consumul in exces.

Sinonime: PANICUM MILLACEUM

 

Descriere:

  • planta erbacee din familia gramineelor, larg cultivata in Europa si Asia pentru cereale si, uneori, in Statele Unite pentru furaje.
Principalii constituenti cunoscuti: lipide, protide, acizi aminati indispensabili; acid salicilic; fosfor; magneziu; fier; vitamina A.
 
Extractul de seminte de mei contine acizi grasi mono-si polinesaturati si vitamina E care are proprietati de regenerare si antiinflamatorii. Meiul mai este bogat in vitaminele B1 si B12, etc, astfel incat sa poata preveni indigestia si ranile gurii. Siliciul pe care il contine din plin contribuie la bunastarea pielii, parului, unghiilor si a dintilor.
De asemenea, are efect de reducere a senzariei de greata si voma.

Meiul nu contine gluten si este usor digerabil, iar proteinele sale sunt sarace in calorii. Fiind o cereala integrala, este bogat in enzime digestive.

Semintele de mei poate fi utilizat pe scara larga in produsele suplimentare, produsele lactate, produse alimentare, condimente alimentare, bauturi solide, alimente pentru copii, prajituri, biscuiti si alte produse.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de mei nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:

  • contin aproape de doua ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat pestele
Actiuni:
  • protejeaza sistemul cardiovascular
  • previne formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ajuta la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral si de boala vasculara periferica. 
  • stimuleaza digestia
  • previn osteoporoza
  • fac pielea mai frumoasa
 
Semintele de in sunt bogate in:
  • vitamine si minerale, inclusiv vitaminele din grupul B, magneziu si mangan
  • fibre - solubile si insolubile
  • fitochimicale, inclusiv mai multi antioxidanti puternici, cum ar fi lignanii
  • acizi grasi Omega 3, esentiali pentru combaterea inflamatiilor. Semintele de in sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic. Uleiul din seminte de in este format in proportie de 50% din acid alfa-linolenic - de cinci ori mai mult decat uleiul de nuca sau canola, alte surse importante de acid alfa-linolenic.
(sursa: www.sfatulmedicului.ro)
 
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • sunt calorice
  • consumate in cantitati mari pot deveni toxice
  • Persoanele care sufera de boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, ar trebui sa evite semintele de in din cauza efectelor lor laxative.
  • Femeile insarcinate si mamele care alapteaza nu ar trebui sa consume seminte de in, ca si femeile care sufera de fibrom, endometrioza sau boala ovarului polichistic.
     

 

Descriere:

Semintele de dovleac contin minerale (fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc) si sunt o sursa buna de vitamine (K, E, vitamine din grupul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) si acid folic).
 
L-triptofanul din componenta lor duce la un somn linistit si la diminuarea stresului.
 
De asemenea, in semintele de dovleac regasim fitosteroli, compusi ce pot duce la scaderea nivelului de  colesterolul LDL (colesterol rau).
 
Reprezinta un tratament natural pentru tenie si alti paraziti, reduc inflamatia in cazul artritelor.
 
Studiile sugereaza faptul ca semintele de dovleac ofera o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi blocarea sau extinderea prostatei, reducerea riscului de calculi vezicali, si ajuta la prevenirea depresiei. In plus, ele contin niveluri ridicate de fitosteroli, care pot reduce nivelul colesterolul si chiar ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de seminte de dovleac nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:

Semintele de susan se obtin din planta Sesamum indicum. Exista doua tipuri de seminte de susan: alb si negru.
 
Susanul alb se obtine prin decorticare, procesul prin care se indeparteaza coaja exterioara a semintei. Semintele nedecorticate au culoare inchisa si sunt cunoscute sub numele de susan negru. 
Semintele de susan negru sunt mai putin folosite si au o aroma mai concentrata decat cele albe.
 
Beneficiile susanului:
  • tonifica ficatul si rinichii
  • mareste cantitatea de sange 
  • hraneste sangele
  • umezeste si lubrifiaza intestinele
Susanul contine o cantitate mare de proteine, calciu, fier, fosfori si magneziu.

Valori nutritionale – seminte de susan (per lingura):
  • 52 de calorii
  • 88 mg de calciu
  • 1,3 mg de fier
  • 31,6 mg de magneziu
  • 57 mg de fosfor
  • 7 mg de zinc
  • 4 mg de cupru
  • 1,6 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, susanul se regaseste in grupa 12.2 Ierburi, condimente, arome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.2 Condimente si produse de asezonare: produse folosite pentru fragezirea carnei, sare cu aroma de ceapa si ustoroi, amestecuri orientale, topping-uri pentru orez si condimente pentru paste (noodles).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Rosu Allura AG - 300 mg/kg
  • Aspartam - 2000 mg/kg
  • Benzoati - 1000 mg/kg
  • Albastru briliant FCF - 100 mg/kg
  • Cantaxantina - 20 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Carmin - 500 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 500 mg/kg
  • Carotenoizi - 500 mg/kg
  • Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 500 mg/kg
  • Verde fast FCF - 100 mg/kg
  • Ferocianuri - 20 mg/kg
  • Indigotina (carmin indigo) - 300 mg/kg
  • Oxizi de fier - 1000 mg/kg
  • Lauric arginate ethyl ester - 200 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Ponceau 4R (Rosu de cosenila A) - 500 mg/kg
  • Riboflavine - 350 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 1500 mg/kg
  • Steviol glicozid - 30 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 700 mg/kg
  • Sulfiti - 200 mg/kg
  • Galben sunset FCF - 300 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de susan poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate  
Consumul de susan nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Contraindicat la cei cu diaree din cauza deficientei splinei. 

 

Descriere:

Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara: de vara si de iarna.
 
Painea de secara este mai densa decat cea facuta din faina de grau.
 
Faina de secara contine:
  • Vitamine: niacina, vitamina E, tiamina si piridoxina, alfa tocoferol
  • Minerale: fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu
100 g de faina de secara contin:
  • Calorii: 354
  • Grasimi: 1.8 g
  • Carbohidrati: 77.5 g
  • Proteine:9.4 g
 
Beneficii:
  • Stimuleaza secretia de insulina
  • Reduce nivelul colesterolului.
  • Ajuta in dietele de slabire.
  • Scade sansele femeilor de a face pietre la fiere.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este recomandat consumul moderat deoarece acest ingredient este hipercaloric.
 

 

Descriere:

faina neagra se face din endosperma bobului de grau si 10% tarate.
 
Beneficii:
  • Previne afectiunile colonului
  • Scade nivelul de radicali liberi la nivel celular
  • Intareste imunitatea
  • Diminueaza colesterolul
  • Impiedica ingrasarea deoarece confera satietate
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Faina neagra nu poate fi pastrata mult timp, pentru ca grasimile din germeni rancezesc repede. 

 

Descriere:


Faina de grau de tip 650 contine 0.65% cenusa (gradul fainii de extractie reprezentand cantitatea obtinuta din 100 kg de grau).

In general, faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
  • 100 de calorii
  • 0,5 g de grasimi
  • 21 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Aceasta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:

  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara, - de vara si - iarna.
 
50 de g de boabe de secara contine 70% din necesarul zilnic al organismului de mangan si 33% din necesarul de fibre.
 
Secara mai contine:
  • seleniu
  • triptofan
  • fosfor
  • magneziu
  • proteine
  • vitamine A, B, E si K.

Contine in starea finala mai multi nutrienti decat faina clasica de grau.

Beneficii:
  • elimina toxinele din organism
  • produsele din secara confera senzatia de satietate
  • sustine sanatatea gastrointestinala
  • lupta impotriva celulelor canceroase
  • scade riscul dobandirii diabetului
 
Continut caloric (boabe de secara, neprelucrate): 350 kcal la 100 de grame.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Secara NU este recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten, datorita continutului important de gluten.

Continut caloric (boabe de secara, neprelucrate): 350 la 100 de grame.

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de drojdie – cea folosita in fabricarea berii si cea folosita in industria alimentara. Drojdia de bere este bogata in:
  • Acid folic
  • Complexul de vitamina B (fara B12)
  • Potasiu
  • Tiamina
  • Niacina (vitamin B3)
  • Crom
  • Seleniu
  • Zinc
Alte valori nutritionale (per 2 linguri):
  • 116 calorii
  • 70 mg de sodiu
  • 13 g de carbohidrati
  • 6 g de fibre
  • 16 g de proteine
  • 0 grasimi
Conform Codex Alimentarius, drojdia se regaseste in grupa 12.8 Drojdie si produse din drojdie: inclusiv drojdia folosita in brutarii si produsele orientale folosite in productia bauturilor alcoolice.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • hidroxianisol butilat - 200 mg/kg 15
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), drojdia poate contine:
  • Esteri de sorbitan (E 491-495) - numai drojdie uscata și drojdie pentru panificatie
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de drojdie poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, gaze)
  • Candida
Consumul de drojdie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

 

Descriere:


Valori nutritionale:
  • Otet de mere (per lingura): 1 mg de calciu; 0,7 mg de magneziu; 1,2 mg de fosfor; 10,8 mg de potasiu; 3 calorii; 0 grasimi
  • Otet din vin rosu (per lingura): 0,9 mg de calciu; 0,1 mg de fier; 0,6 mg de magneziu; 1, 2 mg de fosfor; 5,8 mg de potasiu; 3 calorii; 0 grasimi
  • Otet balsamic (per lingura): 4,3 mg de calciu; 0,1 mg de fier; 1,9 mg de magneziu; 3 mg de fosfor; 17,9 mg de potasiu; 3,7 mg de sodiu; 14 calorii
  • Otet distilat – alb (per lingura): 0,9 mg de calciu; 0,1 mg de magneziu; 0,6 mg de fosfor; 0,3 mg de potasiu; 3 calorii
Conform Codex Alimentarius, otetul se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate, produse proteice, grupa 12.3 Oteturi: lichide produse prin fermentarea etanolului dintr-o sursa potrivita (vin, cidru, etc).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Acesulfam de Potasiu - 2000 mg/kg
  • Aspartam - 3000 mg/kg
  • Benzoati - 1000 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 1000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 50000 mg/kg
  • Neotam - 12 mg/kg
  • Polivinilpirolidona - 40 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 300 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 100 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), otetul poate contine:
  • Zaharuri si melase, caramelizate (E 150a-d)
  • Dioxid de sulf – sulfiti (E 220-228)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de otet poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Arsuri la stomac
  • Iritatii la nivelul gatului si esofagului
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
  • Ulcer
  • Scaderea nivelului de potasiu (atunci cand este folosit pe termen lung)
Consumul de otet nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Maltul de grau se obtine din graul incoltit, care este apoi uscat si macinat.
 
Bobul de grau contine: 
  • calciu
  • magneziu
  • fosfor
  • aproape toate vitaminele B
  • antioxidanti
  • vitamina E
  • celuloza
  • fibre
 
Maltul de grau este realizat din anumite soiuri de grau, cu un continut de proteine ​​de pana la 12,0% (1.92% azot).
 
Se foloseste in multe industrii, de la fabricarea berii pana la cea a biscuitilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de faina din malt din grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: ALANTIN; FRUCTOSANE; SYNANTHERIN; SYNANTHRIN

Functii: umectant, conditionator de piele, agent de hidratare

 

Descriere:

Extract natural din plante, inulina este obtinuta din radacina plantei de cicoare (Cichorium intybus).
 
Polizaharid al fructozei, apartine clasei de carbohidrati cunoscuta sub denumirea de fructani.
 
Inulina utilizata in produsele cosmetice este obtinuta prin biotehnologie.
 
Este un bun agent de hidratrare si trateaza parul deteriorat.
 
Folosita in produsele alimentare, inulina are urmatoarele actiuni:
  • ajuta la scaderea nivelului colesterolului seric si a glicemiei
  • combate constipatia
  • este un promotor al sanatatii colonului
  • imbunatateste functionarea sistemului imunitar
  • stimuleaza cresterea Bifidobacterium sp. in intestinul gros
  • creste absorbtia calciului
  • are un impact minim asupra glicemiei, putand fi consumata si de diabetici si suferinzii de alte boli cu probleme in ceea ce priveste nivelul zaharului din sange
  • ajuta si la stabilizarea florei intestinale
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui  ingredient in produsele alimentare.
 
Inulina este recunoscuta ca fiind un ingredient GRAS, produs declarat sigur.
 

Sinonime: INULINA

 

Descriere:

Fibra solubila din cicoare se gaseste in radacina plantei si are denumirea de inulina. 

Folosita in produsele alimentare, inulina are urmatoarele actiuni:
  • ajuta la scaderea nivelului colesterolului seric si a glicemiei
  • combate constipatia
  • este un promotor al sanatatii colonului
  • imbunatateste functionarea sistemului imunitar
  • stimuleaza cresterea Bifidobacterium sp. in intestinul gros
  • creste absorbtia calciului
  • are un impact minim asupra glicemiei, putand fi consumata si de diabetici si suferinzii de alte boli cu probleme in ceea ce priveste nivelul zaharului din sange
  • ajuta si la stabilizarea florei intestinale
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Extractele de cicoare pot determina fenomene de intoleranta sau alergie la persoanele sensibile.

 
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre"

7 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bongrana Sana - Paine feliata cu ultrafibre"

Top aditivi alimentari din painea feliata

Top aditivi alimentari din painea feliata

de Elena-Alina Constantinescu 10 Mar 2016

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos, iar in acest sens a realizat un studiu privind calitatea painii din Romania. Astfel, specialistii au analizat 52 tipuri de paine feliata si au descoperit substante care ne pot pune sanataeta in pericol. [detalii]

Top 5 alimente care iti provoaca pofta de mancare

Top 5 alimente care iti provoaca pofta de mancare

de Elena-Alina Constantinescu 09 Oct 2015

Unele alimente cresc pofta de mancare datorita indicelui glicemic ridicat. La scurt timp dupa masa, senzatia de foame va aparea din nou. Pastele fainoase, dulciurile si produsele de patiserie sunt surse de carbohidrati care stimuleaza apetitul. [detalii]

Cum sa te simti energic de dimineata

Cum sa te simti energic de dimineata

de Laura Voica 30 Apr 2014

Daca apesi de mai multe ori butonul de snooze, in fiecare dimineata si apoi te fortezi sa te rostogolesti din pat, atunci ai nevoie de un soc de energie ca sa poti continua. Ceea ce mananci si ritualurile ce fac parte din rutina ta de dimineata, joaca un rol in modul in care te simti energizat. Activitatea fizica pe tot parcursul zilei are, de asemenea, un impact asupra energiei pe care o ai cand te trezesti. Facand urmatoarele modificari, nu vei mai apasa niciodata butonul de snooze. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.