Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Grewe - Paine cu faina integrala

Nota 9.7 / 10 din 503 voturi
Grewe - Paine cu faina integrala
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: SC GREWE S.R.L Sibiu

 

Descriere Grewe - Paine cu faina integrala

Paine cu faina integrala

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Painea integrala este foarte sanatoasa si este potrivita pentru orice regim echilibrat datorita continutului crescut de fibre alimentare. Se comercializeaza sub forma feliata si ambalata.

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

Comparativ cu faina alba, faina integrala contine cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn) si cu 500 % mai multe fibre.  Faina integrala reduce riscul de boli cardiace prin scaderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sangelui.

Faina de secara contine vitamine: niacina, vitamina E, tiamina si piridoxina, alfa tocoferol si minerale: fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu. Este recomandat consumul moderat deoarece acest ingredient este hipercaloric.
 

 

Informatii Grewe - Paine cu faina integrala


- Calorii (100g): 213 kcal
- Carbohidrati (100g): 40 g
- Proteine (100g): 8.9 g

 

Ingrediente Grewe - Paine cu faina integrala

FAINA DE GRAU INTEGRALA, Apa, FAINA DE SECARA, Drojdie, SARE IODATA, FIBRE, SEMINTE DE IN, Susan (negru si alb), Fulgi de ovaz

Produsul contine faina integrala in proportie de 55%.

Data analizei: 2015-09-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: FAINA GRAHAM

 

Descriere:

  • Faina integrala contine toate componentele bobului de grau.
     
Comparativ cu faina alba, faina integrala contine:
  • cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn )
  • cu 500 % mai multe fibre. 
Faina integrala are un aport nutritiv complex: minerale (magneziu, fosfor, potasiu), fibre, aminoacizi si vitamine (gama B, vitamina E) si prezinta un raport echilibrat intre elementele plastice: proteine, glucide si lipide.
  • Faina integrala reduce riscul de boli cardiace prin scaderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sangelui.
  • Produsele din faina integrala au un continut mai scazut in calorii decat produsele din faina alba si ajuta la reglarea zaharului din sange la persoanele cu diabet zaharat.
  • Faina integrala are in componenta fibre alimentare care joaca un rol important in prevenirea cancerului, in special a cancerului de colon si a hemoroizilor. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul de faina de grau integral nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara: de vara si de iarna.
 
Painea de secara este mai densa decat cea facuta din faina de grau.
 
Faina de secara contine:
  • Vitamine: niacina, vitamina E, tiamina si piridoxina, alfa tocoferol
  • Minerale: fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu
100 g de faina de secara contin:
  • Calorii: 354
  • Grasimi: 1.8 g
  • Carbohidrati: 77.5 g
  • Proteine:9.4 g
 
Beneficii:
  • Stimuleaza secretia de insulina
  • Reduce nivelul colesterolului.
  • Ajuta in dietele de slabire.
  • Scade sansele femeilor de a face pietre la fiere.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este recomandat consumul moderat deoarece acest ingredient este hipercaloric.
 

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de drojdie – cea folosita in fabricarea berii si cea folosita in industria alimentara. Drojdia de bere este bogata in:
  • Acid folic
  • Complexul de vitamina B (fara B12)
  • Potasiu
  • Tiamina
  • Niacina (vitamin B3)
  • Crom
  • Seleniu
  • Zinc
Alte valori nutritionale (per 2 linguri):
  • 116 calorii
  • 70 mg de sodiu
  • 13 g de carbohidrati
  • 6 g de fibre
  • 16 g de proteine
  • 0 grasimi
Conform Codex Alimentarius, drojdia se regaseste in grupa 12.8 Drojdie si produse din drojdie: inclusiv drojdia folosita in brutarii si produsele orientale folosite in productia bauturilor alcoolice.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • hidroxianisol butilat - 200 mg/kg 15
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), drojdia poate contine:
  • Esteri de sorbitan (E 491-495) - numai drojdie uscata și drojdie pentru panificatie
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de drojdie poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, gaze)
  • Candida
Consumul de drojdie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

 

Descriere:

Fibrele dietetice sau alimentare se refera la toate tipurile de vegetale pe care organismul nu le poate digera sau absorbi.

Spre deosebire de alte produse alimentare, cum ar fi grasimile, proteinele sau carbohidratii, pe care organismul le descompune si le absoarbe, fibrele nu sunt digerate de catre organism. 
 
Fibrele sunt de doua tipuri: 
  • care nu se dizolva in apa (insolubile) - faina din grau nerafinata, tarate din grau, oleaginoase si diferite tipuri de legume. 
  • care se dizolva in apa (solubile)  ovaz, mazare, fasole, mere, citrice, morcovi. 
Beneficii:
• ajuta la mentinerea sanatatii colonului prin scaderea riscului de a dezvolta hemoroizi si diverticuli
• reduce nivelul colesterolului din sange - 
• tine sub control nivelul de zahar din sange 
• contribuie la stoparea procesului de pierdere in greutate in cazul pacientilor cu SIDA. 
• se presupune ca ar avea efect pozitiv in cazul cancerului colorectal 
 
Cele mai bune alegeri privind fibrele dietetice sunt:
- cereale si produse din cereale integrale;
- fructe;
- legume: fasole, mazare, etc.;
- nuci si seminte.

 
- consumul ridicat de fibre impune si cresterea consumului de apa. Prin absorbirea apei, fibrele ajuta la detoxifierea organismului si la golirea colonului, prevenind astfel constipatia. 
 
- fibrele vor fi introduse treptat in dieta pentru a oferi timp tractului gastrointestinal sa se adapteze, in caz contrat puteti manifesta: balonare, flatulenta, crampe abdominale;

Sursa: www.sfatulmedicului.ro
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata la mancare.

 

Descriere:

  • contin aproape de doua ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat pestele
Actiuni:
  • protejeaza sistemul cardiovascular
  • previne formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ajuta la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral si de boala vasculara periferica. 
  • stimuleaza digestia
  • previn osteoporoza
  • fac pielea mai frumoasa
 
Semintele de in sunt bogate in:
  • vitamine si minerale, inclusiv vitaminele din grupul B, magneziu si mangan
  • fibre - solubile si insolubile
  • fitochimicale, inclusiv mai multi antioxidanti puternici, cum ar fi lignanii
  • acizi grasi Omega 3, esentiali pentru combaterea inflamatiilor. Semintele de in sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic. Uleiul din seminte de in este format in proportie de 50% din acid alfa-linolenic - de cinci ori mai mult decat uleiul de nuca sau canola, alte surse importante de acid alfa-linolenic.
(sursa: www.sfatulmedicului.ro)
 
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • sunt calorice
  • consumate in cantitati mari pot deveni toxice
  • Persoanele care sufera de boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, ar trebui sa evite semintele de in din cauza efectelor lor laxative.
  • Femeile insarcinate si mamele care alapteaza nu ar trebui sa consume seminte de in, ca si femeile care sufera de fibrom, endometrioza sau boala ovarului polichistic.
     

 

Descriere:

Semintele de susan se obtin din planta Sesamum indicum. Exista doua tipuri de seminte de susan: alb si negru.
 
Susanul alb se obtine prin decorticare, procesul prin care se indeparteaza coaja exterioara a semintei. Semintele nedecorticate au culoare inchisa si sunt cunoscute sub numele de susan negru. 
Semintele de susan negru sunt mai putin folosite si au o aroma mai concentrata decat cele albe.
 
Beneficiile susanului:
  • tonifica ficatul si rinichii
  • mareste cantitatea de sange 
  • hraneste sangele
  • umezeste si lubrifiaza intestinele
Susanul contine o cantitate mare de proteine, calciu, fier, fosfori si magneziu.

Valori nutritionale – seminte de susan (per lingura):
  • 52 de calorii
  • 88 mg de calciu
  • 1,3 mg de fier
  • 31,6 mg de magneziu
  • 57 mg de fosfor
  • 7 mg de zinc
  • 4 mg de cupru
  • 1,6 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, susanul se regaseste in grupa 12.2 Ierburi, condimente, arome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.2 Condimente si produse de asezonare: produse folosite pentru fragezirea carnei, sare cu aroma de ceapa si ustoroi, amestecuri orientale, topping-uri pentru orez si condimente pentru paste (noodles).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Rosu Allura AG - 300 mg/kg
  • Aspartam - 2000 mg/kg
  • Benzoati - 1000 mg/kg
  • Albastru briliant FCF - 100 mg/kg
  • Cantaxantina - 20 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Carmin - 500 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 500 mg/kg
  • Carotenoizi - 500 mg/kg
  • Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 500 mg/kg
  • Verde fast FCF - 100 mg/kg
  • Ferocianuri - 20 mg/kg
  • Indigotina (carmin indigo) - 300 mg/kg
  • Oxizi de fier - 1000 mg/kg
  • Lauric arginate ethyl ester - 200 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Ponceau 4R (Rosu de cosenila A) - 500 mg/kg
  • Riboflavine - 350 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 1500 mg/kg
  • Steviol glicozid - 30 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 700 mg/kg
  • Sulfiti - 200 mg/kg
  • Galben sunset FCF - 300 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de susan poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate  
Consumul de susan nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Contraindicat la cei cu diaree din cauza deficientei splinei. 

 

Descriere:


Fulgii de ovaz contin (per portie/cana):
  • 166 calorii
  • 28 g de carbohidrati
  • <1 g de zaharuri
  • 4 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 3,6 g de grasimi
Conform Codex Alimentarius, fulgii de ovaz se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fulgi de ovaz poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Cresterea in greutate
Consumul de fulgi de ovaz nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Grewe - Paine cu faina integrala"

6 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Grewe - Paine cu faina integrala"

Top aditivi alimentari din painea feliata

Top aditivi alimentari din painea feliata

de Elena-Alina Constantinescu 10 Mar 2016

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos, iar in acest sens a realizat un studiu privind calitatea painii din Romania. Astfel, specialistii au analizat 52 tipuri de paine feliata si au descoperit substante care ne pot pune sanataeta in pericol. [detalii]

Top 5 alimente care iti provoaca pofta de mancare

Top 5 alimente care iti provoaca pofta de mancare

de Elena-Alina Constantinescu 09 Oct 2015

Unele alimente cresc pofta de mancare datorita indicelui glicemic ridicat. La scurt timp dupa masa, senzatia de foame va aparea din nou. Pastele fainoase, dulciurile si produsele de patiserie sunt surse de carbohidrati care stimuleaza apetitul. [detalii]

Cum sa te simti energic de dimineata

Cum sa te simti energic de dimineata

de Laura Voica 30 Apr 2014

Daca apesi de mai multe ori butonul de snooze, in fiecare dimineata si apoi te fortezi sa te rostogolesti din pat, atunci ai nevoie de un soc de energie ca sa poti continua. Ceea ce mananci si ritualurile ce fac parte din rutina ta de dimineata, joaca un rol in modul in care te simti energizat. Activitatea fizica pe tot parcursul zilei are, de asemenea, un impact asupra energiei pe care o ai cand te trezesti. Facand urmatoarele modificari, nu vei mai apasa niciodata butonul de snooze. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.