Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Barilla - Spaghettini nr.3

Nota 8.1 / 10 din 310 voturi
Barilla - Spaghettini nr.3
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Barilla G.eR. Fratelli

 

Descriere Barilla - Spaghettini nr.3

Spaghettini nr.3 este un aliment nutritiv si unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteraneene.
Acesta ofera carbohidrati cu un indice glicemic scazut pentru o energie de o durata mai mare.

Pastele Barilla sunt perfecte pentru a crea usor o masa delicioasa si sanatoasa. 

Gramaj: 500 g.


Alte informatii:

Acest produs contine 2 ingrediente ambele fiind considerate sigure pentru consum.

Pastele fabricate din gris din greu dur nu se lipesc, au un indice glicemic mai scazut, nu ingrasa la fel de mult ca cele din grau moale. Sunt hranitoare si contin o cantitate mare de proteine.

 

Informatii Barilla - Spaghettini nr.3


- Calorii (100g): 356 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.3 g
- Sodiu (100g): 0.002 g
- Carbohidrati (100g): 71.7 g
- Fibre (100g): 3.0 g
- Zaharuri (100g): 3.5 g
- Proteine (100g): 12.5 g

 

Ingrediente Barilla - Spaghettini nr.3

Apa, GRIS DIN GRAU DUR

Data analizei: 2013-06-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

  • Grisul este produsul care iese din prima faza de macinare a graului, se prezinta in bucatele mici si este fara tarate si fara partea interna moale si farinoasa a bobului de grau.
  • Grisul obtinut din grau are cel mai mare continut de gluten si este bogat in amidon si proteine. Grisul este utilizat, in principal, pentru a obtine paste fainoase.
  • Cu toate ca este fabricat din grau, grisul nu are valoare nutritiva  deoarece nu contine fibre iar vitaminele si mineralele sunt in cantitati foarte mici.
  • Pastele fabricate din gris din greu dur nu se lipesc, au un indice glicemic mai scazut, nu ingrasa la fel de mult ca cele din grau moale. Sunt hranitoare si contin o cantitate mare de proteine.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul de gris din grau dur nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 
 
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Barilla - Spaghettini nr.3"

3 + 6 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Barilla - Spaghettini nr.3"

Popescu Maria @ 12 Mar 2015
"Barilla - Spaghettini nr.3 are nota 7,9 si Barilla - Penne Rigate nr.73 are nota9,3 la aceeasi compozitie.DE CE ???"

Spune-ne opinia ta despre
"Barilla - Spaghettini nr.3"

Ce ingrediente nocive contine pasta de dinti pentru copii

Ce ingrediente nocive contine pasta de dinti pentru copii

de Elena-Alina Constantinescu 19 Aug 2016

Afectiunile orale, printre care putem enumera cariile dentare, pierderea dintilor, boala periodontala, reprezinta o importanta problema de sanatate publica. In acest sens, APC Romania a realizat un studiu privind calitatea pastei de dinti pentru copii. Specialistii afirma ca aproape 60% dintre tipurile de pasta de dinti analizate nu pot fi folosite pentru copii cu varsta mai mica de 6 ani. [detalii]

Ce mancam in perioada postului?

Ce mancam in perioada postului?

de Elena-Alina Constantinescu 22 Apr 2016

In Postul Pastelui este esential sa avem o dieta bogata in vitamine, minerale, fibre, proteine si acizi grasi omega 3. Toti acesti nutrienti ajuta la intarirea sistemului imunitar, ne ofera energie si vitalitate, stimuleaza digestie, imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare. [detalii]

Cat de nociva este vopseaua de oua? Cum puteti vopsi ouale natural

Cat de nociva este vopseaua de oua? Cum puteti vopsi ouale natural

de Elena-Alina Constantinescu 12 Apr 2016

Specialistii InfoCons (Organizatia pentru Protectia Consumatorilor) au realizat un studiu privind substantele continute de vopseaua de oua din comert. In acest sens, au fost analizate 35 de produse de la 3 producatori/furnizori /distribuitori: Dr. Oetker RO S.R.L., Take Inteligent S.R.L., Hometex S.R.L. Afla in articolul de mai jos ce au descoperit specialistii! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.