Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sadu - Pate porc

Nota 4.5 / 10 din 546 voturi
Sadu - Pate porc
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Scandia Sibiu

 

Descriere Sadu - Pate porc

Pate porc

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 200 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 12 ingrediente dintre care  5 sunt considerate a fi sigure, 6 ingrediente au risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.

 

Informatii Sadu - Pate porc


- Calorii (100g): 192 kcal
- Carbohidrati (100g): 3.6 g
- Proteine (100g): 11.4 g

 

Ingrediente Sadu - Pate porc

Apa, FICAT DE PORC, SLANINA, SORICI, PROTEINA VEGETALA DIN SOIA, SARE IODATA, Amidon de porumb, Zahar, CEAPA, Condimente, COSENILA / CARMIN (E120), NITRIT DE SODIU

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

E250 sau nitrit de sodiu, ingredient cu risc ridicat de dauna, are functia de conservant. Lupta impotriva Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E250 este interzis in Norvegia, Suedia, Germania si Canada. Poate produce cancer in urma interactiunii cu proteinele din alimente, reactie ce duce la formarea nitrozaminelor (substante posibil cancerigene). Pentru a diminua cantitatea de nitrozamine formata, producatorii din industria alimentara adauga in produse vitamina C (acid ascorbic) si vitamina E (tocoferol).

Ficat de porc, ingredient cu risc mediu de dauna. Contine vitamine si minerale. Se digera repede. Atentie! Are un continut mare de colesterol. Consumul in exces de ficat de porc poate provoca crize de guta din cauza continutului ridicat in proteine.

Slanina, ingredient cu risc mediu de dauna. Reprezinta stratul de grasime intre pielea si carnea porcului. Efecte adverse negative: ridica nivelul colesterolului si a trigliceridelor din corp.

Sorici, ingredient cu risc mediu de dauna. Reprezinta pielea de porc parlita sau oparita si curatata de par pentru a deveni comestibila. Este o proteina cu valoarea biologica foarte scazuta, nu hraneste si aproape ca este digerata foarte greu. Soriciul este, practic, un colagen care dupa ce este ingerat se tranforma in acid uric. Un nivel prea mare de acid uric poate duce la atacuri de guta si la alte probleme de sanatate: pietre la rinichi, hipertensiune, afectiuni cardiace.

Condimente, ingrediente cu risc mediu de dauna. Consumul de condimente poate cauza: reactii alergice, probleme la nivel digestiv, intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare), cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari), interferente asupra efectului anumitor medicamente.


E120cosenila sau carmin, ingredient cu risc mediu de dauna, este un colorant rosu obtinut prin zdrobirea femelei unei insecte numite cosenila (Coccus Cacti), originara din Mexic. Face parte din categoria E-urilor periculoase. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Data analizei: 2015-03-08


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:

Contine:
  • Vitamine: retinol, acid ascorbic, acid folic, niacin, riboflavina.
  • Minerale: fier, zinc, fosfor si potasiu.
In general, ficatul este o carne slaba, contine 4 g grasimi la 100 g. De asemenea, este usor de digerat.
 
100 de grame de ficat de porc contine: 
  • 165 kcal.
  • Grasimi: 4.4 grame. 
  • Carbohidrati: 3.8 grame.
  • Proteine: 26 grame.
Datorita valorii nutritionale, este recomandat celor cu anemie. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Atentie! Are un continut mare de colesterol;
  • Consumul in exces de ficat de porc poate provoca crize de guta din cauza continutului ridicat in proteine;
  • Deoarece in ficat se metabolizeaza majoritatea toxinelor din organismul animalelor, este recomandat consumul moderat.
 

 

Descriere:

Strat de grasime intre pielea si carnea porcului; parte, bucata din aceasta grasime, conservata si preparata ca aliment (cu adaos de sare ori de boia sau afumata) sau care se topeste, devenind untura.
 
Aceasta grasime este asezata pe burta animalului sau pe spatele acestuia. 
Din slanina se prepara kaizerul.
100 de grame de slanina contin:
  • 458 kcal.
  • Grasimi: 45 grame.
  • Proteine: 11.6 grame.
  • Glucide: 0.7 g
Persoanelor care sufera de hipovitaminoza F (organismul nu e capabil sa transforme acizii Omega 6 in acid arahidonic) li se recomanda consumul de slanina.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Efecte adverse negative:
  • Ridica nivelul colesterolului si a trigliceridelor din corp.
  • Are un continut ridicat de grasimi saturate si de sodiu.
 

Sinonime: HIDROLIZAT PROTEIC; PROTEINA COLAGENICA

 

Descriere:

  • Piele de porc parlita sau oparita și curațata de par pentru a deveni comestibila.
100 gr de sorici contine:
  • Calorii: 563
  • Proteine: 63.4 g
  • Lipide: 35.4 g
 
Este o proteina cu valoarea biologica foarte scazuta, nu hraneste si aproape ca este digerata foarte greu.
 
Poate fi gasit sub denumirea de hidrolizat proteic sau proteina colagenica.
 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Soriciul este, practic, un colagen care dupa ce este ingerat se tranforma in acid uric. Un nivel prea mare de acid uric poate duce la atacuri de guta si la alte probleme de sanatate:
  • pietre la rinichi
  • hipertensiune
  • afectiuni cardiace.

Consumul excesiv de sorici poate :
  • creste colesterolul
  • provoca guta

 

Descriere:

Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi si este necesara pentru buna functionare a corpului uman.
Proteina din soia este o proteina completa.
  • Este foarte digerabila
  • Nu are efect diuretic
  • Nu suprasolicita rinichiul
  • Este anti-alergizanta
 
Food and Drug Administration (FDA) a declarat ca proteinele din soia pot sa scada nivelul colesterolului plasmatic cu 3 pana la 8 procente.
American Heart Association (AHA) a declarat ca alimentele cu soia sunt benefice pentru aparatul cardiovascular datorita continutului crescut de grasimi polinesaturate, fibre, vitamine, minerale si continutului scazut de grasimi saturate.

Proteina din soia este folosita si la obtinerea potentiatorilor de aroma (glutamatul).

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul excesiv de soia poate conduce la alterarea sintezei hormonilor. Cauza: soia contine fitochimicali si fitoestrogeni cu efecte benefice pentru femeile aflate la menopauza, dar mai putin benefice pentru celelalte.

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

 

Descriere:


Amidonul de porumb este folosit in alimentatie drept agent de ingrosare, prezentand urmatoarele caracteristici nutritionale (per cana):
  • 488 calorii
  • 117 g de carbohidrati
  • 0,1 g de grasimi
  • 3 g de proteine
  • 12 mg de sodiu
  • 1,2 g de fire
Acest compus nu contine gluten.

Conform Codex Alimentarius, amidonul de porumb se regaseste in grupa  06.2 Fainuri si amdonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.2 Amidonuri: amidonul este un polimer de glucoza ce se regaseste in forma granulara in diverse specii de plante, seminte si tuberculi.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Sulfiti - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de amidon de porumb poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Tensiune arteriala crescuta
  • Amilofagie
Consumul de amidon de porumb nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

 

Descriere:

  • Planta erbacee legumicola, bienala, din familia liliaceelor, comestibila, cu miros puternic, specific, cu tulpina aeriana dreapta, cilindrica si verde si cu cea subterana in forma de bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe numeroase, dispuse in inflorescente dese 
Dupa metoda de cultivare, exista:
  • "ceapa de vara"
  • "ceapa de iarna" .
Parti utilizate: bulbul si sucul lui.
 
Compozitie medie pentru 100 g:
  • Energie 3 kcal
  • Apa 89 %
  • Glucide 7,1 %
  • Lipide 0,2 %
  • Proteine 1,3 %
  • Fibre 2,1 %
  • Calciu 25 mg
  • Magneziu 10 mg
  • Potasiu 170 mg
  • Fier 0,3 mg
  • Vitamina C 7 mg
  • Vitamina B1 0,06 mg
  • Vitamina B3 0,3 mg
  • Vitamina B6 0,14 mg
  • Vitamina B9 0,02 mg
  • Vitamina E 0,14 mg
Principalii constituenti cunoscuti: 
  • Fructani
  • vitaminele A, B, C
  • saruri minerale - sodiu, potasiu, fosfat si nitrati calcarosi, fier, sulf, iod, siliciu
  • acizi - fosforic si acetic
  • disulfura de alil si de propel
  • ulei volatile
  • glucochinina
  • oxidaze diostaze (acestea din urma sterilizate; prin caldura)
  • principii antibiotice.
 
Proprietati:
  • Stimulent general (al sistemului nervos, hepatic,renal).
  • Diuretic puternic, dizolvant si eliminator al ureii si al clorurilor.
  • Antireumatismal
  • Antiscorbutic
  • Antiseptic si antiinfectios 
  • Secretor, expectorant
  • Digestiv (ajuta in digestia fainoaselor).
  • Echilibrant glandular
  • Antisclerotic si antitrombozic
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ceapa consumata pe o perioada lunga de timp poate provoca tahicardie la cei cu probleme cardiovasculare. De asemenea, ea este contraindicata persoanelor care sufera de afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului sau stomacului. (sursa: doctor.info.ro)
 

 

Descriere:


Ierburi – frunzele verzi apartinand plantelor nu foarte inalte (oregano, rozmarin, busuioc, salvie, patrunjel).

Condimente – provin din coaja, radacina, fructele si semintele plantelor si copacilor aromatici (piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara, ghimbir, sofran, curcuma, paprika).

Produse de asezonare – amestecuri de ierburi si condimente ce contin sare si uneori usturoi, ce ofera savoare mancarii.

Caracteristici nutritionale:
  • Calorii (per lingura): piper negru – 5; busuioc uscat – 2; scortisoara – 6; pudra de usturoi – 9; oregano – 3; pudra chili – 6  
Conform Codex Alimentarius, condimentele se regasesc in grupa 12.2 Ierburi, condimente, arome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.1 Ierburi si condimente: ierburile si condimentele sunt in general derivate din surse botanice, putand fi deshidratate, macinate sau intregi.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Polisorbati - 2000 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 150 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), condimentele pot contine:
  • Dioxid de sulf – sulfiți (E 220-228)
  • Celuloză (E 460)
  • Săruri de sodiu, potasiu și calciu ale acizilor grași (E 470a)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de condimente poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
  • Intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare)
  • Cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de condimente nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E120, CARMIN

Functii: colorant natural

 

Descriere:

  • Colorant natural rosu obtinut prin zdrobirea femelei unei insecte numite cosenila (Coccus Cacti), originara din Mexic.
  • E120 (i) este colorantul pur, in timp ce E120 (ii) este extractul brut.
  • Doza maxima zilnica pentru E120 (Carmin, Cosenila) este de 5 mg/kg.
  • Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile utilizate in alimente.
  • In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E120. Face parte din categoria E-urilor periculoase.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • S-a constatat o crestere a hiperactivitatii in cateva cazuri.
  • Alergia de contact este bine cunoscuta in cazul utilizarii in produse cosmetice.
  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Sinonime: E250; AZOTIT DE SODIU

Functii: Conservant artificial, colorant

 

Descriere:

Prezentare: pulbere alba
 
Are rolul de:
  • conservant impotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne
  • colorant  - intensifica culoarea roz a produselor din carne
  • inhibator al oxidarii lipidelor, proces ce duce la rancezirea acestora.
E250 este interzis in Norvegia, Suedia, Germania si Canada.
 
Nitritii se gasesc in alimentele procesate (carnati, parizer, salam, carne afumata) si in anumite tipuri de cosmetice, bere si in tutun.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit legislatiei europene, nitritul de sodiu poate fi introdus in alimente doar in amestec cu sarea de bucatarie iar concentratia maxima admisa este de 0.06%.
 
Efecte adverse negative:
  • Poate produce cancer in urma interactiunii cu proteinele din alimente, reactie ce duce la formarea nitrozaminelor (substante posibil cancerigene). Pentru a diminua cantitatea de nitrozamine formata, producatorii din industria alimentara adauga in produse vitamina C (acid ascorbic) si vitamina E (tocoferol).
  • In concentratie mare poate reactiona cu hemoglobina. 
Nu este permis in produsele destinate alimentatiei copiilor sub 6 luni.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sadu - Pate porc"

2 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Sadu - Pate porc"

vanessa gore @ 27 Iun 2016
"verificarea culorii pate de porc"

Spune-ne opinia ta despre
"Sadu - Pate porc"

Cum pregatim muraturile pentru iarna

Cum pregatim muraturile pentru iarna

de Elena-Alina Constantinescu 02 Nov 2016

Prin murarea in saramura, legumele nu isi pierd proprietatile nutritive; in plus, scad pofta de mancare si au putine calorii. Sunt foarte gustoase alaturi de o friptura de porc, pui sau vita. [detalii]

Ce contine pateul de ficat din comert

Ce contine pateul de ficat din comert

de Elena-Alina Constantinescu 21 Iul 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un studiu privind calitatea pateului de ficat din comert. [detalii]

Dieta DASH: Cum slabesti fara sa te gandesti la calorii

Dieta DASH: Cum slabesti fara sa te gandesti la calorii

de Elena-Alina Constantinescu 06 Feb 2015

Daca iti doresti sa pierzi in greutate trebuie sa urmeze o dieta echilibrata. Dieta DASH presupune consumul de fructe, legume, cereale integrale, produse lactate sarace in grasimi, carne de vita, porc, pui si peste, nuci si seminte. O regula esentiala pentru o alimentatia sanatoasa este evitarea consumului de alimente procesate. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.