Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alka - Covrigeii casei cu masline

Nota 7 / 10 din 512 voturi
Alka - Covrigeii casei cu masline
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Alka

 

Descriere Alka - Covrigeii casei cu masline

Covrigeii casei cu masline

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Proveniti din sudul Italiei si cunoscuti sub denumirea de taralli, covrigeii casei sunt copti in cuptor prin metode traditionale ceea ce le confera fragezime si un gust inconfundabil. La realizarea lor se folosesc doar ingrediente 100% naturale, atent selectionate.

Cantitate: 100g.

Alte informatii:
Acest produs contine 18 ingrediente dintre care 10 sunt considerate a fi sigure, 8 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Informatii Alka - Covrigeii casei cu masline


- Calorii (100g): 360 kcal
- Sodiu (100g): 1.75 g
- Carbohidrati (100g): 50.2 g
- Proteine (100g): 7.2 g

 

Ingrediente Alka - Covrigeii casei cu masline

Faina de grau, VIN ALB, Ulei din samburi de masline, Sare, Ulei de masline extravirgin, EXTRACT DE MASLINE

Contine gluten si sulfiti. Poate contine urme de telina si susan.

Glutenul asigura obtinerea produselor bine dezvoltate, cu porozitate fina si uniforma, cu peretii porilor uniformi.

Sulfitii, complex de substante chimice, au functia de stabilizator. Sunt folositi cu precadere in productia de vin pentru a putea pastra vinul pentru o perioada de timp mai indelungata.  De asemenea, contribuie la marirea capacitatii de framantare a aluatului. Din cauza efectului sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine in produse.

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatorul ingredient:
 

sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

uleiul din samburi de masline este destul de similar cu ulei de masline in ceea ce priveste compozitia in acizi, avand aceleasi beneficii de sanatate atunci cand este folosit in alimentatie. Agentia britanica pentru Standarde Alimentare a emis avertismente despre proprietatile posibil cancerigene ale uleiului din samburi de masline.

 

 

Data analizei: 2015-10-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
  • 100 de calorii
  • 0,5 g de grasimi
  • 21 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Vinul alb nu se obtine din pielita boabelor de struguri, cum e obtinut cel rosu. Fermentatia mustului are loc separat de pielite si seminte.

De aceea produsul final este lipsit de polifenol, substanta prezenta in vinul rosu si care combate cancerul si afectiunile cardiace.
De asemenea, vinurile albe sunt mai sarace in tanin decat cele rosii.

Vinul alb contine (la 150 de mililitri):
  • potasiu - 101 de miligrame -  ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism
  • alcool - 14,6 grame - ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL, la reducerea riscului de coagulare a sangelui si la scaderea presiunii arteriale.
  • calorii - 118
Soiurile folosite pentru a face vin alb sunt:
  • Chardonnay
  • Chenin Blanc
  • Gewurtztraminer
  • Muscat
  • Pinot Gris
  • Riesling
  • Semillon
  • Sauvignon Blanc.
Vinul alb variaza ca savoare de la foarte sec la dulce, cele mai intalnite arome in acest caz fiind cele de: citrice, mere, pere, grapefruit, lamaie, ananas, pepene, unt, miere, arome florale sau de iarba.

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Vinul alb este contraindicat persoanelor care sufera de:

  • arterioscleroza
  • nefrita
  • boli ale ficatului

 

Descriere:

Uleiul din samburi de masline este destul de similar cu ulei de masline in ceea ce priveste compozitia in acizi, avand aceleasi beneficii de sanatate atunci cand este folosit in alimentatie.

Dupa ce extractia mecanica a uleiului de masline este completa, aproximativ 5-8% din ulei ramane in pulpa, care apoi trebuie sa fie extras cu ajutorul solventilor, o tehnica industriala utilizata in productia de cele mai multe alte uleiuri comestibile. Desi uleiul extras in acest mod este inca ulei de masline, la vanzare cu amanuntul nu poate fi pur si simplu numit "ulei de masline". Acest lucru se datoreaza faptului ca international, uleiul de masline se defineste ca fiind "uleiul care provine numai din fructul arborelui de masline, cu excluderea uleiurilor obtinute cu ajutorul unor solventi sau prin procedee de reesterificare".

Informatii nutritionale:
  • 824 Kcal / 100 ml) Fapte per 100 ml
  • Total de grăsimi: 100 ml
  • Grasimi saturate: 14 ml
  • Grasimi polinesaturate: 7 ml
  • Grasimi monosaturate: 79 ml
  • Colesterol: 0
  • Total carbohidrati: 0
  • Proteine​​: 0
  • Zaharuri: 0
  • Fibre: 0
  • Sodiu: 0
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Agentia britanica pentru Standarde Alimentare a emis avertismente despre proprietatile posibil cancerigene ale uleiului din samburi de masline.

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

 

Descriere:


Uleiul de masline extravirgin provine direct din masline, fiind supus proceselor de separare, spalare si filtrare. Acesta este considerat a avea cea mai inalta calitate si cel mai bun gust (trebuie sa contina sub 0,8% acid oleic).

Uleiul de masline prezinta urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 120 calorii
  • Aproximativ 13,5 g de grasimi: 9,9 g mononesanturate, 1,4 g polinesaturate, 1,9 g acizi grasi saturati 
  • 2 g de vitamina E
Conform Codex Alimentarius, Standardul 033-1981, uleiul de masline extravirgin se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Uleiurile virgine se obtin prin mijloace mecanice (prin presare), prin expunerea la caldura, astfel incat sa nu fie afectata compozitia naturala a uleiului.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul de masline poate contine:
  • Acid lactic (E 270) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Acid ascorbic (E 300) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Alfa-tocoferol (E 307) - numai uleiurile rafinate de masline, inclusiv uleiul din turta de masline
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Dimetilpolisiloxan (E 900) - numai uleiuri si grasimi pentru prajit
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de masline extravirgin poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei de masline extravirgin nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 

 

Descriere:

Pentru ca este una dintre cele mai bune surse de vitamina E, de acizi grasi Omega 3, Omega 6 si de calciu, maslina ramane in topul alimentelor  foarte sanatoase.

Extratcul de masline are un continut mare de calciu, un mineral cu rol fundamental pentru sanatatea oaselor.

 Informatii nutritionale 100 de grame de masline
 -81 kcal.
 -Grasimi: 7 grame.
 -Carbohidrati: 5.600 grame.
 -Proteine: 1 gram.


Maslinele contin:
 -Vitamine: retinol, tocoferol, acid ascorbic si vitamina K.
 -Minerale: fier, sodiu si calciu.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost constatate efecte negative ale consumului de extract de masline.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Alka - Covrigeii casei cu masline"

2 + 10 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Alka - Covrigeii casei cu masline"

Alf @ 19 Aug 2016
"E la televizor o reclama la acest produs, bun de altfel, care ne oripileaza. Individul care prezinta are un accent tigÄnesc absolut gretos incercand sa inducÄ impresia ca accentul ar fi italienesc. Jalnic, penibil, dizgratios Åi nu face onoare produsului prezentat. Cei care au acceptat asemenea mod de prezentare a produsului sunt total inconstienti sau fara pregatire daca nu sunt contienti de cat rau poate face unui produs o reclama neplacuta."
constantin catalin @ 26 Feb 2016
"Cei mai buni covrigei, fica mea Ruxandra Maria este "inebunita" dupa ei, nota 10"

Spune-ne opinia ta despre
"Alka - Covrigeii casei cu masline"

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

de AlegeSanatos.ro 07 Iul 2015

Anumite alimente pe care le consumam ocazional sau chiar zilnic cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Alimentele procesate, snacks-urile, alimentele de tip fast-food, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt doar cateva din alimentele care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta pentru o viata sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.