Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Chio - Popcorn cu caramel

Nota 2.8 / 10 din 604 voturi
Chio - Popcorn cu caramel
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mare*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Intersnack

 

Descriere Chio - Popcorn cu caramel

Popcorn cu caramel

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Floricele de porumb cu gust de caramel, cu zahar si indulcitor, ce se preparara la cuptorul cu microunde.

Cantitate: 90g.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 6 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Informatii Chio - Popcorn cu caramel


- Calorii (100g): 417 kcal
- Grasimi saturate (100g): 8.5 g
- Sodiu (100g): <0.01 g
- Carbohidrati (100g): 13 g
- Proteine (100g): 6.2 g

 

Ingrediente Chio - Popcorn cu caramel

PORUMB, ULEI DE PALMIER, DEXTROZA (GLUCOZA), IZOMALT, Arome, LECITINA, Ulei de floarea soarelui, SUCRALOSE, EXTRACT DE BOIA DE ARDEI, CAROTEN

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

E953 sau izolmat, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de indulcitor. Este un poliol care se compune din 50% glucoza, 25% sorbitol si 25% manitol. Nu duce la aparitia cariilor. Consumul ridicat de produse care contin E 953 duce la aparitia problemelor la nivelul tractului digestiv. E 953 este interzis in alimentatia copiilor, fiind folosit de cele mai multe ori in produsele destinate celor bolnavi de diabet.


E955 sau sucraloza, ingredient cu risc mediu de dauna, indulcitor non-caloric care nu promoveaza cariie dentare si este sigur pentru consumul de diabetici si nu afecteaza nivelurile de insulina. Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar de masa), de doua ori la fel de dulce ca zaharina si de trei ori mai dulce ca aspartamul. Poate afecta timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar. Scade fertilitatea si are efecte neurotoxice. Consumul ridicat de sucraloza si de clorin implicit, duce la atacuri de panica.

Data analizei: 2017-03-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: POPUSOI, CUCURUZ

 

Descriere:

Planta alimentara, industriala si furajera, aparține familiei Poaceae.
 
Este a treia cea mai importanta dintre grane, dupa grau si orez.
Carbohidratii cuprinsi in porumb dau energie si nu permit depunerea grasimii.
 
Contine:
  • hidrocarburi
  • amidon
  • albumin
  • vitamine din grupa B
  • vitamina E
  • fie
  • fosfor
  • magneziu
  • zinc
  • potasiu.
Boabele de porumb sunt utilizate in industriile:
  • amidonului
  • spirtului
  • glucozei
  • dextrinei 
Germenii sunt utilizati pentru extragerea uleiului, utilizat in alimentatia dietetica.
Introducerea porumbului in meniul zilnic micsoreaza  riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului. 
 
100 g de porumb – 97 kcal
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS

 

Descriere:

Uleiul de palmier (procesat) contine (per lingura):
  • 120 calorii
  • 13,6 g de grasimi (dintre care aproximativ 50% saturate, 40% mononesaturate si 10% polinesaturate)
  • 2,17 mg de vitamina E
  • 1,1 mcg de vitamina K
  • 0 carbohidrati
  • 0 proteine
Uleiul de palmier poate fi extras fie din pupla rosie a fructului de palmier (ulei de palmier rosu) sau din semintele aceluiasi fruct (ulei de palmier nucleu). Ceea ce ramane dupa extragerea din uleiul rosu a tuturor vitaminelor bune pentru cosmetica este ulterior rafinat, dezodorizat, albit si partial sau total hidrogenat, rezultand uleiul de palmier alb. Acesta este preferat industriei alimentare, iar uleiul rosu este isi dovedeste eficienta in cosmetica.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de palmier se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de palmier poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
  • Probleme la nivelul ficatului
  • Toxicitate la nivelul organelor (in cazul uleiului de palmier procesat)
Consumul de ulei de palmier nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ISOMALTITOL; E953

Functii: Indulcitor

 

Descriere:

  • Indulcitor artificial al zaharului
  • Alb, cristalin, fara miros
Poate fi obtinut si din organisme modificate genetic, in special din porumb.

Este un poliol care se compune din 50% glucoza, 25% sorbitol si 25% manitol. 
  • nu duce la aparitia cariilor dentare
  • aduce doar jumatate din caloriile pe care le acumulam mancand zahar. 
 
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E953 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Doza zilnica admisa: 20 - 30 g.
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul ridicat de produse care contin E 953 duce la aparitia problemelor la nivelul tractului digestiv.
Simptome: flatulenta, diaree.
 
E 953 este interzis in alimentatia copiilor, fiind folosit de cele mai multe ori in produsele destinate celor bolnavi de diabet.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Uleiul de floarea soarelui contine (per lingura):
  • 124 calorii
  • 14 g de grasimi (1,38 g saturate, 11,7 g mononesaturate, 0,53 g polinesaturate)
  • 8,9 g de acid linoleic (omega-6)
  • 5,6 mg de alfa-tocoferol (forma a vitaminei E)
  • 0,8 mcg de vitamina K
  • 0 colesterol
  • 0 sodiu
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de floarea soarelui se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de floarea soarelui poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Cresterea numarului de celule canceroase
  • Inflamatii
  • Depresie
Consumul de ulei de floarea soarelui nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: 1',4,6'-TRICHLORO-GALACTO-SUCROSE

Functii: agent de aroma, agent de ingrijire

 

Descriere:

  • Sucraloza este un indulcitor artificial.
  • Acesta este un indulcitor nu-caloric si nu promoveaza cariie dentare, este sigur pentru consumul de diabetici si nu afecteaza nivelurile de insulina.
  • Majoritatea sucralozei aspirate nu este defalcata in functie de organism, de aceea este noncalorica.
  • Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar de masa), de doua ori la fel de dulce ca zaharina si de trei ori mai dulce ca aspartamul.
  • Aceasta este stabila in caldura si intr-o gama larga de conditii de pH.

In Uniunea Europeana, este, de asemenea, cunoscut sub numarul E955.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta acestui ingredient si a aprobat utilizarea sa ca aditiv alimentar.
  • Poate afecta timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar.
  • Scade fertilitatea si are efecte neurotoxice.
  • Consumul ridicat de sucraloza si de clorina implicit, duce la atacuri de panica.
  • Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPSANTINA, CAPSORUBINA, EXTRACT DE PAPRICA, EXTRACT DE ARDEI ROSU

Functii: colorant

 

Descriere:

 
Colorant, rosu-portocaliu natural obtinut prin extractie cu solventi din ardeiul rosu, Capsicum anum L.
 
  • In Codex Alimentarius, extractul de boia de ardei are denumirea de E160c. 
     
  • Doza maxima zilnica pentru E160c (Extract de ardei rosu, capsantina) este nelimitata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • E160c este considerat sigur, inofensiv.


Citeste mai mult

Sinonime: CAROTIN; CAROTENOID

Functii: colorant alimentar

 

Descriere:

  • Pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt.
  • Este liposolubil (se dizolza in grasimi).
     
  • In organismul uman, carotenul se gaseste in cantitati mici, el fiind dizolvat in lipide. 
     
  • Cel mai cunoscut este β-Carotenul sau pro-vitamina A, vitamina A mai poate fi obținut de organism și din β-Caroten și γ-Caroten.
     
  • Carotenul, dupa noile studii, ar avea un efect anticancerigen si antioxidant.
In Codex Alimentarius are denumirea de E160a.

Doza zilnica: 
  • Pana la 5 mg/kg corp 

 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii.

Carotenul este o sursa de vitamina A (2 parti caroten egal o parte vitamina A), concentratii marite pot provoca simptome ale toxicitatii vitaminei A.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Chio - Popcorn cu caramel"

2 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Chio - Popcorn cu caramel"

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

de AlegeSanatos.ro 07 Iul 2015

Anumite alimente pe care le consumam ocazional sau chiar zilnic cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Alimentele procesate, snacks-urile, alimentele de tip fast-food, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt doar cateva din alimentele care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta pentru o viata sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit