Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Lotto Classic - Snacks cu Branza

Nota 6 / 10 din 905 voturi
Lotto Classic - Snacks cu Branza
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Best Foods

 

Descriere Lotto Classic - Snacks cu Branza

Snack din porumb cu gust de branza

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Cantitate: 80 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 3 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente prezinta mediu de dauna.
 

 


 

 

Informatii Lotto Classic - Snacks cu Branza


- Calorii (100g): 525 kcal
- Sodiu (100g): 0.9 g
- Carbohidrati (100g): 46 g
- Fibre (100g): 1.5 g
- Proteine (100g): 7 g

 

Ingrediente Lotto Classic - Snacks cu Branza

MALAI, ULEI VEGETAL, PUDRA DE PAPRICA, SARE IODATA, CASCAVAL PUDRA

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

ulei vegetal, ingredient cu risc mediu de dauna, obtinut din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri. Consumul de ulei vegetal poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate) si boli cardiovasculare (cresterea colesterolului).

pudra de paprica, ingredient cu risc mediu de dauna, care provine din diverse varietati ale speciei Capsicum annuum si difera intre ele prin forma, marimea, gustul si culoarea fructelor. Nu se recomanda consumul de paprica iute in cazul afectiunilor cardiace, alergiilor, astmului sau hipertensiunii arteriale.

cascaval pudra, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de cascaval pudra poate cauza reactii alergice si crestere in greutate.



Data analizei: 2016-03-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: GRIS DE PORUMB

 

Descriere:

Aliment preparat din faina de porumb, de mei sau de alte cereale, dospit și copt in cuptor.
 
Exista doua tipuri de malai:
  • natural
  • grisat
Malaiul necernut (natural) pastreaza cea mare parte din calitatile terapeutice ale boabelor de porumb.
 
Malaiul de porumb contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, vitamine din grupul B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.
 
Malaiul si mamaliga obtinuta din el au nenumarate aplicatii terapeutice certificate stiintific:
 
  • atenueaza simptomele specifice debutului menopauzei, tulburarile hormonale la femei
  • favorizeaza secretia endocrina a pancreasului si stimuleaza diureza, lucru benefic pentru diabetic si celor cu boli renale cronice
  • protejeaza sistemul cardiovascular datorita cantitatii mari de in potasiu si substante din complexul B.
  • provoaca mult mai rapid senzatia de satietate
  • nu ingrasa deoarece este sarac in calorii
  • bun antiinflamator, colagog (stimulent al secretiei de bila) si coleretic (favorizeaza varsarea bilei in intestin). 
  • ajuta la tratarea colecistitei si dischineziei biliare.
 
Reactii adverse:

Sinonime: ULEIURI DE PLANTE

 

Descriere:

 
Cele mai des folosite uleiuri vegetale sunt:
  • Uleiul de floarea-soarelui
  • Uleiul de porumb
  • Uleiul de soia
  • Uleiul de arahide
  • Uleiul de masline
  • Uleiul de rapita (canola)
  • Uleiul de sofranel
  • Uleiul din seminte de bumbac
  • Uleiul de nuca de cocos
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul vegetal se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).
 
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
     
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat in tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei vegetal poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei vegetal nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

  • Pudra fina care provine din diverse varietati ale speciei Capsicum annuum si difera intre ele prin forma, marimea, gustul si culoarea fructelor.
  • Pudra de paprika poate fi de culoare rosu-intens sau bruna, in functie de varietatea de ardei din care provine. Si gustul variaza, de la dulceag la unele soiuri pana la foarte iute.
  • Pe langa proprietatile sale culinare, ardeiul iute are si efecte terapeutice printre care si stimularea intregii activitati digestive.
  • Industria alimentara utilizeaza pudra de paprika in unele sortimente de branza topita, carne procesata, bulion, chili-pudra, etc.
  • Pudra de paprica, fiind un condimentul, este utilizat nu numai pentru aromatizare ci si pentru colorarea in rosu, naturala, a unor sortimente de mancaruri.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu se recomanda consumul de paprica iute in cazul afectiunilor cardiace, alergiilor, astmului sau hipertensiunii arteriale.

Consumul de paprica pudra poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, arsuri, crampe)
Consumul de paprica pudra nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 
 

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 

Sinonime: PUDRA DE BRANZA

 

Descriere:


Pudra din cascaval sau alte tipuri de branza este folosita in general drept ingredinet ce aduce savoare biscuitilor, produselor de patiserie, sosurilor, snacks-urilor si altor tipuri de alimente.

Conform Codex Alimentarius, cascavalul pudra se regaseste in categoria 01.6 Branza si analogi, grupa 01.6.2 Branza maturata, subgrupa 01.6.2.3 Branza pudra: produs deshidratat preparat din diverse soiuri de branza, ce are ca scop folosirea cu lapte sau apa pentru prepararea sosurilor sau folosirea ca ingredient propriu-zis. 

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Carotenoizi - 100 mg/kg
  • Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cascaval pudra poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Deficiente nutritionale
Consumul de cascaval pudra nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lotto Classic - Snacks cu Branza"

8 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lotto Classic - Snacks cu Branza"

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

de AlegeSanatos.ro 07 Iul 2015

Anumite alimente pe care le consumam ocazional sau chiar zilnic cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Alimentele procesate, snacks-urile, alimentele de tip fast-food, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt doar cateva din alimentele care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta pentru o viata sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.