Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Dekang - E-liquid Crystal Menthol

Nota 5.8 / 10 din 515 voturi
Dekang - E-liquid Crystal Menthol
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Dekang

 

Descriere Dekang - E-liquid Crystal Menthol

Dekang - E-liquid Crystal Menthol 

*Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro

Lichid pentru tigara electronica.

Gramaj: 10 ml

 

Ingrediente Dekang - E-liquid Crystal Menthol

EXTRACT NATURAL DE VANILIE, LINALOOL, 2,3,5-TRIMETHYLPYRAZINE, MENTHOL, ACID MALIC, BETA DAMASCENONE, ACETYLPYRAZINE, TABANONE, VANILLA, ETHYL ACETATE, ETHYL MALTOL, GLYCERIN

Atentie: Aceasta analiza nu inlocuieste un consult medical de specialitate pe care ar trebui sa il efectuati inainte de a consuma orice supliment alimentar.

Data analizei: 2013-02-10


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

  • Extractul natural de vanilie se obtine din fermentarea boabelor de pastaie si este de culoare maro-visinie.
  • Extractul obtinut se pastreaza in sticlute inchise la culoare deoarece lumina altereaza calitatea produsului, aroma si savoarea sa.
  • Se utilizeaza in produse de cofetarie, bomboane si ciocolata ca aromatizant
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, nu se cunosc efectele adverse ale acestui ingredient.

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.

Sinonime: TRIMETHYL PYRAZINE, 2,3,5; TRIMETHYLPYRAZINE; PYRAZINE

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

  • Compus folozit foarte mult in industria alimentara.
  • Este format prin reactia Maillard dintre zaharuri si aminoacizi.
  • Lichid transparent, incolor. Solubil in apa si in majoritatea solventilor organici.
  • Folosit in componenta tigarilor, nu creste toxicitatea generala a fumului de tigara.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este nociv si trebuie  pastrat departe de surse de aprindere.
 

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.

Sinonime: L-MALIC ACID D-MALIC ACID (–)-MALIC ACID (+)-MALIC ACID (S)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID (R)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID

Functii: agent de aroma, acidulant, agent de ajustarea a pH-ului

 

Descriere:

Acid organic slab care se gaseste din abundenta in sucurile multor plante, dar in mod special in fructe de padure, in mar si in strugure.
In scopuri comerciale este obtinut prin sinteza. 
 
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii si participa ca ion la ciclul Krebs (acidului citric).
 
Utilizari:
1. este un acidulant care se adauga produselor alimentare si bauturilor cu scopul de a:
  • scadea pH-ul
  • oferi un gust acrisor
2. in produse cosmetice pentru ajustarea pH-ului si in peelingul facial

3. in producerea medicamentelor, intrucat studii clinice au indicat ca acidul malic
 
  • reduce sechelele ischemice
  • reduce tensiunea arteriala
  • reduce durerilor cauzate de fibromialgie
4. in tratamentele dentare pentru curatarea si pregatirea dintilor pentru plombare.
 
In Codex Alimentarius, acidul malic are numarul E296 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Comisiei Codex Alimentarius, acidul malic este in lista aditivilor permisi pentru fabricarea: dulciurilor, berii cu arome, branzeturilor, bauturii racoritoare carbogazoase, sucurilor de fructe, vinurilor etc .
 
Potrivit studiilor publicate de FAO (Food and Agriculture Organisation) si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) „alimentele cu continut de acid malic au fost consumate de om de secole fara efecte adverse”. Cu toate acestea exista elemente ale acidului malic, precum acidul maleic, al caror continut trebuie controlat cu strictete. 
 
De aceea, atat OMS cat si reglementarile UE sunt stricte in ceea ce priveste standardele de calitate ale acidului malic.
 

Sinonime: DORICENON;DORICENONE;B-DAMASCENONE;BETA-DAMASCENONE;TRANS-DAMASCENONE;(E)-Β-DAMASCENONE;TRANS-Β-DAMASCENONE;Β-DAMASCENONE, 90% DISCONTINUED, UNSTABLE;TRANS-2,6,6-TRIMETHYL-1-CROTONYLCYCLOHEXA-1,3-DIENE;Β-DAMASCENONE,TRANS-Β-DAMASCENONE,(E)-Β-DAMASCE

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

  • Ingredient format dintr-o serie de compusi chimici strans legate, component al unei varietatati de uleiuri esentiale.
  • Un lichid de culoare galben pal pana la galben.
  • Este o substanta chimica importanta aromatizanta utilizata in industria de parfumerie.
  • O cetona terpenica; odorizant in fructe, legume, miere, vin si bere.

  • beta-Damascenone are o contributie majora in cazul produselor cu aroma de trandafiri, in ciuda concentratie foarte scazute.
  • Este folosit in lichidele de la tigarile electronice pentru a parfuma mirosul vaporilor.
Reactii adverse:

Sinonime: 2-ACETYL;FEMA 3126;ACETYLPYRAZINE;FEMA NUMBER 3126;2-ACETYLPYRAZINE;ACETYL-2-PYRAZIN;ACETYLPYRAZINE, 2-;ACETYLPYRAZINE,97%;TIMTEC-BB SBB006738;1-PYRAZINYL-ETHANON

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

  • Este un compus folozit foarte mult in industria alimentara (carne, cafea, popcorn, alone, cacao, chipsuri din cartofi, etc).
     
  • Contribuie cu arome in cantitati infime de drojdie de bere, nuci, paine si unt, contribuind cu aceste arome in vaporii tigarii electronice. 
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Flavor and Extracts Manufacturers Association (FEMA) a inclus acest ingredient pe lista substantelor GRAS, substante recunoscute ca fiind sigure pentru utilizare.
 

Sinonime: MEGASTIGMATRIENONE; 3,5,5-TRIMETHYL-4-BUTENYLIDENE-2-CYCLOHEXEN-1-ONE; 4-(2-BUTENYLIDENE)-3,5,5-TRIMETHYLCYCLOHEX-2-EN-1-ONE

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

  • Un element de aroma folosit la ciocolata dar si la tutun.  
  • Tabanone este foarte des intalnit in calitate de aditiv alimentar, dand o aroma bogata.
  • Este utilizat intr-un grad mare in tigarile cu tutun ca aroma. Le sporeste aroma si ii imbunatateste gustul.
  • Se gaseste in mod natural in tutunul turcesc.
 
Reactii adverse:

Functii: agent de aroma, condiment

 

Descriere:

  • Planta exotica erbacee agatatoare din familia orhideelor, cu frunze carnoase si fructe aromatice, in forma de pastaie, folosite drept condiment (Vanilla planifolia).
     
  • Fructul acestei plante este supus unui proces special de fermentare si folosit drept condiment placut aromat, datorita continutului de vanilina.
  • Vanilia este dulce, aromata si placuta la gust. Aroma provine de la pastaia in care se gasesc semintele, sau de la “boabele” plantei de vanilie.
  • Este folosita in mancare, dar si in industria parfumeriei.
In lume au fost depistate aproximativ 110 specii de orhidee care produc vanilie, doar trei dintre ele sunt cultivate pentru a fi comercializate:
  • Planifolia
  • Pompona
  • Tahitensis.

  • Vanilia este si un puternic afrodiziac, pe langa un aromatizant puternic.
  • Este un tonic nervos deosebit de puternic si este recunoscuta pentru sporirea activitatii cerebrale.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista contraindicatii pentru acest produs.
  • Nu se recomanda consumul in exces.
 

Sinonime: ACETIC ACID, ETHYL ESTER, ACETIC ETHER, ACETIDIN, ACETOXYETHANE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • derivat din alcool etilic si acid acetic
  • compus organic cu miros fructat
  • rol de dizolvare a celorlalte ingrediente
  • folosit si in decofeinizarea cafelei si ceaiului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta sintetica de aroma si adjuvant pentru mancare. Ethyl Acetate se afla si pe lista aditivilor alimentari secundari care pot fi folositi drept solventi, lubrifianti si agenti antiaderenti.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives permite un consum acceptabil, zilnic, de Ethyl Acetate cuprins intre 0 si 25 mg/kg (greutate corporala).
 

Functii: otentiator de aroma, aromatizant

 

Descriere:

  • Compus organic, care este aromatizant comun in unele produse zaharoase.
  • Acesta este un solid alb, cu un miros dulce, asemanator cu cel al zaharului caramelizat si al fructelor coapte/fierte.
  • Este derivat din maltol (E636) prin inlocuirea grupului de metol cu un grup de etil.
  • Maltolul este un compus natural organic care se gaseste in coaja copacilor de zada, a acelor de pin sau in componenta maltului prajit.
  • Este obtinut din extractul de coaja de zada sau prin prajirea maltului. Mai poate fi produsa prin incalzirea lactozei si a maltozei.
  • Este utilizat ca un potentiator de aroma in produsele alimentare, in special in paine si prajituri.
Reactii adverse:

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Dekang - E-liquid Crystal Menthol"

7 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Dekang - E-liquid Crystal Menthol"

Studiu: Cum se protejeaza romanii de raceala si gripa

Studiu: Cum se protejeaza romanii de raceala si gripa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Nov 2015

Potrivit unui studiu realizat la cererea Societatii Nationale de Medicina Familiei, in cazul unei infectii respiratorii, 6 din 10 romani apeleaza la pastile care amelioreaza simptomele racelii si gripei. 76% dintre romani aleg pentru ei si familiile lor sa consume mai multe legume si fructe proaspete pentru sporirea imunitatii. O treime aleg suplimentele, in acelasi scop. [detalii]

Abuzul de suplimente cu multivitamine creste riscul de cancer

Abuzul de suplimente cu multivitamine creste riscul de cancer

de AlegeSanatos.ro 28 Apr 2015

Suplimentele alimentare sunt folosite tot mai des pentru a combate oboseala, pentru a stimula memoria sau pentru a stimula sistemul imunitar. Te-ai intrebat cat de sigure sunt acestea pentru sanatate? S-a dovedit ca suplimentele cu vitamine cresc riscul de a dezvolta cancer, potrivit unui studiu bazat pe analizarea rezultatelor unor cercetari de peste doua decenii. [detalii]

Echinaceea intareste sistemul imunitar si previne infectiile

Echinaceea intareste sistemul imunitar si previne infectiile

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iun 2014

Echinacea a fost folosita de secole ca remediu natural impotriva racelilor, infectiilor respiratorii sau inflamatiilor. In prezent, planta este folosita in industria farmaceutica si cosmetica. Sunt folosite radacinile, frunzele, florile si semintele. Suplimentele cu extract de echinaceea cresc rezistenta organismului si il ajuta sa lupte impotriva infectiilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.