Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nutrilite- Biotina C Plus

Nota 7.5 / 10 din 308 voturi
Nutrilite- Biotina C Plus
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Amway

 

Descriere Nutrilite- Biotina C Plus

Biotina C Plus

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Un supliment alimentar cu biotina, vitamina C si colagen. Vitamina C si biotina mentin sanatatea epidermei. Biotina contribuie la intretinerea parului.
Informatii nutritionale
• Recomandat pentru diabetici (continutul de carbohidrati si de calorii este neglijabil)
• Fara gluten

• Ofera o gama larga de ingrediente recunoscute pentru influenta benefica asupra parului si a epidermei
• Imbunatateste starea parului si a epidermei
• Contine extract din seminte de struguri
• Contine concentratul NUTRILITE de cirese Acerola
• Are actiune antioxidanta, neutralizand radicalii liberi ce ataca celulele epidermei
• Fara adaos de arome, coloranti si conservanti artificiali.

Cantitate: 90 pastile.


Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 14 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Recomandari de consum zilnic: Mentiunile producatorului:

1 tableta pe zi, de preferinta in timpul mesei.
 
Potentiali utilizatori
• Cei care doresc mentinerea sanatatii parului si a epidermei cu ajutorul suplimentelor alimentare
• Cei care sunt ingrijorati de parul sau tenul prea uscat ca rezultat al stresului zilnic, al deficientelor nutritionale sau al factorilor nocivi din mediu
• Cei a caror dieta/mod de viata nu asigura zilnic cantitati adecvate de fructe si legume proaspete
• Cei care doresc protectie antioxidanta sporita impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi
 
Recomandari
A nu se lasa la indemana copiilor. Acest produs nu este recomandat ca inlocuitor al unui regim alimentar variat. Nu
depasiti doza zilnica recomandata. Pastrati recipientul bine inchis.

 

Ingrediente Nutrilite- Biotina C Plus

HYDROLYZED COLLAGEN, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE, FOSFAT DE CALCIU, CROSSLINKED SODIUM CARBOXYMETHYLCELLULOSE, ACID ASCORBIC\ VITAMINA C, MALTODEXTRIN, MALPIGHIA PUNICIFOLIA (ACEROLA), MAGNESIUM TRISICILATE, Saruri de Magneziu ale acizilor grasi / E 470, GLYCINE, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, GLYCERIN, BIOTIN, CEARA CARNAUBA\ E903, L-CYSTEINE HYDROCHLORIDE, SILICON DIOXIDE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

E341 sau  Fosfat de Calciu, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator. Este un antioxidant natural mineral. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

E470b sau saruri de Magneziu ale acizilor grasi, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de antiaglomerant. Sarurile de Magneziu ale acizilor grasi sunt saruri ale acizilor grasi naturali, in principal de origine vegetala, dar pot fi folosite si grasimi de origine animala. Acesta se poate extrage si din soia modificata genetic. Ca si simptome produce tulburari gastrice. Nu se recomanda consumul frecvent.

 E551 sau Dioxid de siliciu, ingredient cu risc scazut de dauna, care are rol de antiaglomerant. In industria alimentara este folosit la purificarea berii si ca agent antiaglomerant pentru cafeaua instant. Face parte din categoria E-urilor suspecte.

Atentie: Aceasta analiza nu inlocuieste un consult medical de specialitate pe care ar trebui sa il efectuati inainte de a consuma orice supliment alimentar.

Data analizei: 2014-02-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: COLLAGEN HYDROLYSATE; HYDROLYZED ANIMAL PROTEIN; HYDROLYZED ANIMAL PROTEIN POWDER

Functii: agent de ingrijire a parului, agent d e ingrijire a unghiilor, agent de ingrijire a pielii, antistatic, emolient, peliculogen, umectant

 

Descriere:

  • derivat in urma hidrolizei colagenului
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerare, agent de umplutura/crestere, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, agent de curgere/alunecare (flow)

 

Descriere:

  • apare in mod natural in peretii celulari ai plantelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Sinonime: HYPROMELLOSE, HPMC, E464

Functii: Ca aditiv alimentar: emulsificator, agent de ingrosare, agent antiaglomerant; agent emulsifiant, calmant si lubrifiant

 

Descriere:

Derivat al celulozei, polimer semisintetic, inert si viscoelastic. Se obtine in scop comercial din lemn si este modificata pe cale chimica.
 
In cosmetica acest ingredinet este folosit pentru proprietatile sale calmante si lubrifiante si de asemenea ca emulgator, liant si agent de crestere a vascozitatii formulei.
 
Alternativa gelatinei animale.
 
Acest ingredient se mai regaste in: 
  • Adezivi
  • Produse din gips
  • Medicamente
  • Vopsele
  • Produse alimentare
  • Cosmetica
  • Detergenti si 
  • Picaturi de ochi
In Codus Alimentarius, Hydroxypropyl Methylcellulose are denumireaaaa de E464 si face parte din categoria E-urilor „suspecte”.
 
Reactii adverse:
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Enviromental Working Group atentioneaza ca folosirea in cantitati mari a acestui ingredient poate duce la iritarea pielii.
 
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol
 

Sinonime: E341; ORTOFOSFAT DE CALCIU

Functii: regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator (de retinere a apei si de ingrosare)

 

Descriere:

  • aditiv alimentar
  • antioxidant natural mineral.
Se prezinta sub formele:
  • E 341(i) - Fosfat monocalcic
  • E 341(ii) - Fosfat dicalcic
  • E 341(iii) - Fosfat tricalcic.
Fosfatul monocalcic este o substanta folosita la spalarea instalatiilor dozatoarelor automate care livreaza bauturi de tip ceai, cafea instant, suc etc.
Fosfatul dicalcic se foloseste in cantitate de 1g/kg la gheata alimentara
Fosfatul tricalcic se adauga in cantitate de maxim 3g/kg in unele deserturi si in amestecuri de prafuri pentru deserturi.
 
Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de fosfor este de pana la 70 mg/kg corp.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E341. Face parte din categoria E-urilor suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cantitatile prea mari de fosfati pot cauza tulburari metabolice.
  • Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici

Sinonime: E468, CARBOXIMETILCELULOZA DE SODIUM RETICULATA, GUMA DE CELULOZA CU STRUCTURA RETICULATA

Functii: Emulgator, stabilizator, agent de ingrosare, agent de coagulare.

 

Descriere:

Carboximetilceluloza de sodium reticulata este un polizaharid semisintetic. Consta din lanturi de monomeri de glucoza care formeaza o componenta majora a peretelui celulelor vegetale si al fibrelor. 
 
Carboximetilceluloza de sodium reticulata este utilizata in alimente ca emulgator pentru mentinerea unui amestec uniform intre doua sau mai multe compozitii, de exemplu, un amestec de ulei si apa.

Folosit in multe produse, inclusiv produse pasteurizate, inghetata, branzeturi, produse lactate, unt, cereale pentru micul dejun precum si produse de panificatie.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru E468 .
 

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei

Sinonime: MALTODEXTRIN

Functii: absorbant, liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • polizaharid obtinut in urma hidrolizarii amidonului
  • imbunatateste calitatile anti-aging ale celorlalte componente dintr-un produs
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri ca aditiv alimentar (GRAS).

Functii: antioxidant, tonic, astringent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Acest mic arbust peren creste in Yucatan, dar este, de asemenea, gasit in Caraibe, Brazilia, Texas si America Centrala.
Acerola apartine soiurilor de fructe cu continut ridicat de vitamina C.

Vitamina C in Acerola este unul dintre antioxidantii benefici care pot oferi protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului. Vitamina C poate proteja colesterolului LDL de oxidare si poate bloca, de asemenea, formarea de nitrozoamine, care cauzeaza cancer chimic.
Reprezinta o sursa buna de alte elemente nutritive, inclusiv vitamina B, calciu, fier, bioflavonoide, fosfor, acid malic, acid pantotenic, potasiu, magneziu.

De asemenea, Acerola contine saruri minerale, care s-au dovedit ca ajuta la remineralizarea pielii obosite si stresate. Este benefici pentru piele, contribuie la hidratare ei.

Propritati:
  • antioxidant puternic
  • previne imbatranirea cutanata
  • cicatrizant
  • stimuleaza producerea de colagen
  • antipigmentar
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 

Sinonime: TRISILICAT DE MAGNEZIU, E553A

Functii: Agent antiaglimerant, agent de separare, antacid, aditiv alimentar

 

Descriere:

Acest aditiv este utilizat in mare parte de catre lanturi de fast-food care il folosesc pentru proprietatea de a absorbi acizii grasi si de a indeparta impuritatile care se formeaza in uleiurile comestibile in timpul procesului de prajire.
 
Trisilicatul de magneziu poate fi utilizat ca antiacid in tratamentul ulcerelor peptice. Acesta creste pH-ul sucului gastric printr-o reactie de neutralizare. 
 
Acesta poate fi de asemenea utilizat in formulari farmaceutice orale si in produse alimentare ca un agent de alunecare. De asemenea, este utilizat in scopuri terapeutice ca antiacid, dar si pentru tratamentul supradozajului cu ciprofloxacina.
 
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E553a si face parte din categoria E-urilor inofensive.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Doza maxima zilnica pentru E553a este nelimitata.
 
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru E553a .
 

Sinonime: E 470

Functii: emulgator, spumant

 

Descriere:

  • Saruri de Magneziu ale acizilor grasi sunt saruri ale acizilor grasi naturali, in principal de origine vegetala, dar pot fi folosite si grasimi de origine animala.
  • Acizii sunt amestecuri de acid stearic, oleic, palmitic si miristic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Desi sunt utilizate in principal uleiuri vegetale, folosirea grasimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusa. Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii ┼či evreii evita din aceasta cauza aceste produse. Numai producatorul poate oferi informatii detaliate asupra originii acizilor grasi.

Consumul frecvent nu este recomandat

Sinonime: AMINOACETIC ACID; AMINOETHANOIC ACID; GLYCOCOLL; 2-AMINOACETIC ACID; ACIPORT; AMINOACETIC ACID

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii si parului, antistatic

 

Descriere:

  • aminoacid ce apare in mod natural
  • se regaseste in proteine
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice antiacid (fara prescriptie medicala). Glycine poate fi folosit, in anumite conditii, si in alimente.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 640 - Glycine and its sodium salt.

Sinonime: GRAPE SEED OIL; VITIS VINIFERA SEED OIL; GRAPESEED

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:


  • obtinut din seminte de struguri
  • antioxidant, usor astringent
  • usor absorbit de piele
  • non-comedogenic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Functii: Coenzyme R, Vitamina B7, Vitamina H

 

Descriere:

Biotina este o vitamina solubila in apa, care se gaseste in mod natural in alimente.
In cosmetice si produsele de ingrijire personala, Biotina este utilizata in principal in formularea balsamurilor de par, sampoanelor, produselor de ingrijire si agentilor de hidratare.
 
Biotina imbunatateste textura cremoasa si adauga stralucire corpului si parului. Biotina are proprietati de hidratare si netezire si poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea structurii unghiilor fragile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration a stabilit ca Biotina a fost in general recunoscuta ca fiind sigura, ca supliment alimentar.
 
Siguranta Biotinei a fost evaluata si de catre Grupul de experti CIR. Grupul de experti a evaluat datele stiintifice si a remarcat numarul mare de persoane expuse la Biotina din produsele alimentare si cosmetice. CIREP a concluzionat ca Biotina poate fi folosita in siguranta si in produsele cosmetice.

Functii: agent de glazurare, agent de separare

 

Descriere:

  • Derivat, exudat eliberat prin porii frunzelor palmierului de ceara brazilian (Copernica cerifera). 
 
Utilizare: 
  • agent de finisare pentru drajeuri
  • ceruirea fructelor
  • cerneluri
  • cosmetica (ofera stabilitate rujurilor, creioanelor de contur si rimelului)
  • in retetele pentru ceara de parchet, creme de lustruire, de lacuire si pentru incaltaminte
  • in producerea sapunului si lumanarilor
  • in producerea invelisurilor protectoare pentru medicamente
 
In Codus Alimentarius poarta denumirea de E903. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
 
  • Doza maxima zilnica pentru E903 (Ceara Canauba) este nelimitata.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


  • Uneori poate provoca alergii persoanelor sensibile.
  • Poate fi cancerigen.

 

Descriere:

Clorhidratul de L-Cisteina clorhidrat este numele dat alfa aminoacidului de L-cisteina, atunci cand acesta este folosit ca ingredient in suplimente alimentare zilnice. 
 
L-Cisteina este un alfa aminoacid care este produs in mod natural de corpul uman, mai degraba decat a fi absorbit din alimentele pe care le mananca omul.
 
 Cu toate acestea, unele persoane sunt incapabile de a produce suficienta cisteina sau au nevoie de cisteina in dieta lor din cauza diverselor probleme de sanatate. In aceste cazuri, clorhidratul de L-cisteina se administreaza pe cale orala.
 
In termeni generali, Food and Drug Administration precizeaza ca organismul uman are nevoie de aproximativ 25 mg de cisteina pentru fiecare gram de protein care este ingerat. Adultii, prin urmare, vor trebui sa consume mai mult Cisteina decat copiii sau sugarii. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest supliment zilnic este utilizat pentru o varietate de motive. Principalul motiv de a ingera un supliment ce contine clorhidrat de L-Cisteina in fiecare zi este pentru a mari nivelurile de glutatie din organismul uman. Aceasta substanta se gaseste in concentratii mari in ficatul uman si este un antioxidant puternic, responsabil pentru eliminarea radicalilor liberi si a altor agenti nocivi din corpul uman.
 
Se considera ca acest ingredient poate fi de asemenea utilizat pentru a reduce potentialul de astm, cancer, boli de inima, SIDA si HIV, pierderea parului, boli hepatice si chiar boala Parkinson. Simptomele care pot indica un nivel scazut de cisteina pot include raceli frecvente sau alte infectii virale sau un sistem imunitar ineficient. 
 

Sinonime: DIOXID DE SILICIU

Functii: antiaglomerant

 

Descriere:

Suplimente alimentare contin adesea ingrediente inactive care ajuta in procesul de fabricatie. Majoritatea tabletelor si capsulelor sunt fabricate din ingrediente pulverulente, care au tendinta de sa se grupeze, mai ales atunci cand sunt expuse la umezeala.
 
Dioxidul de siliciu este un aditiv utilizat in mod obisnuit de catre industria alimentara de suplimente si farmaceutica pentru a preveni ingrediente de la lipire.
 
Dioxidul de siliciu este un tip de siliciu. Siliciu este un compus chimic primar a gasit in nisip si pietre, si reprezinta aproape 90 la suta din masa totala a Pamantului. Dioxidul de siliciu este inert, ceea ce inseamna ca nu va interfera cu ingrediente active din suplimente sau medicamente. 
 
Dioxid de siliciu are o capacitate unica de a absorbi umezeala. Aceasta proprietate face din siliciu un excelent agent antiaglomerant. Agentii antiaglomeranti sunt folositi pentru a preveni lipirea ingredientelor si pentru a mentine o distributie egala intre nutrienti sau ingrediente active. Acest lucru este important in asigurarea conform careia produsul indeplineste cererile mentionate pe eticheta.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Dioxid de siliciu nu este digerat si absorbit in tractul intestinal, ceea ce inseamna ca nu prezinta un risc de toxicitate. Dioxid de siliciu este "in general recunoscute ca fiind sigur" - sau GRAS - de catre Food and Drug Administration din SUA.

Desi pietrele la rinichi se pot forma dupa un consum de cantitati masive de dioxid de siliciu pe o perioada lunga de timp, cantitatea de siliciu din produsele alimentare, produsele farmaceutice si suplimente nu este suficient de semnificativ pentru a provoca formarea de pietre sau alte efecte secundare.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul e551. Face parte din  categoria E-urilor suspecte.

Doza maxima zilnica pentru E551 (Silicat de calciu) este nelimitata. 
  • Acest ingredient poate produce alergii cu manifestari dermatologice.
  • Nu se recomanda consumul frecvent.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Nutrilite- Biotina C Plus"

5 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nutrilite- Biotina C Plus"

Studiu: Cum se protejeaza romanii de raceala si gripa

Studiu: Cum se protejeaza romanii de raceala si gripa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Nov 2015

Potrivit unui studiu realizat la cererea Societatii Nationale de Medicina Familiei, in cazul unei infectii respiratorii, 6 din 10 romani apeleaza la pastile care amelioreaza simptomele racelii si gripei. 76% dintre romani aleg pentru ei si familiile lor sa consume mai multe legume si fructe proaspete pentru sporirea imunitatii. O treime aleg suplimentele, in acelasi scop. [detalii]

Abuzul de suplimente cu multivitamine creste riscul de cancer

Abuzul de suplimente cu multivitamine creste riscul de cancer

de AlegeSanatos.ro 28 Apr 2015

Suplimentele alimentare sunt folosite tot mai des pentru a combate oboseala, pentru a stimula memoria sau pentru a stimula sistemul imunitar. Te-ai intrebat cat de sigure sunt acestea pentru sanatate? S-a dovedit ca suplimentele cu vitamine cresc riscul de a dezvolta cancer, potrivit unui studiu bazat pe analizarea rezultatelor unor cercetari de peste doua decenii. [detalii]

Echinaceea intareste sistemul imunitar si previne infectiile

Echinaceea intareste sistemul imunitar si previne infectiile

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iun 2014

Echinacea a fost folosita de secole ca remediu natural impotriva racelilor, infectiilor respiratorii sau inflamatiilor. In prezent, planta este folosita in industria farmaceutica si cosmetica. Sunt folosite radacinile, frunzele, florile si semintele. Suplimentele cu extract de echinaceea cresc rezistenta organismului si il ajuta sa lupte impotriva infectiilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.