Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Redis - Isotonic-R Forte

Nota 7.7 / 10 din 817 voturi
Redis - Isotonic-R Forte
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Redis Co

 

Descriere Redis - Isotonic-R Forte

Isotonic-R Forte

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Isotonic-R Forte este o bautura isotonica, energizanta si reconfortanta care contine carbohidrati cu asimilare rapida si lenta, precum si cele mai importante minerale si vitamine. Ea inlocuieste rapid apa si mineralele pierdute prin transpiratie, furnizeaza energie, ajutand la recuperarea rapida dupa efort,inlaturand oboseala.
 
Se recomanda in special sportivilor pentru refacerea si ridicarea performantelor, precum si persoanelor care lucreaza in conditii cu temperatura ridicata sau care depun un efort fizic mare, care presupun un consum energetic crescut si o transpiratie abundenta.

Cantitate: 500 ml.

Alte informatii: 
Acest produs contine 18 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente au risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Redis - Isotonic-R Forte

DEXTROZA (GLUCOZA), Fructoza, ACID CITRIC, CITRAT TRISODIC, CLORURA DE POTASIU, OXID DE MAGNEZIU, Arome, Zahar, MALTODEXTRIN, ACID ASCORBIC\ VITAMINA C, VITAMINA B3 (NIACINA), Vitamina E, TIAMINA (VITAMINA B1), ACID PANTOTENIC (B5), ACID FOLIC (B9), VITAMINA B6, BIOTIN, OXID DE ZINC

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).


Fructoza, ingredient cu risc mediu de dauna. Fructoza este un zahar ce se regaseste in fructe, miere si suc de fructe, care impreuna cu glucoza formeaza sucroza. Aceasta are cel mai mic indice glicemic dintre toate zaharurile naturale, fiind considerata un monozaharid.Consumul de fructoza poate cauza reactii alergice (inclusiv intoleranta), crestere in greutate (obezitate), diabet, cresterea nivelului colesterolului si trigliceridelor. 

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

E530 sau oxid de magneziu, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de corector de aciditate. Creste aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Zahar,  ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

 

Atentie: Aceasta analiza nu inlocuieste un consult medical de specialitate pe care ar trebui sa il efectuati inainte de a consuma orice supliment alimentar.

Data analizei: 2018-06-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Fructoza este un zahar ce se regaseste in fructe, miere si suc de fructe, care impreuna cu glucoza formeaza sucroza. Aceasta are cel mai mic indice glicemic dintre toate zaharurile naturale, fiind considerata un monozaharid.

Marul, considerat un fruct bogat in fructoza, contine 10,74 g de fructoza, in timp ce dovleacul contine 1,39 g iar o ceasca de mazare – 0,57 g.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, fructoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1. Zahar refinat si brut, subgrupa 11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza.
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fructoza poate cauza:
  • Reactii alergice (inclusiv intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Cresterea nivelului colesterolului si trigliceridelor
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme in absorbtia cuprului
  • Probleme la nivelul organelor in cazul copiilor
  • Probleme la nivelul ficatului
American Heart Association recomanda un consum zilnic limitat de carbohidrati din zaharuri: 150 de calorii sau 37,5 g de zaharuri pentru barbati si 100 de calorii sau 25 g de zaharuri pentru femei.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


 


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric, avand rol de substanta alcalina in corpul uman.

Conform Codex Alimentarius, citratul trisodic poate fi folosit ca regulator de aciditate, emulgator, stabilizator.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.8.2 Zer uscat si produse din zer, excluzand branzeturile din zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Citrati de sodiu (331(iii) – Citrat trisodic).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, citratul trisodic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de citrat de sodiu poate cauza:
  • Probleme la nivelul muschilor (spasme si contractii necontrolate si dureroase)
  • Hipernatremie
  • Cresterea nivelului de potasiu
  • Probleme la nivel digestiv (diaree)
Consumul de citrat trisodic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E 508

Functii: stabilizator

 

Descriere:

  • Sare naturala, face parte din sarea marina si sarea gema.
  • Este un inlocuitor al sarii de bucatarie.
  • Este folosita in general in agricultura ca ingrasamAnt chimic si ca fondant pentru protejarea aliajelor de oxidare
  • Se regaseste in produsele fara sare, fara sodiu sau cu un conţinut scazut de sodiu
  • In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E508. Face parte din categoria E-urilor inofensive.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu se cunosc efecte secundare.


Citeste mai mult

Sinonime: E 530

Functii: Corector de aciditate

 

Descriere:

  • Substanta care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru.
Nu se recomanda consumul frecvent de E530.
 
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E530 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

Sinonime: MALTODEXTRIN

Functii: absorbant, liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • polizaharid obtinut in urma hidrolizarii amidonului
  • imbunatateste calitatile anti-aging ale celorlalte componente dintr-un produs
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri ca aditiv alimentar (GRAS).


Citeste mai mult

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei


Citeste mai mult

Sinonime: NIACINA; NIACINAMIDA; VITAMINA PP, VITAMINA B3; NICOTINAMIDA

 

Descriere:

 
Niacina sau Vitamina B3 este necesara in organism pentru producerea enzimelor care contribuie la eliberarea energiei sub forma de glucoza.
Vitamina B3, face parte din complexul vitaminic B, care joaca un rol esential in metabolism.
 
Functiile vitaminei B3 (PP):
  •  Producerea de energie
  •  Sanatatea celulelor
  •  Rezistenta la radiatii
  •  Antioxidant
  •  Sanatatea vaselor de sange
  •  Scaderea nivelului de colesterol
  •  Metabolismul glucidelor
  •  Functii cerebrale
  •  Metabolismul acizilor grasi
  •  Antitoxic
Aporturile alimentare recomandate de vitamina B3 sunt:
  • 6 -10 mg pe zi la copii
  • 11 -14 mg la adolescenti si adulti
  • 16 mg la femeile insarcinate sau care alapteaza.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Carenta de niacina sau vitamina B3 poate duce la pelagra, boala rezultata in unei alimentatii bazata pe consumul de porumb.

Primele semne ale carentei sunt indigestia, slabiciunea musculara, confuzia, anxietatea, depresia, oboseala si leziunile cutanate. In stadiu avansat, pelagra se manifesta prin dermatite, diaree, tulburari digestive si neurologice.
Diareea cronica este uneori asociata cu deficienta de niacina. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOFEROLUL

Functii: antioxidant

 

Descriere:

Vitamina E este solubila in grasimi, este depozitata in ficat, in tesutul adipos, in inima, muschi, testicule, uter, sange, in glandele pituitara si suprarenale.

Initial era masurata in unitati de greutate, dar in ultimul timp s-au adoptat unitatile internationale (UI) care exprima activitatea sa biologica. In cazul acestei vitamine 1 UI este echivalent cu 1 mg.

Vitamina E este formata din opt compusi numiti tocoferoli - alfa, beta, gamma, delta, epsilon, zeta, eta si theta - dintre care cel mai activ si cel mai eficace este alfa-tocoferolul.

Avand actiune puternic antioxidanta, previne oxidarea acizilor grasi, a vitaminei A, seleniului, a doi aminoacizi cu sulf si unor componenti ai vitaminei C. Intesifica actiunea vitaminei A.

Doza zilnica necesara pentru adulti este de 8 pana la 10 UI.

O cantitate de 60-70% din doza zilnica este eliminata prin fecale. Spre deosebire de celelalte vitamine liposolubile, tocoferolul ramane in organism o perioada scurta de timp, asemanator mai degraba vitaminelor B si C.

Are un rol important in calitate de vasodilatator si anticoagulant.

Produsele care contin 25 mcg de seleniu la fiecare 200 UI de vitamina E maresc eficienta vitaminei.

Vitamina E va confera un aspect tineresc prin incetinirea procesului de imbatranirea a celulelor, datorat oxidarii. Vitamina E mareste rezistenta organismului furnizand cantitati sporite de oxigen.

Conlucrand cu vitamina A, va protejeaza plamanii impotriva aerului poluat.
Preintampina formarea cheagurilor si ajuta la dizolvarea lor.
Atenueaza starea de oboseala.
Impiedica formarea cicatricilor adanci atunci cand este aplicata local, cat si administrata intern.
Accelereaza vindecarea arsurilor. Are efect diuretic si hipotensiv.
Ajuta la preintampinarea avorturilor.
Micsoreaza incidenta carceilor si crampelor musculare.
Scade riscul ischemiilor cardiace.A
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu prezinta nici un efect toxic.


Citeste mai mult

Sinonime: VITAMINA B1; MONONITRAT DE TIAMINA

 

Descriere:

 
Tiamina sau vitamina B1 ajuta la producerea energiei, functionarea creierului si a digestiei.
 
Este importanta in:
  • metabolismul proteinelor si al glucidelor
  • functionarea normala a sistemului nervos central si, cu precadere, a celui periferic, a aparatului digestiv si a glandelor endocrine
  • procesul de crestere
  • transformarea carbohidratilor din alimente in energie.
  • absorbtia intestinala a grasimilor.

  • Mentine sanatatea nervilor si trateaza unele tipuri de boli de inima
  • Coordoneaza activitatea muschilor
  • Calmeaza indigestia
     
Doza recomandata de vitamina B1(in miligrame pe zi):
 
Sugari - 0,2
Copii intre 1 si 3 ani - 0,4
Copii intre 4 si 6 ani - 0,6
Copii intre 7 si 9 ani - 0,8
Copii intre 10 si 12 ani - 1
Adolescenti intre 13 si 15 ani: 
  - baieti - 1,3
  - fete - 1,1
 
Adolescenti intre 15 si 19 ani: 
  - baieti - 1,3
  - fete - 1,1
 
Adulti: 
  - barbati - 1,3
  - femei - 1,1
 
Varstnici (peste 75 ani):
barbati - 1,2
femei - 1,2
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Toxicitatea nu apare nici chiar la administrarea unor doze de 500 miligrame pe zi. Institutul de Medicina din cadrul Academiei Nationale de Stiinte SUA nu a recomandat nici o limita pentru aportul de vitamina B1.
 
Singurele cazuri cunoscute de supradoza de tiamina sunt cele prin injectarea de tiamina.
Injectarea tiaminei poate duce la reactii anafilactice.


Citeste mai mult

Sinonime: VITAMINA B5; D-PANTOTENAT DE CALCIU

 

Descriere:

 
Acidul pantotenic sau vitamina B5, este cea mai raspandita vitamina, aceasta fiind prezenta in aproape toate felurile de mancare.
 
Actiuni:
  • conversia carbohidratilor si a grasimilor din energie
  • imbunatateste capacitatea de a raspunde la stres sprijinind glandele sudoripare
  • asigura o productie adecvata de grasimi sanatoase in celule
  • participa la procesele metabolice: degradarea glucidelor, lipidelor si a anumitor acizi aminati; de asemenea, la sinteza colesterolului, anticorpilor si a mai multor hormoni
  • combate infectiile si atenueaza toxicitatea factorilor nocivi
  • incetineste imbatranirea;
Beneficii:
  • ajuta in procesul de formare a celulelor
  • mentine rata normala de crestere
  • contribuie la dezvoltarea sistemului nervos central.
Doza zilnica recomandata: 10-15 mg.
  • Copiii: intre 3-8 mg
  • adolescentii si adultii: intre 10-15 mg
Folosirea terapeutica a vitaminei B5 poate ajunge la 100 mg/zi.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu se cunosc efecte toxice ale pantotenatului de calciu.
  • Daca aveti adesea furnicaturi in maini si picioare, puteti incerca sa mariti doza de pantotenat de calciu alaturi de celelalte vitamine din grupul B complex (www.util21.ro)


Citeste mai mult

Sinonime: B9, VITAMINA B9; ACID PTEROILMONOGLUTAMIC

 

Descriere:

Acidul folic este o vitamina din complexul B. 

Supliment alimentar necesar cu precadere femeilor care isi doresc sa ramana insarcinate. Previne malformatiile congenitale ale fatului si degenerarile celulare care pot duce la dezvoltare de tumori canceroase.
 
Vitamina B9 isi pierde proprietetile la caldura si in mediile acide sau alcaline.
Organismul uman absoarbe mai usor acidul folic sintetic decat pe cel natural.
 
Se gaseste atat sub forma naturala:
  • legumele verzi (brocoli, spanac)
  • unele fructe si sucuri (sucul de portocale)
cat si sub forma sintetica, in diverse:
  • complexe vitaminice 
  • produsele alimentare fortificate (painea sau fulgii de cereale cu continut imbogatit de vitamine)
 
Functii:
  • Ajuta la formarea ADN-ului;
  • Actioneaza ca un factor de crestere;
  • Este indispensabil in formarea globulelor rosii deci, previne anemia;
  • Favorizeaza echilibrul emotional, diminueaza durerea;
  • Creste productia de lapte matern;
  • Previne aparitia cancerului la plamani, colon, uter;
  • Protejeaza organismul de bolile cardiovasculare si de accidentele vasculare cerebrale;
  • Protejeaza fatul de anomalii congenitale ce pot afecta creierul si coloana vertebrala.
Doza zilnica indicata este 400 mcg pe zi
Adolescentii, femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa consume insa pana la 600 - 800 mcg pe zi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acidul folic este un supliment alimentar sigur, iar efectele secundare sunt foarte rare. Dozele foarte mari pot duce la crampe adbominale, diaree, mancarimi, deficiente ale somnului, iritabilitate, greata, deranjamente stomacale sau gaze intestinale.
 
Specialistii avertizeaza asupra consumului pe termen lung a suplimentelor de acid folic in doze ridicate, deoarece pot mari riscul de atacuri de inima in randul persoanelor cu probleme cardiace.
 
O cantitate importanta de vitamina B9 poate "ascunde" un deficit de vitamina B12.
 
Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford şi cei de la Universitatea Bangor, din nordul Ţării Galilor aratat ca acidul folic poate preveni si sau chiar trata depresia, indiferent de stadiul acesteia. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: CLORHIDRAT DE PIRIDOXINA

 

Descriere:

Vitamina B6 este o vitamina hidrosolubila foarte sensibila la lumina, dar rezistenta la caldura si la procesul de oxidare.
 
Cele trei forme principale ale vitaminei B6 sunt piridoxina, piridoxal și piridoxamina, care, in ficat, sunt convertite in piridoxal 5'-fosfat (PLP) - un cofactor in multe reacții ale metabolismului aminoacizilor.
 
Vitamina B6 are un rol important in
  • formarea hemoglobinei
  • metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor si lipidelor (indeosebi al acizilor grasi esentiali), fiind si stimulent muscular
  • influenta benefica asupra pielii
  • procesul de crestere. 
     
Piridoxina intervine in mod esential in : 
  • buna functionare a sistemului nervos, a maduvei osoase 
  • producerea de globule rotii si de anticorpi
  • controlarea echilibrului sodiului si al potasiului, al sistemului muscular si osos
  • metabolismul colesterolului, impiedicand depunerea acestuia pe peretii interiori ai arterelor (ateroscleroza)
  • crestere si reproducere.
Pentru adulti, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 1,6-2,5 (3) mg, direct proportional cu aportul de proteine.
Pentru femei, in perioada sarcinii, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 4-6 (7) mg.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Hipovitaminoza B6 apare rar si duce la:
  • tulburari nervoase (iritabilitate, labilitate psihica, slabiciune generala, greutate la mers etc.)
  • aparitia unor boli de piele
  • incaruntirea prematura si caderea parului
  • furnicaturi si amortirea extremelor
  • dureri abdominal
  • scaderea capacitatii organismului de a se apara in caz de infectii etc
 


Citeste mai mult

Functii: Coenzyme R, Vitamina B7, Vitamina H

 

Descriere:

Biotina este o vitamina solubila in apa, care se gaseste in mod natural in alimente.
In cosmetice si produsele de ingrijire personala, Biotina este utilizata in principal in formularea balsamurilor de par, sampoanelor, produselor de ingrijire si agentilor de hidratare.
 
Biotina imbunatateste textura cremoasa si adauga stralucire corpului si parului. Biotina are proprietati de hidratare si netezire si poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea structurii unghiilor fragile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration a stabilit ca Biotina a fost in general recunoscuta ca fiind sigura, ca supliment alimentar.
 
Siguranta Biotinei a fost evaluata si de catre Grupul de experti CIR. Grupul de experti a evaluat datele stiintifice si a remarcat numarul mare de persoane expuse la Biotina din produsele alimentare si cosmetice. CIREP a concluzionat ca Biotina poate fi folosita in siguranta si in produsele cosmetice.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Oxidul de zinc este adaugat in multe produse alimentare, inclusiv cereale pentru micul dejun, fiind o sursa de zinc - nutrient necesar.

Unele alimente preambalate includ, de asemenea, urme de oxid de zinc, chiar daca acesta nu este folosit ca nutrient.

Zincul este un mineral responsabil pentru o varietate de functii in organism. Zincul joaca un rol in transmiterea semnalelor sistemului nervos si este necesara pentru proteine ​​si structura membranei celulare corespunzatoare.

Mineralul este, de asemenea, gasit in enzime, este parte a procesului care elibereaza hormoni in intreg organismul si ajuta la reglarea cresterii celulare.

 Zincul apare in mod natural intr-o varietate de alimente, inclusiv carne, pasare, peste, crustacee, oua, legume, produse lactate, legume si cereale.

Doza zilnica recomandata de zinc este de 11 miligrame pe zi pentru barbati adulti si 8 miligrame pe zi pentru femei adulte, se specifica in rapoartele Oficiului Suplimentelor alimentare.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera Oxidul  de Zinc drept un colorant aditiv scutit de certificare. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 
 
FDA permite folosirea Oxidul de Zinc in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%.

Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Redis - Isotonic-R Forte"

3 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Redis - Isotonic-R Forte"

Tipuri de lecitina. Cate exista si ce beneficii ofera

Tipuri de lecitina. Cate exista si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 12 Aug 2019

Ce este, de fapt, lecitina? E un grup de substante grase din tesuturile vegetale si animale, fiind esentiala pentru buna functionare biologica. O forma comerciala de lecitina este folosita in mod obisnuit in prepararea alimentelor, cosmeticelor si medicamentelor, deoarece prelungeste termenul de valabilitate si actioneaza ca emulgator. Suplimentele cu lecitina pot fi de asemenea utilizate pentru a trata problemele digestive si colesterolul ridicat si pentru a preveni aparitia canalelor de lapte infundate in timpul alaptarii. [detalii]

Studiu: vitaminele din alimente cresc speranta de viata, nu suplimentele

Studiu: vitaminele din alimente cresc speranta de viata, nu suplimentele

de AlegeSanatos.ro 30 Apr 2019

Vitaminele si mineralele joaca un rol important in scaderea riscurilor de deces prematur, insa acestea trebuie sa provina doar din alimente, nu din suplimente, potrivit unui nou studiu publicat recent. [detalii]

Te simti rau cand iei vitamine? La ce trebuie sa fii atenta

Te simti rau cand iei vitamine? La ce trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 17 Ian 2018

Chiar si vitaminele au efecte adverse si trebuie sa ai grija atunci cand iei aceste suplimente. Desi le iei pentru a-ti da energie si pentru a fi mai sanatoasa, te poti simti rau de la ele. Efectele adverse ale vitaminelor te pot determina sa renunti cu totul la cura de suplimente. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016