Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin

Nota 8.8 / 10 din 374 voturi
Costa D\'oro - Ulei de masline extravirgin
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Costa D'oro

 

Descriere Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin

Ulei de masline extravirgin

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Ulei de masline de categorie superioara obtinut direct din masline si exclusiv prin procedee mecanice.

Cantitate: 500 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 1 ingredient considerat a fi sigur.  

Uleiul de masline extravirgin este obtinut din prima presare a maslinelor si este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate. Are o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Acest tip de ulei este mai putin procesat decat uleiul de masline virgin si este foarte aromat.

Printre beneficiile uleiului de masline extravirgin se numara: ameliorarea  presiunii arteriale la bolnavii hipertensivi, ameliorarea activitatii cognitive, ameliorarea ulcerului gastric, atenuarea efectelor otravirii cu ciuperci toxice. Este un aliment cu puternic efect vermifug, indicat copiilor si persoanelor debilitate si cu un sistem imunitar slabit;

Pentru a afla mai multe informatii despre acest ingredient, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.
 

 

Informatii Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin


- Calorii (100g): 824 kcal

 

Ingrediente Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin

Ulei de masline extravirgin

Data analizei: 2014-04-18


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Uleiul de masline extravirgin provine direct din masline, fiind supus proceselor de separare, spalare si filtrare. Acesta este considerat a avea cea mai inalta calitate si cel mai bun gust (trebuie sa contina sub 0,8% acid oleic).

Uleiul de masline prezinta urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 120 calorii
  • Aproximativ 13,5 g de grasimi: 9,9 g mononesanturate, 1,4 g polinesaturate, 1,9 g acizi grasi saturati 
  • 2 g de vitamina E
Conform Codex Alimentarius, Standardul 033-1981, uleiul de masline extravirgin se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Uleiurile virgine se obtin prin mijloace mecanice (prin presare), prin expunerea la caldura, astfel incat sa nu fie afectata compozitia naturala a uleiului.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul de masline poate contine:
  • Acid lactic (E 270) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Acid ascorbic (E 300) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Alfa-tocoferol (E 307) - numai uleiurile rafinate de masline, inclusiv uleiul din turta de masline
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Dimetilpolisiloxan (E 900) - numai uleiuri si grasimi pentru prajit
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de masline extravirgin poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei de masline extravirgin nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin"

Lavanda, remediu natural pentru sanatatea fizica si psihica

Lavanda, remediu natural pentru sanatatea fizica si psihica

de Elena-Alina Constantinescu 16 Iun 2017

Apreciata inca din antichitate pentru calitatile ei vindecatoare, lavanda este una dintre cele mai valoroase plante aromatice. Planta este cultivata pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice, fiind utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. [detalii]

5 uleiuri naturale pentru ingrijirea parului uscat si deteriorat

5 uleiuri naturale pentru ingrijirea parului uscat si deteriorat

de Elena-Alina Constantinescu 29 Mai 2017

Caderea parului este o problema ingrijoratoare pentru multi dintre noi. Fie ca incriminam produsele de styling, poluarea sau calitatea apei cu care ne spalam, cert este ca parul se poate degrada foarte usor. Parul uscat are nevoie de produse care hranesc radacina, nu trebuie spalat des si nu trebuie coafat datorita fragilitatii exagerate. Pe piata sunt foarte multe produse care ne fac mai mult rau decat bine, asadar, pentru a preveni efectele adverse, cele mai potrivite sunt uleiurile naturale. [detalii]

Cum sa calmezi durerile articulare in mod natural

Cum sa calmezi durerile articulare in mod natural

de Elena-Alina Constantinescu 20 Mar 2017

Una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate ale populatiei este osteoartrita. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in ultimii ani s-a intregistrat o crestere alarmanta a numarului persoanelor cu suferinte articulare. Varsta, obezitatea si sedentarismul sunt cei trei factori majori de risc pentru aceasta boala degenerativa. Vestea buna este ca putem sa ne protejam articulatiile, dar trebuie sa o facem inainte ca procesul de deteriorare sa inceapa. De aceea, este important sa stiti ca pentru prevenirea durerii si a degradarii inflamatiilor aveti la indemana o noua generatie de ingrediente benefice pentru articulatii: uleiul marin natural si acidul hialuronic. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.