Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin

Nota 8.8 / 10 din 374 voturi
Costa D\'oro - Ulei de masline extravirgin
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Costa D'oro

 

Descriere Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin

Ulei de masline extravirgin

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Ulei de masline de categorie superioara obtinut direct din masline si exclusiv prin procedee mecanice.

Cantitate: 500 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 1 ingredient considerat a fi sigur.  

Uleiul de masline extravirgin este obtinut din prima presare a maslinelor si este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate. Are o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Acest tip de ulei este mai putin procesat decat uleiul de masline virgin si este foarte aromat.

Printre beneficiile uleiului de masline extravirgin se numara: ameliorarea  presiunii arteriale la bolnavii hipertensivi, ameliorarea activitatii cognitive, ameliorarea ulcerului gastric, atenuarea efectelor otravirii cu ciuperci toxice. Este un aliment cu puternic efect vermifug, indicat copiilor si persoanelor debilitate si cu un sistem imunitar slabit;

Pentru a afla mai multe informatii despre acest ingredient, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.
 

 

Informatii Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin


- Calorii (100g): 824 kcal

 

Ingrediente Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin

Ulei de masline extravirgin

Data analizei: 2014-04-18


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Uleiul de masline extravirgin provine direct din masline, fiind supus proceselor de separare, spalare si filtrare. Acesta este considerat a avea cea mai inalta calitate si cel mai bun gust (trebuie sa contina sub 0,8% acid oleic).

Uleiul de masline prezinta urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 120 calorii
  • Aproximativ 13,5 g de grasimi: 9,9 g mononesanturate, 1,4 g polinesaturate, 1,9 g acizi grasi saturati 
  • 2 g de vitamina E
Conform Codex Alimentarius, Standardul 033-1981, uleiul de masline extravirgin se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Uleiurile virgine se obtin prin mijloace mecanice (prin presare), prin expunerea la caldura, astfel incat sa nu fie afectata compozitia naturala a uleiului.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul de masline poate contine:
  • Acid lactic (E 270) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Acid ascorbic (E 300) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Alfa-tocoferol (E 307) - numai uleiurile rafinate de masline, inclusiv uleiul din turta de masline
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
  • Dimetilpolisiloxan (E 900) - numai uleiuri si grasimi pentru prajit
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de masline extravirgin poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei de masline extravirgin nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Costa D'oro - Ulei de masline extravirgin"

Uleiul de catina. 7 beneficii pentru sanatate

Uleiul de catina. 7 beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 12 Feb 2018

Uleiul de catina este bun pentru par, piele si amelioreaza o gama larga de afectiuni. Mai exact, uleiul de catina contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, cantitati generoase de vitamine, minerale, fibre, proteine. Nu numai ca este plina de vitamine si antioxidanti, dar catina este si singura sursa vegetala de acizi grasi omega 3,6, 9 si 7. [detalii]

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

de Laura Galescu 28 Nov 2017

Sa recunoastem, cartofii prajiti sunt deliciosi. Totusi, lipidele din uleiurile vegetale in combinatie cu amidonul produc in procesul de prajire acrilamide, substante despre care specialistii spun ca ar avea potential cancerigen. [detalii]

3 tratamente naturiste pentru varfuri despicate

3 tratamente naturiste pentru varfuri despicate

de Viorica Ghinea 24 Nov 2017

Exista mai multi factori care pot provoca cu timpul degradarea podoabei capilare: vopsitul in exces, utilizarea frecventa a instrumentelor de styling, folosirea unui sampon cu actiune dura, tunsul rar si o alimentatie dezechilibrata. Primul semn ca parul tau are nevoie de ajutor il reprezinta varfurile despicate. Imediat ce il observi, nu sta pe ganduri, ci aplica urmatoarele tratamente naturiste cu rol reparator. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit