Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Raraul - Unt

Nota 8.8 / 10 din 485 voturi
Raraul - Unt
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Albalact

 

Descriere Raraul - Unt

Unt de masa cu 82% grasime.

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 200 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 1 ingredient care prezinta risc mediu de dauna. 

In general, untul este alcatuit din 85% grasime si 15% apa. 


Untul contine vitamine (A, E, D, K), minerale, antioxidanti si grasimi sanatoase. Are un raport optim de omega 3 – omega 6. Antioxidantii protejeaza organismul impotriva efectului negativ al radicalilor liberi. Grasimile saturate din unt au un efect anti-tumoral si anti-cancerigen. Este o sursa excelenta de energie si nu este stocat in corp ca si testut adipos.
 
Consumul de unt nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Informatii Raraul - Unt


- Calorii (100g): 738 kcal
- Carbohidrati (100g): 0.4 g
- Zaharuri (100g): 0.2 g

 

Ingrediente Raraul - Unt

Unt

Data analizei: 2014-11-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

In general, untul este alcatuit din 85% grasime si 15% apa, prezentand urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 102 calorii
  • 11,52 g grasimi (7,29 g grasimi saturate)
  • 3 mg de potasiu
  • 3 mg de fosfor
  • 3 mg de calciu
  • 1 mcg de vitamina K
  • 0 sau foarte putine fibre sau carbohidrati
Conform Codex Alimentarius, Standardul 279-1971, untul se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.2 Emulsii grase de tipul apa in ulei, subgrupa  02.2.1 Unt: produs pe baza de grasimi alcatuit in principal din emulsie de tipul apa in ulei, derivata exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Extracte anato, bazate pe bixina - 20 mg/kg
  • Hidroxid de calciu – GMP
  • Beta-, Caroteni, Legume - 600 mg/kg
  • Carotenoizii - 25 mg/kg
  • Fosfati 880 mg/kg
  • Carbonat de sodiu – GMP
  • Hidrogen carbonat de sodiu – GMP
  • Hidroxid de sodiu - GMP
Conform legislatiei comunitare din domeniul politicii agricole comune, unturile topite au un continut de grasime din lapte care depaseste 85 % din greutate. Termenul acopera frecvent, in plus fata de untul topit, un numar de alte unturi deshidratate similare, cunoscute in general ca „unt deshidratat”, „unt anhidru”„ulei de unt”, „grasime butirica” (grasime din lapte) si „unt concentrat”.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de unt nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Raraul - Unt"

4 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Raraul - Unt"

Uleiurile si temperatura lor de gatire

Uleiurile si temperatura lor de gatire

de Elena-Alina Constantinescu 09 Dec 2016

Cele mai cunoscute si folosite uleiuri in bucataria romaneasca sunt cele de floarea-soarelui, masline, soia, porumb, rapita, palmier, in, canepa, migdale, arahide, nuca, dovleac, cocos, struguri, susan. [detalii]

Ce trebuie sa stii despre uleiul de floarea-soarelui

Ce trebuie sa stii despre uleiul de floarea-soarelui

de Elena-Alina Constantinescu 08 Dec 2016

Prin intermediul campaniei "Sa invatam sa intelegem eticheta!", Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor cu privire la existenta pe piata a unor uleiuri alimentare de origine vegetala, care datorita continutului scazut de grasimi saturate nu sunt destinate a fi folosite pentru pregatirea unor alimente prin prajire. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.